Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2017 20:33 - Сорос печели огромни пари от "мигрантите" http://www.vestnikzora.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сорос печели огромни пари от "мигрантите"

 

 

image
•  Нищо лично просто бизнес!
•  От много добре организиран трафик на хора фашиста Сорос печели милиарди!
•  Унищожаването на цял един континент, живота на стотици хиляди и разрушаването на редица държави!
•  Италия вдигна мерника на Сорос, негово НПО печелело от трафик на бежанци повече от наркомафията!

След Унгария и Италия погна милиардера-спекулант Джордж Сорос заради бежанската вълна. Прокуратурата на сицилианския град Катания разследва НПО-та, в това число такива, свързвани със Сорос, заради сигнали, че са свързани с трафика на мигранти. Това стана ясно от интервю на прокурора Кармело Дзукаро пред трети канал на държавната телевизия РАИ.

Дзукаро, който разследва връзките на мафията с трафикантите на хора от Северна Африка обясни, че според него неправителствени организации, заети със спасяването в Средиземно море на бедстващи мигранти, се стремят да поставят икономиката на Италия на колене, пише "Монитор". Магистратът заяви, че разполагал с доказателства за финансирането на някои от въпросните организации от самите трафиканти – бизнес, който според него вече бил по-доходоносен от търговията с дрога. „Но нещата може да са още по-обезпокояващи – подчерта прокурорът в интервюто, - тъй като някои от тези неправителствени формирования имат различна цел от печалбата – стремят се да дестабилизират стопанството на Италия, извличайки изгоди от това!“ В интервюто Кармело Дзукаро не посочи точно кого и какво визира, но според медии на Ботуша той евзел на прицел от доста време базираната в столицата на Малта – Ла Валета неправителствена организация MOAS – Migrant Offshor Aid Station.

В издавания от семейството на бившия италиански премиер Силвио Берлускони всекидневник „Ил Джорнале“ беше публикувано разследване за нея на цяла страница. От статията става ясно, че MOAS е регистрирана през 2013 г. в Ла Валета от нейната сегашна директорка от италиански произход Режина Катрамбоне и съпруга й – американския мултимилионер Кристофър, натрупал завидно състояние благодарение на специализирана в рискови операции застрахователна агенция. За нула време неправителствената организация на семейството се превръща в най-активната структура по събирането и спасяването на бедстващи и всякакви други мигранти в Средиземно море, която след това ги извозва не до Малта, а до Италия със собствените кораби “Phoenix” и “Topaz responder”, както и с десетината големи гумени лодки „Rhib“.

Така за последните две години Режина и Кристофър били стоварили на Апенините 33 455 имигранти, но според разузнавателни сведения това не били само изпаднали в беда хора. Защото много често плавателните съдове на фамилията навлизали в либийски териториални води, хвърляли котва недалеч от лагерите за бежанци на сушата и товарели бежанците директно от тях. Интересното е, че активната дейност на MOAS по извозването на пришълци до Италия според съпрузите била финансирана само от дарения на загрижени за съдбата на нещастниците благодетели. Така например миналата година те били получили 500 хил. евро помощ от самоопределящата се като хуманитарна организация международна структура „Аvaaz.org”, зад която стои сдружението за пропагандиране на демокрацията “Moveon.org” с бос самия Джордж Сорос.

Унгарският евреин и ас на борсовите спекулации, който е известен с разсипването на валутите на големи страни като например Великобритания, но обикновено си гради образ на филантроп, пък е пръв приятел на провалилата се кандидатка за президент на САЩ Хилъри Клинтън. И тук според журналиста Джузепе Де Лоренцо кръгът от зависимости се затваря – милионерът и ментор на MOAS Кристофър миналата година бил налял в кампанията на авторката на разсипалата Северна Африка „арабска пролет“ 416 хил. евро! Разбира се, в материала на „Ил Джорнале“ не се посочва точно каква би могла да бъде изгодата на Сорос от пълненето на Италия с мигранти, но тя може да се прочете безпроблемно между редовете. Защото те вече буквално задушават с масираното си присъствие цели райони в южната част на страната, издръжката им струва много пари, сеят престъпност. Съответно отслабват държавата, правят я уязвима и дори лесно манипулируема.

Изявлението по телевизията на прокурора Дзукаро предизвика вчера истинска политическа буря в Рим, където от седмица се води оживен дебат около ролята на неправителствените организации в спасяването на мигранти и докарването им до Италия. Така например Луиджи Де Майо - заместник-председател на Камарата на депутатите на Парламента и лидер на набиращото все по-голяма политическа скорост Движение „Пет звезди“ на екс-комика Бепе Грило, многократно и открито ги обяви за престъпни структури, целящи единствено трупането на пари на гърба на нещастниците.

Така че той и няколко известни активисти на десницата подкрепиха магистрата от Катания, като го призоваха да задълбочи разследванията си и да посочи тези, които подкопават устоите на държавата. Доста по-сдържани бяха министърът на правосъдието Андреа Орландо и министърът на вътрешните работи Марко Минити, който настояха занапред Дзукаро да подкрепя твърденията си пред медиите с факти, а не да говори с недомлъвки и в условно наклонение.

image

image




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696036
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031