Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2017 19:42 - Европейски ценности. Днес в Македония, утре у нас. Автор: freeoldmen
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 399 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Европейски ценности. Днес в Македония, утре у нас.

image

  

 Знаете ли колко процента имат албанските партии в Македония? 16,6%. Знаете ли колко имаше ДПС в предния български парламент? 15,8%. В момента ДПС има по-малко, но това е заради разцеплението на турските гласове заради ДОСТ. Но преди това, ДПС няколко парламента по ред, имаше твърдо над 15%.

 

Сега, представете си, че на база на това представителство, ДПС поиска турският език да стане “втори официален”. Представете си, че изберем Лютфи Местан за председател на парламента, или примерно Мустафа Карадайъ. И той прочете първата си реч на турски език, преди все още въпросният език дори да е обявен за “втори официален”. Представете си, че 80% от българския народ не желае това, и е по улиците. Представете си, че гневът доведе до превземане на парламента.

 

И накрая си преставете ЕС да обяви, че “европейска ценност” е именно Местан да е начело на парламента и да говори на турски. Представете си съседна страна, която приемаме за приятелска, да обяви “да следвате европейските правила” като път към изход от кризата…

 

Представихте ли си? Е, надявам се разбирате защо сега ще нарека абсолютно всичките ни политици неолиберални престъпници, достойни да бъдат пратени в концлагери. Всичките - и Бойко, и Корнелия, и президентът на РБ, и псевдо-патриотите, та дори и новите звезди дето ще сменят системата - Слави Трифонов, Николай Бареков и свитата им от протестъри.

 

В Македония има една “права вяра”. И тя е тази на македонците. Дали се наричат така, дали са българи - това не е толкова важен въпрос. Те са абсолютният държавотворен народ, все още преобладаващо мнозинство, и албанците нямат никакво право да искат “втори език”. Дори Охридските споразумения, които западът им наложи, са абсолютно престъпление. Това е все едно да въведем турския за официален в Кърджали и Разград.

 

Но наглостта сега задминава всякакви граници. Въпреки, че македонските партии взеха 85% от гласовете, албанците отидоха в Тирана (все едно ДПС да иде в Анкара) и от там приеха “обща платформа”. И изнудвачески обявиха, че който иска да го подкрепят за правителство, трябва да приеме албанизацията на Македония. Това е грозно и нагло изнудване, съвсем очевидно подкрепено от външни сили, желаещи разсипване на държавата. Не може група с 16% в парламента да поставя такива искания. Всъщност за това е нужно дори квалифицирано мнозинство, т.е. то не е възможно дори при хипотетично правителство на Зоран Заев с албанците. Ще трябват 80 гласа, а те заедно имат 67. Но подбутнати от външни сили, и неприкрито подкрепяни от Тирана, албанците просто взривяват Македония. С 16%.

 

В този исторически момент, когато един клон от българската нация (макар и отдалечаващ се) е притиснат от част от великите сили и от съседни радикални държави, в този момент, цялата българска политическа каста… призова за “европейско” решение…

 

Отвратен съм от вас, повръща ми се, искам ви на бесилото - и теб Бойко, и теб Корнелия и теб генерал-президенте, и вас фалшиви патриоти…

 

Какво значи “европейско решение”? Та нали именно Могерини подкрепи албанците? Това ли е доброто за нас - българите, решение. Нали именно ЕС и САЩ измислиха Охридските споразумения, които проправиха пътя на настоящия хаос.

 

Знаете ли какво са европейските, и изобщо - западните решения? Те са едно изпичане на бавен огън. Залагат някакво статукво, което очевидно е неработещо и с времето ще се влошава. Дават му хубаво име, и го етикетират с “европейските ценности”. След което започва едно постепенно ерозиране на държавата и обществото. Накрая се стига до пълен разпад. 

 

Ето това беше Охридското споразумение, когато група албански терористи бяха обявени за борци за свобода, а после и канонизирани за видни политици. Това споразумение частично кантонизира Македония и проправи пътя към следващи искания. Такива винаги идват, неизбежно е.

 

Това ли искаме отново като говорим за “европейски ценности”? Това ли искате, Бойко, Корнелия?

 

Нека направим едно ново споразумение, което условно да наречем “Охрид-2”. Нека въведем албанския като втори език. Нека признаем албанците за държавотворен народ. ОК. Ще настъпи мир. А после… След 10 години? Ще има ли мир още? Или ще има нови искания?

 

Отговорът на този въпрос го виждаме по резултата от “Охрид-1”. Това са “европейските ценности”.

 

В момента цялата неолиберална мисъл в България се е втурнала да обяснява как лоши са македонците, а добри са демократичните албанци и македонските предатели, тип Заев. И вниманието се отклонява чрез компромати - основно към Никола Груевски.

 

Но нека кажем нещо много важно - ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СА КОРУМПИРАНИ. Дори най-големите имена в историята са лапкали. Вземете, прочетете и ще видите, че са лапкали. Въпросът е какво са правили извън това.

 

Например Стамболов е известен с това, че е бил голям почитател на хазарта. На масата са се залагали до “1000 златни луидора”. Това са суми от типа на няколко десетки хиляди лева днес. От къде ли ги е имал? Но какво е направил Стамболов за България? Колко църкви в поробена Македония е уредил, колко нови училища, каква армия е създал, как е отстоявал независимостта ни?

 

Ами американската икона Рейгън? Той не затъна ли в схемата “Иран-Контри”? Ами Жак Ширак? Ами дори Путин? Нима не го наричат “милиардер”? Но каква завари Русия, и каква е тя сега?

