Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2016 17:05 - Изправени сме пред повсеместна циганизация и правила на джунглата http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 450 Коментари: 0 Гласове:
0



Изправени сме пред повсеместна циганизация и правила на джунглата Публикувано на 16.12.2016 в България
image image

Обществото ни, образованието и държавата ни са изправени пред дилема във връзка с циганските деца и ученици. Тя е между истинска, ефективна интеграция още в детската градина и училище в работещо партньорство с всички заинтересовани български институции или повсеместна „циганизация“и превръщането ни не в народ, а в население, не в държава, а в територия с правила извън всякакви цивилизационни ценности. Тогава такива прояви на дива и отвратителна агресия, която се случи в Берлин и Испания, ще бъдат нормални и естествени за обществото на джунглата, предупреждават от Синдикат „Образование“.

От синдиката признават, че за съжаление случаите като този в Берлин на нечовешко и абсолютно недопустимо поведение на цигани ще се множат, а калта ще облее всички български граждани. И това не е безпочвено пророчество, а жестока реалност, отбелязват синдикалистите.

Синдикалистите са категорични, че отказват да приемат деструктивните политики и отношения. Те ще продължават да се борят активно с единствения правилен път за България, а именно пътя на цивилизация и социално общество с права, но и строго спазване на задължения и отговорности.

От синдиката смятат, че училищните делегирани бюджети са станали мощно средство за дискредитацията и убиването на авторитета на учителите, училището и образованието. Вместо да пази вековните български традиции, духовните ценности, завещани ни от достойни и достолепни българи, вместо да бъде център и опора в преломни и тежки години, чрез грешни политики в училищата се налага и все по-убедително утвърждава безнаказаността, толерирането на циганския етнос. Това, отбелязват от синдиката, е довело до такива извращения като нечуван и невиждан в историята ни агресивен рекет на циганските родители към училищните власти и други институции с презумпцията, че тяхното дете е крачеща хилядарка и от него зависи финансовата обезпеченост на хората, заети с изграждането и образоването на бъдещите граждани на държавата.

Мощен стимул за безнаказаност и хаос в училищата с циганско присъствие е станала заплатата на директори и училище. Множали се случаите, когато, като условие за записване на цигански ученик в училище, родителите се пазарят да получат за това поне 100-200 лева.

Момичетата от цигански произход се спират от училище и се лишават от образование най-често, когато са едва в 7-8 клас, за да се използват в търговията с плът, т.е. да се изтъргуват на циганската борса като булки. Това алармират още от синдикат „Образование“.

image

Синдикалистите отбелязват, че недопустимото, дискриминационно и агресивно отношение към жените, демонстрирано и в случая в Берлин, е традиционното потъпкване на личността на жената за циганския етнос.

Българските институции подминавали без последствия доминацията и демонстрираната безгранична власт на мъжете, безсрамната търговия с млади девойки и жени сякаш са стока, ранните нерегламентирани, но не и санкционирани от съответните органи, цигански бракове. Това ставало предпоставка за деградация и асоциално поведение на циганския етнос у нас.

От синдиката обръщат внимание, че образователната система у нас години наред отказва да признае и приеме, че с циганските деца и ученици трябва да се работи на друга скорост, която е достъпна за тях. Наложително било всички институции да работят с техните родители, както и да привличат родителите за истинско партниране в образователния процес. Отчита се, че ролята и точната реална оценка в обучението и възпитанието на децата е важна. Тя обаче трябва да е обективна и справедлива, а не в резултат на предизборни сметки. Според синдикалистите само истината може да даде на тези деца и ученици равния шанс в живота и ще прекрати практиката да са заложници на болни политически амбиции.

От Синдикат „Образование“ са категорични, че българската образователна система не може, а българската държава в лицето на политическия елит не иска да интегрира циганите. Това бил резултатът, независимо от всички мероприятия по този повод – цигански декади, програми, заявени намерения.

Болшинството от циганския етнос също оказвал не по-малък отпор да приеме нормите на поведение, да се съобразява стриктно с правата и задълженията си. Българското училище е безсилно да се справи с тежкия проблем на интеграция, ако институциите не оказват помощ. За справяне с проблема е нужно и коректно отношение на многобройните неправителствени организации, които според синдиката по-скоро пречат, отколкото да съдействат на процесите.

От Синдикат „Образование“ отбелязват, че новия закон за предучилищно и училищно образование няма и намек за ефективен начин за решаване на растящия лавинообразен проблем с децата и ученици – цигани. Общинските власти създавали у родителите усещането, че децата им ще бъдат толерирани в училище и после и в обществото. В преследването на спечелване на избори, особено важно било за политиците спечелването на циганския вот. Тази цел била много по-важна от факта, че с това се потъпква гражданското образование и патриотично възпитание и се срива моралът на обществото. / news.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19825231
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930