Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2017 18:44 - Пари има. Хора няма. Само роби, мутри и мангали. Държавата се държи като мангал http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 529 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пари има. Хора няма. Само роби, мутри и мангали. Държавата се държи като мангал image

Боко реве и се пули, като настъпана жаба, всеки път щом стане дума за пари. „И аз искам заплатите да са по-високи, и аз искам пенсиите да са по-високи, но откъде да се вземат пари…..????“

Финансовият Министър Горанов, вече отговаря, вместо с „Ало“ с „Не“ , дори на телефонно повикване. В гъза му и лазерен лъч не може да мине, камо ли игла! Но не е виновно момчето! Такъв си го избра Боко – долен, подлизурко, без морал, без съвест и страхлив.Всъщност, пари в Държавата има. При това много пари. Хазната буквално е пълна до керемидите с пари.
Само от ДДС, буквално всеки ден, от всяка една продажба, всеки от нас, дава 20% на Държавата. Става дума за ВСЯКА покупка! Ако ще да кутийка кибрит!!! Всички Държавни Поръчки се облагат с ДДС, което ще рече, че Държавата плаща за някаква работа и си прибира 20%. Освен ДДС, има и поголовен Плосък Данък – още 10%. Пак върху ВСИЧКО, но тук той е и върху нашите с труд изкарани, мизерни пари, още преди да сме си купили нещо с тях. А търговецът, си го добавя към цената на ВСЯКА стока! Това ще рече, че плащаме веднъж 10% от труда си, а после с всяка покупка, още по 10% + 20% ДДС + (30 до 80%) Печалбата на Търговеца и естествено – стойността на самата стока.
Много хора се възмущават от високите цени на тока, водата, горивата….. Ей! Осъзнайте се бе!!! Държавата няма сметка от ниски цени!!! Така прибира повече ДДС и Данък Печалба!
Никога няма да поевтинеят! Никога! Дори да изкопаете нефт в задния си двор!
––––––––––––––––––––––––––––
Има още един огромен приход – Акцизите! Това е дивашка надценка, върху горивата, алкохола, тютюневите изделия и луксозните стоки. Идея нямам защо изобщо съществуват Акцизи. В Големият Брат – САЩ, няма такова нещо! Нали те уж са ВЪРХОВНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ? Защо нямат Акцизи!? Ами щото така!
Акцизите, са такова нещо, което прави бензина от 60ст (с печалбата и ДДС) на 2,15лв , когато го плащаме на бензиностанциите. Бутилката с ракия, се облага с 4лв Акциз, а кутия цигари, поскъпва с 900%!!! Реалната цена на кутия цигари с ДДС и печалба е 50 стотинки!
–––––––––––––––––––––––––––––
Винетката ни струва по 97лв на година (за лек автомобил!), а в България има над 5 милиона регистрирани коли…. Товарните камиони се ръсят с много повече, а понеже от тук минава Пътя за Близкия Изток и Турция, цифрата става огромна.
––––––––––––––––––––––––––––-
Парите от Митническите Сборове, са баснословни (всяка трета стока в България е от Китай, Турция или Македония…) При износ за трети страни, пак плащаш ДДС……
В България действат около 1200 Разрешителни Режима и към 140 Агенции. От всеки един Режим – приходи в Хазната. Регулярно! От правото да си купиш самолет, до правото да си сковеш кочина.
–––––––––––––––––––––––––––––-
Огромни пари се събират и за Здравни и Социални Осигуровки. Щото видите ли, сме имали Солидарна Здравна и Социална Система. Така, мангало се лекува и живее на мой гръб, а аз трябва да съм доволен….. Лошото е, че самата Държава, се държи като мангал. Не плаща Здравните и Социални Осигуровки на собствените си служители. Фактически, само частният бизнес и самоосигуряващите се пълнят НОИ!!! ФАКТ!
–––––––––––––––––––––––––––––
Да не пропуснем парите, които влизат от Концесионни Такси, Летищни Такси, Транзитни Такси (газ, нефт и много други…).
Парите по Европейски Програми са близо 130 милиарда Евро от 2007-ма, до 2020г, а от тях, никой обикновен гражданин не видя и цент!
–––––––––––––––––––––––––––––
От близо два милиона българи в чужбина, всяка година в България влизат към 32 милиарда Евро. И понеже се харчат тук, около 50% влизат в Хазната. От десетте милиона туристи в България, пак остават два – три милиарда Евро за Хазната.
–––––––––––––––––––––––––––––-
Аха да забравя и за Външният Дълг на България! Без да сме получили и стотинка, всички граждани на тази територия, ще плащаме Заеми, взети от Държавата, в размер на 30% от Брутния ни Вътрешен Продукт.

