Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2016 18:26 - Светлодарската дъга засега е разузнаване с бой на украинската армия. А после какво следва? http://www.blitz.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 344 Коментари: 0 Гласове:
0



Светлодарската дъга засега е разузнаване с бой на украинската армия. А после какво следва? В Донбас настъпват студове и празници, тогава на никого не му се воюва и умира

Киев, Украйна 21 Дек. 2016
image
И в нощта срещу сряда оръдията на украинската армия в Донбас четвърто денонощие не спряха да стрелят срещу Дебалцево. Експерти си задават въпроса каква е крайната цел и от кого е инспирирана стрелбата, защото случайно възникнал инцидент отдавна щеше да е овладян и прекратен.
Очевидно става дума за много по-сериозни неща. За това свидетелства 10-часов полет на американски стратегически безпилотник RQ-4A Global Hawk на 16 декември по разграничителната линия между Украйна и Л/ДНР. Според официалната версия наблюдавал граничната ивица дали Русия не трупа войски и техника. Както се казва – „краставици на таркалета”!
 
Той долетял законно с включен транспондер от базата си в Сицилия, но не се върнал там, а завил към Румъния и изчезнал от радарните екрани. Който трябва, го е проследил и си е направил изводи. Дори се подготвил да действа.
 
Повече от очевидно е, че в започнатата операция от украинската армия в Донбас имат пръст американците. А най-вероятно именно те са я инициирали и планирали. Някой умник в Пентагона иска Доналд Тръмп да завари разгорял се конфликт и президентът да бъде принуден да действа.
 
Украинската армия е доокомплектована с техника, доставена от Източна Европа. По-голямата част от личния състав донякъде е мотивиран за реванш. Обаче продължителното „висене” на предната линия действа разлагащо на армията.
 
Но и опълченците са добре подготвени и предизвестени за предстоящото многолюдно „посещение”. И бойният им дух е по-висок от на украинците.
 
И двете страни са подготвили опорни пунктове за отбрана, но когато украинците излязат от тях и тръгнат в атака, те не са нищо повече от мишени.
 
И двете страни са простреляли възможните направления за настъпления. Тук украинците са в по-изгодна позиция, защото опълченците остават на своите стационарни позиции.
 
Очевидци твърдят, че украинските войници предприели настъплението по американски маниер. На 18 декември са изведени усилени с техника ротни групи в направление Калиновка и Логвиново. Атаката е предхождана с обстрел на противника от 122-мм и 152-мм оръдия, както и всички калибри минохвъргачки.
 
След това подразделения на украинската 54-та бригада, за да атакува челно по фронта опълченците. За поддръжка на атакуващите в бойния им ред са поставени няколко БТР.
 
Разчетите са лесни за разгадаване: Основната част на бригадата започва бой и открива слабите места на отбраната, стиковете (междинните граници) на опорните пунктове не минирани участъци на местността. Именно там на БМП (бойни машини на пехотата) се насочват мобилните щурмови групи, които да пробият отбраната и да я ерозират отвътре. Който се опита да се измъкне, да го „оставят на място” с голямокалибрените картечници на БТР.
 
Само че отбраната на опълченците не се паникьосала и посрещнала ВМП с десанта върху тях с гранатомети. Загубите веднага изстудили настъпателния порив на украинската пехота. БТР за огнева поддръжка също са атакувани.
 
И двете страни отричат да са понесли сериозни загуби, но БЛИЦ вече оповести, че украинската армия е изнасяла трупове от бойното поле с камиони. Вечерта в неделя изоставила тежко ранените на бойното поле при 20 градуса студ.
 
Какво ще стане по-нататък? Едно, че студовете ще се запазят. Второ, идват празници - Рождество, Нова година... На празник на никого не му се умира.
 
Очевидно и в Пентагона, и в Киев, и в Донбас ще чакат да пристигне новият стопанин на Белия дом с цялата си администрация. Дали те ще се съгласят да хранят хунтата на Порошенко, бъдещето ще покаже.
 
Публикацията е подготвена от Ганчо КАМЕНАРСКИ



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19807810
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930