Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2016 00:50 - Котоошу предаде България за 300 хил. евро http://skandalno.net
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1241 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Котоошу предаде България за 300 хил. евро  

Вазовото “Аз съм българче“ много скоро няма да важи за Калоян Махлянов. Котоошу, който прослави България в далечна Япония, превръщайки се в една от най-ярките звезди в най-популярния и древен местен спорт, сумото, доброволно реши да стане японец и подаде молба за освобождаване от българското си гражданство.

image

Калоян Махлянов – Котоошу

Донякъде решението на Махлянов не е изненада, тъй като той нееднократно е споделял в медийните си изяви, че след края на кариерата си смята да остане да живее в Страната на изгряващото слънце и да се занимава с треньорство.

В края на септември сумистът от село Джулюница получил шанс да реализира намеренията си. Махлянов бил привикан в Токио на среща с най-висшите управници на сумото. Калоян не очаквал, че на нея ще получи признание, за което дори не се е надявал. Първият европейски „одзеки“ (вторият в йерархията най-висок ранг в сумото), бил поканен да стане треньор на националния отбор.

image

Котоошу се ожени за японка, от която има син. Той вече не е гражданин на Републиката

Според достоверен източник, близък до Махлянов, той получил предложение, което нямало как да откаже. Японците дори предварително изготвили договора, без още да са получили положителен отговор на Котоошу. Върху листа хартия с по-едри букви се мъдрела цифрата 300 плюс три нули и в евро. Това щяла да бъде годишната заплата на българската сумо звезда, ако приеме предизвикателството да предава своите умения на японските национали. Отделно от тази сума Махлянов щял да получава и различни бонуси, в зависимост от успехите на първия сумо отбор. Калкулирано годишното му възнаграждение спокойно можело да достигне до 500 хил. евро.

Единственото условие да си гарантира тези доходи било българският Гъливер да се откаже от бащината си страна. Според законите на федерацията по сумо, национален селекционер не може да бъде гражданин на друга страна.

„Много му е мъчно, че хората в България ще изтълкуват действията му като предателство и продажничество. Но Калоян е вече 11 години в Япония, той си е наполовина японец. Ожени се там, роди му се син. Реално погледнато, и той, и семейството му нямат бъдеще в България, след като прекрати кариерата си. Затова реши да приеме предложението на сумо федерацията. Дори и с японско гражданство, Махлянов ще си остане българин“, категорични са роднините му в Джулюница.

Говори се, че краят на кариерата на 203-сантиметровия български сумист наближава, тъй като хронична травма в коляното все по-често му създава ядове. Заради нея не успя да вземе участие в престижния турнир в Токио през септември. Друга травма пък го извади тези дни и от състезанието във Фукуока.

Българите не възпитават децата си в патриотизъм.Нормално след това стават изменници!Освен това днешната "българска" щото не е, държава,прави всичко възможно да ликвидира българското у българите,да продаде жените,да смачка мъжете,да разруши семейството и да опетни българското! Но всички българи да си спомнят Никола Петров и Дан Колов,които въпреки и №1 в света на спорта,на световният спорт и то дълги години,не се предадоха,не приеха чуждо поданство и се върнаха в България с чест! Достойни и истински българи! Ще останат вечно в българската памет! Ще минат няколко години и кой и с какво ще запомни джулюнчанинът,на когото и името не знаят на български?! Имало го,за нас българите вече го няма! Не е чел книжки и не е имал родители-българи. "Да е добре детето материално",като  девиз,не е добра атестация за родители, небелязани от желанието им да допринесат за нещо повече от материален успех на децата си,например утвърждаване на духовни ценности. Жалко!Японците не възпитават така децата си!
Н.М.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. shtaparov - Често съм мислел, че името Кот...
17.12.2016 15:15
Често съм мислел,че името Котоошу много прилича на израза КатоГошу (Бял като Гошо) с който японците биха искали да кажат че Калоян е от същия народ,от който е рекламираният някога при тях Георги Димитров. Затова често съм се смял на тази хумористична "идея",но не съм имал сгоден случай да я споделя.
цитирай
2. nikikm - Какво да ти кажа,
17.12.2016 16:06
не е много за хумор.От една страна ,дебългаризация на младите поколения,от друга,изтича най-ценното от народа!
цитирай
3. shtaparov - За съжаление така е- 72 години ат...
17.12.2016 18:43
За съжаление така е- 72 години атеизъм и интернационализъм дотам водят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19808268
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930