Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2016 15:06 - Честито! Борисов отново премиер http://www.dunavmost.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 537 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.12.2016 15:06


Честито! Борисов отново премиер 18 декември 2016 image Бойко Борисов премиер, а министрите остават с малки изключения. Снимка: БГНЕС  

Бойко Борисов премиер, а министрите остават с малки изключения.

Това е условиято, при което ГЕРБ, РБ и ПФ ще си стиснат ръцете за „ново” правителство. От кабинета „изхвърчат” военният министър Николай Ненчев и министърът на земеделието Десислава Танева, предаде FROG NEWS.

Ненчев вече бил клиент на прокуратурата с големи шансове да влезе и в съда. За Танева пък напоследък имало пълни папки със сигнали за тежка корупция във ведомството, за които тя знаела и дори била замесена. Всички останали щели да продължат да ръководят ведомствата си както досега.

Резултати от тайни социологически проучвания, поръчани от ГЕРБ, показвали, че на предсрочни избори през април партията на Борисов щяла да получи още по-голям шамар и от вота за президент, когато Цецка Цачева бе прегазена от ген. Радев с двоен резултат. Проучванията показали също, че дори Борисов лично да се бил явил срещу Радев, пак щял да загуби. Паниката, обзела управляващите, ги принудила да клекнат на Лукарски и компания, които единствени от РБ настояват за кабинет с техен мандат.

Решението е взето на двучасова среща между Борисов и Цветан Цветанов.

През последните дни Борисов бил убеждаван да се съгласи, защото иначе не било сигурно накъде ще тръгне ГЕРБ и личната му кариера. Имало големи съмнения, че главният прокурор Сотир Цацаров, ще предприеме следствени действия срещу него, за да покаже на Брюксел и Вашингтон, че се бори с корупцията по високите етажи. Борисов бил перфектна мишена за подобна „мисия”. Било достатъчно обвинението да се заеме с документите, които банкерът Цветан Василев показа за прехвърляне на акции от Дунарит и Авионамс в полза на борисов чрез подставени лица като Александър Сталийски. Самият Сталийски също щял да бъде привикан, например за заграбването на стъкралския завод "Рубин" в Плевен, и затова се готвел да бяга в чужбина, съобщават източници на Фрог нюз в МС и службите. Всички законови основания има и за разследване на получени от Борисов 240 млн лв, за които вече говориха публично Василев, а след това и бизнесменът Гриша Ганчев. Презиерът в оставка отрича, но едно истинско разследване би доказало кой е прав.

Освен това ако бъде ударен Борисов, Пеевски остава в сянка и се спасява за пореден път. За сметка на приятелите си Борисов и Сталийски.

Говори се, че представилият се като съветник на премиера Бойко Борисов в аферата около „Химко” и искания откуп от 1 млн. – Димитър Богданов, бил „пропял” пред ченгета. Те го записали и сега имат признания за схеми с участието на премиера и негови хора от кръга „Котараците” в големи далавери. Засега това са само слухове, но прокуратурата винаги може да ги превърне в аргументи за разследване и повдигане на обвинения. Става въпрос за онзи Богданов, бивш шеф на директорския борд на "Летище София", който се представял за близък човек и дори съветник на премиера Бойко Борисов пред бизнесмени и политици. Богданов е един от ВИП-клиентите на КТБ, където със съпругата си са имали влог от над 11 млн лева. Богданов е считан за доверено лице на  Сталийски, както и на депутата от ДПС Делян Пеевски. Заедно с тях движел финансовите дела на Борисов, според запознати

Затова и Борисов се съгласил да стане пак премиер, макар да отричаше това до последно. Страхът от закона го принудил да клекне и да се хване за сламката „трети кабинет”. Те също знаели за какво могат да бъдат привлечени да отговарят и също се мъчели с всички средства да запазят участието си във властта.

В същото време планът на Цветан Цветанов бил Борисов окончателно да изчерпи ресурса си в политиката и той да заеме мястото му още през април.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703871
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031