Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2017 18:14 - Големите Хипермаркети Разоряват България! Виж как „Била“, „Кауфланд“ и „Метро“ сеят Безработица и Болести! http://skandalno.net
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 443 Коментари: 0 Гласове:
0



Големите Хипермаркети Разоряват България! Виж как „Била“, „Кауфланд“ и „Метро“ сеят Безработица и Болести!  

image“Била”, “Лидъл”, “Карфур”, „Метро“ и „Кауфланд”  всеки месец изнасят от България около  800 млн. евро.  Те инвестират само при построяването на обектите си и дават пари за заплатите и осигуровките на служителите си, които работят къртовски за мижави пари и непрекъснато напускат, показа репортерско разследване на Скандално.нет.

Цените на някои стоки  в България  често са по-високи отколкото в  Германия, Австрия,  Испания и другите западни държави.

Много хора се изумяват, когато намират една и съща стока по-евтина в другите европейски страни, където заплатите са в пъти по-високи от нашите.

У нас собствениците на чуждестранните вериги  внасят най- нискокачествените и евтини стоки, често с изтичащ срок на годност. Преопаковат ги в чужбина и им слагат по-дълъг срок на годност, отколкото е реалният, довериха наши източници от КЗП, а думите им бяха потвърдени от двама бивши мениджъри в чуждестранни хипермаркети, както и от настоящи служители.

Хипермаркетите потискат по всякакъв начин родните производители. За да попаднат на щандовете им, нашенци трябва да им платят между 30 и 40 вида такси!!!,  за всеки артикул, който искат да продават там. Има даже и входна такса.
imageПърва от веригите хипермаркети у нас влезе „Била”, а след нея и останали гиганти. Те превзеха градовете, смачкаха дребния бизнес на малките магазинчета, натикаха българските производители в ъгъла и буквално ликвидираха родното производство. Дори в разгара на лятото там български домати и чушки не могат да се намерят,  а се внасят чак от Перу и Испания, в краен случай – от Гърция. Изобилието пък кара хората, отишли само за хляб и мляко, да излязат с пълни колички с ненужни боклуци.

На фона на огромния си оборот обаче, често веригите най-нагло отчитат загуби, като така избягват да платят какъвто и да е данък в България. Остави това, ами нямат и банкови сметки в държавата ни, а цялата печалба в размер на милиони евро отива в чужбина.  България е и единствената страна, която допусна тези маркети да  се  построят в градовете, докато в другите държави те се намират извън града в индустриални зони, за да не конкурират дребните търговци в населените места.

Равносметката е следната: Всеки втори българин купува от хипермаркитети заради измамните промоции. Всеки трети оставя почти цялата си заплата там, а данъците вместо в нашата хазна, отиват в чужда.

Всички родни производители са натикани в ъгъла и плащат луди такси, само и само да останат на пазара.

imageГолемите вериги са машини за източване на пари от България и кражба на данъци от хазната.

И въпреки това никой не протестира. Само производителите отвреме – навреме се оплакват от дискриминация, но обществото не ги чува.

Обществото тича по инерция да хване банани на промоция, да си купи месо от 80-те години, замразявано и размразявано няколко пъти, прано, накисвано в химикали и всякакви отрови…

Българинът е абсолютен мазохист. Купува хем скъпо, хем некачествено, хем пълни гушата на чужденците.

Запасява се с консерви с изтекъл срок и смята, че е на далавера.

И през ум не му минава, че заплатата и пенсията му са толкова ниски, защото парите му отиват в чужбина.

Ние от Skandalno.net бихме призовали за бойкот на тези магазини, но няма кого!!!

Българинът спи и няма как да го събудим.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697529
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031