Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2016 19:17 - Министър ритна в гърба матрял по стълбите на метрото в София Автор: gikotev
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 620 Коментари: 0 Гласове:
0



Министър ритна в гърба матрял по стълбите на метрото в София  
В четвъртък следобед (15/12/2016г.) министър енерГЕПИка, известна още със срамното си име, ни изнесе поредната си лекция по изкуство на престъплението, от студиото на предаването "Лице в лице", на бТВ. (Който желае може да види записа на предаването от ТУК.) В рамките на по-малко от 15 минути тя преповтаря или изрича нови общо няколко тлъсти лъжи, но сега ще ви покажа и разкажа за може би най-пикантната от всички, свързани с грабежа АЕЦ "Белене".
Във втората половина на словоблудството си тя заявява, че след три седмична екскурзия из Руската Федерация "експерти" от НЕК и АЕЦ "Козлодуй" са се завърнали и били се заклели, че са виждали произведеното оборудване за АЕЦ "Белене" и то съответствало на поръчката. След това добавя, че до 6-7 месеца то щяло да пристигне в България. Водещата Ризова пита за местонахождението на реакторите, а срамно име отговаря, че то се намирало в няколко завода в Русия, но никога не ги споменава поименно (не само в това предаване, но и в други "медии"), нито населените места в които те се намират. НИ-КО-ГА! А те не са толкова много. Четири производствени предприятия, в три региона на Русия. От къде знам ли? От Решението на арбитражния съд в Женева, което всички се правят, че не е публично вече повече от два месеца.
Кои са всички предприятия и градове, около които гравитират те сега няма да ви кажа. Всеки може да си ги открие в Решението. Усилието не си струва, заради слабия интерес на материала, който е жертва на гигантското престъпление. Другата причина е, че срамно име блажи много яко за ритниците по матряла, а аз не получавам и стотинка, за разобличенията на нейните престъпления.
Няма да ви кажа и покажа всички предприятия, но за да няма съмнение, че съм добре с домашната си работа ще ви разкажа за само едно от тях. То се казва Атоммашекспорт и се намира в град Волгодонск, област Ростов.

Офисът на въпросният "завод", както го нарича мръсно име, изглежда ето така (за по-добър прегледи прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

В карето съм поставил ТРИ адреса от подстраницата за КОНТАКТИ, на интернет страницата на "завода" Атоммашекспорт. Първият е юридическият адрес, който и съответства на малката сграда, в ляво на снимката. Вторият е пощенския адрес на "завода", който представлява пощенска кутия (а/я = абонаментный ящик (рус.) = пощенска кутия (п.к. - бъл.)), в съвсем друг район на града, съдейки по пощенския код. Третият адрес е на производствената база на "завода". Многоетажната сграда, която виждате зад юридическия адрес на "завода" е всъщност детска болница, а не завод за оборудване на АЕЦ.
И след като администрацията и "завода" не се намират на едно и също място, както става обикновено, следва да намерим, къде са производствените халета, на посочения адрес, улица "Индустриална" №10. Можете да използвате Google Earth (Гугъл Земя) за да го намерите. Не е лесно, но е възможно. Тогава може да откриете и, че на посочения адрес се намира наистина завод, но той няма общо с Атоммашекспорт, освен, ако не ги наеме да му изнесат някаква продукция зад граница. На посочения адрес (ул. "Индустриална" 10) се намира Волгодонски завод за металургийно и енергийно оборудване (ВЗМЕО). Да, той произвежда някакво мижаво оборудване за АЕЦ, но това със сигурност не е реакторно или свързано оборудване, още повече с дълъг цикъл на производство, за каквото се говори в Решението на съда.
В интернет страницата на ВЗМЕО има и прикачено рекламно видео, с продължителност около 22,5 минути, в което се говори за вътрешните и външните партньори, но никога не се споменава България, а още повече Белене. Към края на клипа, който е качен едва на 3-ти ноември 2016-та г., т.е. - съвсем пресно, даже е показана карта, която онагледява всички контакти на завода и тя изглежда ето така:

image

Ако този завод е произвеждал някога нещо за България то това се е случвало в периода 2008-ма - 2012-та г., съдейки по Решението на съда. Делото е гледано през 2014-та г. А през 2016-та г. същият завод не си спомня за България? Според Решението на съда НЕК е превеждал пари на Атоммашекспорт и предстои да плаща още. От своя страна Атоммашекспорт би следвало да се разплати с ВЗМЕО, но дали?
От къде се получава това разминаване? Това става ясно от визитната картичка на Атоммашекспорт, на собствената им интернет страница:

"
Наше предприятие было создано на базе производственного объединения атомного энергетического машиностроения "Атоммаш". С 1 июля 1989 года внешнеэкономический отдел ПО «Атоммаш» преобразован в самостоятельную хозрасчетную организацию – внешнеторговую фирму (ВТФ) «Атоммашэкспорт». В 1995 г. предприятие получило статус открытого акционерного общества – ОАО «Атоммашэкспорт». В 2015 году Решением общего собрания акционеров переименовано в акционерное общество - АО «Атоммашэкспорт»."

"Нашето предприятие беше създадено на базата на обединението Атоммаш. От 1-ви юли 1989-та г. външнжикономическият отдел на Атоммаш се преобразува в самостоятелно предприятие - външнотърговска фирма Атоммашекспорт. ... и т.н."

В град Волгодонск има завод на обединението Атоммаш и аз неколкократно съм ви разказвал и даже съм ви го показвал. Това е именно завода, който има произведени стари реактори от времето на образуването на Атоммашекспорт в самостоятелна фирма, т.е. от края на 80-те години на миналия век.

На вас оставам трудната задача, да решите за себе си, защо Атомстройекспор (АСЕ) е наела за подизпълнител "завода" Атоммашекспорт? За да ни продаде оборудване от ВЗМЕО, които не са чували за България или за да ни пробутат старите реактори на Атоммаш, които имат толкова много излишно старо желязо, че даже вече му издигат паметници?

Във видеото на министър ЕнерГЕПИка от бТВ, с което започнахме, тя се хвали, че до сега сме изсипали в гьола Белене 2 500 000 000 (два и половина милиарда) лева, а тя успяла да ни "спаси" някакви си 90 000 000 (дветдесет милиона) от лихви. Познайте къде отива разликата?

Георги Котев



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19832683
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930