Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2017 23:19 - Военния съюз до президента и премиера: «министър Захариева е срам за българската дипломация, поредният кадрови провал на Бойко Борисов във външнополитическото н
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 783 Коментари: 0 Гласове:
0



Военния съюз до президента и премиера: «министър Захариева е срам за българската дипломация, поредният кадрови провал на Бойко Борисов във външнополитическото ни ведомство! Незабавна оставка» Публикувано на 29.06.2017 в България

image

До: Президента на Република България г-н Румен Радев,» Председателя на Народното събрание г-н Димитър Главчвев, Министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов.

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я на Военния съюз

 

Относно: Недопустимите и крайно некомпетентни изявления на външния министър Екатерина Захариева по т. нар. македонска тема.

 

Нов скандал разтърси нашето стресирано от несекващи политически противоборства общество. Поводът този път бе недопустимото, крайно некомпетентно, откровено глупаво и в разрез с историческата истина телевизионно изявление на външния министър и вицепремиер Екатерина Захариева, което граничи с национално предателство. Според смехотворните прозрения на шефката на дипломатическото ни ведомство, след като България е признала държавата Македония това означавало, че сме признали и т. нар. македонски език. Нещо повече, според нея никой не оспорвал идентичността на гражданите в западната ни съседка!

 Коя идентичност? Измислената македонска, или истинската българската?

 За ограмотяване на злополучната ни министърка ще напомним, че официалното признаване на държавата край Вардара, съвсем не означава легитимиране на несъществуващата „македонска“ нация и език, който не е нищо друго освен диалект на българския въпреки яростните напъни на разни набедени езиковеди сърбомани и техния слугинаж в Скопие през десетилетията. Това отдавна е доказано от сериозната, непреднамерена лингвистична наука! Или както сполучливо се изрази преди време директорът на Института по българистика и славистика в Залцбург проф. Ото Кронщайдер: „Македонският език е български, написан на сръбска пишеща машина“…

 Скудоумните импровизации на Захариева напомнят антибългарската политика на Коминтерна от тридесетте години на миналия век, развил идиотската теза, че „за да спрат войните на Балканите трябва да се създаде македонска нация“.

Резултат от тази политика, възприета от режима на Иосип Броз Тито и неговата зловеща тайна полиция УДБА, са дивашките репресии и физическото ликвидиране на повече от 150 хиляди българи, дори цели семейства заедно с децата, само защото не са пожелали да се откажат от родовия си корен. Голяма част от тленните им останки са разхвърляни в Преспанското и Охридското езеро и по склоновете на планината Галичица край Тешево…

Неграмотните съждения на доморасли политически недоразумения, назначени на министерски постове по незнайно какви безпринципни критерии, са гавра със светлата памет на българските мъченици! С паметта на десетките хиляди български воини и поборници за освобождението на Македония, чиито кости лежат в тази многострадална българска земя, обругавани от новите удбаши, управлявали в Скопие от края на Втората световна война до ден днешен. Безумните изявления на нашия външен министър не са просто грешка, която странно се опитват да омаловажат някои представители на Обединените патриоти, а тежък и непростим политически гаф, който ще има сериозни последици в двустранните ни отношения разбира се, в ущърб на истината и на българските интереси. Той налива вода в мелницата на онези, които завладени от параноичен македонизъм, превърнаха дебългаризирането на Македония в истински геноцид срещу нашите сънародници, за които се оказа, че няма място в новата конституция на Скопие след 1991 година. Те наливат вода в мелницата на професионалните фалшификатори и клептомани от т.нар. Скопска академия на науките , която бълва поток от фалшификати и краде безогледно българската история. А това е продукт и на импотентната, безгръбначна и продажна политика на всички наши правителства след 1989 година спрямо неспирнитe издевателства на управляващите край Вардара.

Неясно защо правителството на Бойко Борисов не оповестява съдържанието на Договора за добросъседство, който прибързано се кани да подпише със Скопие на 2ри август т. г. Или обществото ни отново ще бъде поставено пред свършен факт, пред документ, който не отчита историческата истина и националната ни памет и не решава въпросите, свързани с интересите и достойнството на българската държава.

 Нещо напълно вероятно след като при неговото изготвяне ще участва човек с разбиранията и капацитета на Екатерина Захариева. Ето защо Военният съюз остава на категоричната си позиция : министър Захариева е срам за българската дипломация, поредният кадрови провал на Бойко Борисов във външнополитическото ни ведомство и настоява за нейната незабавна оставка.

Председател на Военния съюз: полк. о.з. Ангел Тюфекчиев Пловдив, 29 юни 2017 година.

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19809659
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930