 

Корупцията е присъща на властта, тя трябва да се ограничава. Но избирателно посочената корупция е нещо по-лошо. Тя е оръжието на неолибералите срещу неудобни правителства.

 

Например - излиза някой, обявява управлението за корумпирано, и то трябва да падне. Но никой не казва тия дето ще дойдат, по-малко корумпирани ли ще са? Всъщност не. Но ако слушкат, никой няма да ги атакува. Медийната машина няма да се задвижи.

 

В България специално много ясно личи това в дейността на т.нар. “соросоиди”. Те атакуват само правителства, които не са много удобни. След това идват други - също корумпирани, но не се атакуват. Просто защото слушат повече големия американски брат, и спонсор на въпросните соросоиди.

 

Точно по същата схема сега работят ВМРО-ДПМНЕ в Македория. Груевски очевидно е корумпиран. Но другите да не би да не са? И сега основният аргумент на Груйо бил да не влезе в затвора и затова не сдавал властта. Измисля се нов мотив, и той измества стария.

 

Всъщност, Груевски се бори за Македония. Той със сигурност е местен патриот. Дори грандоманските му проекти с безброй паметници на Александър Македонски, са опит за изграждане на някаква идентичност. Груевски не е предател, и не иска да разсипе Македония. Не е готов на компромис с албанците.

 

И затова е лош. Корумпиран, ще го изкараме по-черен от дявола. А после корумпетата на Заев няма да ги докоснем. Защото ще слушкат.

 

Всъщност, Груевки не е против албанците. Той ги допусна в управлението, въпреки че имаше собствено мнозинство в предния парламент. Но ги допусна така както ние допускаме ДПС. Без прекомерни права. Сега като поставиха ултиматум, и той се отдръпна. Ето това е национална отговорност. Албанците не са казали “искаме Заев”. Те казаха “искаме втори език”. Първият мандат не им го даде. Заев се съгласи. И това взриви страната.

 

В този момент, ние да минаваме на страна на “европейските ценности”, които разсипаха Македония, е абсолютно национално предателство. Българският интерес е да защитаваме македонците, и в максимална степен да бъдат отблъснати албанските амбиции. Все пак, 80% от Македония е македонска (или българска) и това едно малцинство да изнудва, е недопустимо.

 

Вместо да направим това обаче, ние тръгваме по европейската пропаганда. Патриотът Джамбазки обяви за случващото се… Русия. Все едно слушаме Меркел за Украйна или Обама за Сирия. А какво всъщност каза Русия? Нека ползваме фактите. Руският посланик каза, че исканията на албанците са противоконституционни и водят до разделение на държавата. Т.е. каза истината. В същото време американският посланик защити “демократичните права на албанците”…

 

Кой е виновен? Виновен е не Путин, а са виновни същите, дето са и за Украйна, и за Сирия, и всички останали бъркотии по света в последните години.

 

А знаете ли кое е най-абсурдното? Ами това, че Моника Могерини, която е и наш външен министър, работи срещу нас. Това да подкрепяш албанците е срещу България, която е член на ЕС. А Албания и Косово не са в ЕС. Излиза, че външният министър на ЕС подкрепя в ущърб на своя членка, интересите на не-членки! Това всъщност дори е текст по наказателния кодекс. Ако министър работи срещу страната си, е предател и влиза до живот.

 

Разбира се, подобни нещо не важи за еврократите, които са недосегаеми. Но България е в гротескна ситуация. Чиновник, който е и наш, поне на думи, и ние сме го избирали, работи срещу нас.

 

А българското правителство приглася на предателския хор, в едно с българската опозиция, българските патриоти, и дори - с тия дето ще сменят системата и ще са бъдещото правителство…

 

Събитията около албанските общности в Косово и Македония показват и един опасен дългосрочен процес, който има нужда от някаква корекция. Това е ползването на т.нар. “демографска бомба”. Т.е. с масово плодене и разселване, да се завземат чужди територии. Приближаването на Велика Албания просто казва, че демографската бомба работи. А ние искаме ли да работи? Искаме ли плодящите се и консумиращи предимно, да имат право да ни вземат държавата?

 

Защото точно това ще се случи. То ще се случи и във Франция с 6 милиона араби. И в Германия с приемани по 1 милион бежанци на година. И в Англия където половината Лондон вече не е английски, а са индийци и пакистанци. Трябва ли “демографското оръжие” да се окаже без съпротива?

 

Истината е съвсем друга. Подобни етноси следва да се ограничат до раждаемост от 1 дете, и така в няколко поколения популацията им да намалее. Те могат да останат в същата държава, и да са с равни права. Но не и да я окупират. Това е суровата истина, и това трябва да е позицията на България.

 

Съвсем очевидно е, че псевдо-българският ни обществен елит предава Македония. Предава и България дългосрочно. Тези хора не искат нации, не искат народи. Те искат роби. Роби на корпорациите, без собствена идентичност, и без право да кажат “аз съм човек”. Затова всички национални държави ще бъдат ерозирани, малцинствата ще бъдат насърчавани, “европейска ценност” ще е всичко което руши. А достойна за заклеймяване ще е всяка народолюбива позиция. Дори позиция, която е продиктувана от инстинкт за самосъхранение.

 

И да повторя началото - албанците искат албански език с точно толкова депутати, колкото има и ДПС. И според “европейските ценности” имат право да го получат…

Добри Божилов
28.04.2017




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19835577
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930