Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2017 18:51 - Аз, гражданинът О.С., обявявам война на Бойковизма и мафията http://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 418 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.05.2017 18:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Аз, гражданинът О.С., обявявам война на Бойковизма и мафията Публикувано на 24.05.2017 в България image         image image image

Аз, обикновеният гражданин О.С., не желая да живея повече в мафиотска страна. Затова, преди още идиотщината с новата казарма да е набрала скорост, изваждам запасняшката си мешка от мазето и се стягам за война. Оръжие нямам, но разполагам с думи и слово.

Денят на светите Кирил и Методий е подходящ за обявяване на бойни действия срещу тези, които превърнаха словото и медиите в бухалки.

 Тръгвам срещу мафията, защото тя окупира първо управлението, а след това страната.

 Тръгвам срещу Бойковизма, който за 8 години направи всичко възможно медиите и журналистиката да станат лоша дума.

 Ето как стана това.

 През 2007 г. Ирена Кръстева и Делян Пеевски (майка и син) купуват прес група „Монитор” от Петьо Блъсков. Кръстева и Пеевски нямат пари, плащат с кредит от Корпоративна търговска банка. И слагат началото на най-мътния и мракобесен период в историята на българските медии и журналистика. Дотогава те, макар и с променлив успех, се опитват да спазват основни граждански права като свободата на словото и правото на информация. Пеевски ги превърна в бухалка за разправа с опонентите – политически, икономически, медийни.

 Постепенно Пеевски придобиваше все нови и нови медии. По този начин създаде мощна пропагандна машина, вдъхновена от Гьобелс и Сталин. Девизът е: Хвали властта и бий другите! Така се наляха основите на мафиотския модел #Кой.

 Как Бойковизма отгледа този антиграждански модел.

 1. Бойко Борисов е свидетел на това чудовищно медийно явление, но не му се противопостави, а гребе с пълни шепи ползи от него.

 2. Бойковият модел изключва неудобни журналистически въпроси. „Никога не казвам предварително какво да ме питат”, повтаря Борисов, но знаем механизмите, по които медийни издатели и босове са опитомени.

 3. Пеевските медии заливат с помия политици, които са опоненти на Борисов. Той не реагира.

 4. Същите медии заливат с лъжи и обвинения служители на МВР, които са засегнали мафията. Борисов мълча.

 5. Борисов мълча и когато медиите на Пеевски нападнаха КТБ и предизвикаха паника у вложителите.

 6. Разпънати на кръст бяха и редица български творци, критикуващи „реформите” на Вежди Рашидов. Борисов не защити нито един от тях.

 7. Бойковизма позволи монополизирането на медийния и рекламния пазар.

 8. Лишени от възможност за финансиране, много медии фалираха, а оцелелите се надяват на финансиране от държавни институции. Този процес се контролира от Борисов и от Пеевски също.

 9. Борисов си затваря очите и за нашествието на хазартни игри в медиите против всякакви закони и правила.

 10. Борбата с корупцията е забранена тема в пеевските издания, а те са вече 80%. Депутатът държи монопола и върху разпространението. Институциите, които трябва да регулират това са пряко подчинени на Борисов.

 11. Венцехвалененто от пеевските медии на главния прокурор Сотир Цацаров е превърнато в редакционна политика. Борисов не реагира, сякаш и той изповядва тезата за „Диктатура на прокуратурата”.

image image      12. Борисов поддържа топла връзка с повечето издатели и ги превърна в придворни шутове.

 13. Не направи нужното, за да се разкрият собствениците на медии.

 14. Не разпореди проверка на произхода на милионите на някои от пеевските издатели. Десетки милиони! В списъка са „Труд”, „Стандарт”, „24 часа”, „Преса” (да се провери как е обявен фалита на изданието) и др. Повечето милиони са от фирми, свързани с КТБ.

 Това е покровителство на корупцията и прането на пари.

 15. С мълчаливо съгласие (или по негово разпореждане) държавни институции преследват малкото неутрални медии.

 16. Борисов отклонява всички въпроси дали има джиросани в негова полза акции от медии. В „Уикенд” например. От години там няма и една критична дума към него и ГЕРБ. Нито към Цацаров, Доган или Пеевски.

 17. По свобода на медиите и словото сме далеч зад африкански страни, в някои от които властват сатрапи.

 18. Бойковия модел на управление не направи нищо, за книгоиздаването. Не намали поне малко ДДС за книгите. Българите са най-нечетящите в Европа!

19. Борисов е наясно и кои мафиотски кръгове стоят зад демонстрациите с кървави агнешки главички и лепене на плакати срещу председателя на Върхавния касационен съд Лозан Панов. Знае, че отзад е пеевската медийна пасмина и прилежащия към тях т.нар. „План Б”, но мълчи.

 20. Бяга и от темите за ЦУМгейт, „онзи” SMS, „Котараците”, Булгартабак, Мишо Бирата, Цветелина Бориславова, Пашата, Пеевски, „Яневагейт”, „Ти си го назначи”, разтурянето на МВР, умъртвяването на свободното слово…

 Някога му вярвах. После всичко се оказа съвсем друго.

 Това са моите 20 причини да тръгна на война. Българската журналистика е на дъното. Виновни сме всички в този занаят. Но голямата вина е на политиците, които пожелаха медиите да са им слугинаж, а не коректив. През последните 8 години Борисов превърна това в официална политика, въпреки обратните публични твърдения. Не мога да приема това.

 Затова все по-често мечтая 2-та поправка на Американската конституция да стане реалност и в нашата. Искам да имаме оръжие, за да защитаваме семействата, себе си и свободата си. Промяната, каквато много българи желаят, ще се постигне само с протести и кръв. Няма друг път.

 Господа недосегаеми, България не е над всичко, каквато мантра ни пробутвате. Над всичко са хората! Без тях няма държава, както и да се казва тя.

 Затова аз, един обикновен журналист и обикновен гражданин, обявявам война на политиката, провеждана от Бойко Борисов и мафията. Може да звучи патетично, но за мен тази война е свещена. Ще я водя с моето оръжие – думите.

 Честит 24 май!

 

Огнян Стефанов,

журналист, данъкоплатец,

основател на сайта Фрог нюз




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19798708
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930