Това в превод, са около 30 милиарда Евро (без малко). С лихвите, стават към 50-60 милиарда Евро.
––––––––––––––––––––––––––––
Сенчестият Бизнес, също генерира пари за Хазната, макар че никой политик не го признава. Сивата Икономика генерира печалби, които обаче, се харчат в България! А както казах вече, и една кутийка кибрит да си купиш – Хазната печели. Затова и никой не си дава зор да се бори реално с нея. Абсолютно същото, важи и за кражбите, измамите, имотната мафия, Организираната и Неорганизираната Престъпност…..
––––––––––––––––––––––––––––-
Отделно се печелят милиарди евро от продажбата на наркотици и оръжия. Държавата печели огромни пари от това. Наблизо се води война, а Боко и Ердоган, са аркадашлар…. Машалла! Много дълга тема…..
–––––––––––––––––––––––––––––-
Дъжавата печели и от продажба на Въглеродни Емисии, износ на ток, съхранение на отпадъци от Европа. (Ако някой се съмнява, да погледне шлеповете с боклук, които идват в България по Дунава!). Лихвите от банките, където се държат парите на Държавата, също не са малко! Става дума за милиарди!!! Да не забравяме и 10-те% данък върху лихвите на обикновените граждани!
–––––––––––––––––––––––––––––-
Корупцията също носи огромни приходи в Хазната! Корумпираните служители, харчат парите си основно в България. Нещастникът, който дава парите, ги стиска и пази, а корумпираният, живее нашироко и харчи като сводник…. А корупция не ни липсва!
–––––––––––––––––––––––––––––-
Големи приходи в Хазната са от продажбите на ток и вода на концесионерите! Затова водата е 2 лева, при продажна цена от 4 стотинки за кубик! Държавата първо прибира по 4 стотинки на кубик, после по 40 стотинки ДДС и още 20 стотинки Плосък Данък плюс 10 стотинки Данък Дивидент…. Абсолютно същото се повтаря и с тока от Козлодуй.
Познайте кога ще поевтинеят токът и водата!
–––––––––––––––––––––––––––––-
Отделно от това, Държавата печели от Метрото, Градският транспорт, БДЖ (нищо че било на загуба) Печели от Спортните Зали,от театрите, концертите, книгите, учебниците.
–––––––––––––––––––––––––––––-
Държавата печели и от кръвта на войниците, които изпраща в лайняни дупки, като Афганистан, Ирак, Мали…… По линия на НАТО, влизат едни пари, които не стигат до войниците. Едни други пари, идват от лайняните дупки…..
–––––––––––––––––––––––––––––
Държавата България е свръхбогата! Една от най-богатите Държави в света. За разлика от територията България, населена основно с роби, мутри и цигани. Робите генерират огромни ресурси за Държавата.
Ако някой не знае, Държавата, това не е Страната! Държавата, това е Държавният Апарат и Политическата Класа. А Политическата Класа, е просто шайка боклуци, които експлоатират труда на робите (всички работещи хора) и ги държат в състояние на перманентна бедност.

Автор: Силво Андонов. Публикуваме текста с негово разрешение.

Заглавието е на редакцията. Не използваме думата „цигани“ както е в оригиналния текст за да не обидим свестните хора от този етнос. Наричаме несвестните „мангали“

http://bgjournal.info/pari-ima-hora-nyama-samo-robi-mutri-i-mangali-darzhavata-se-darzhi-kato-mangal/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19796328
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930