Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2017 19:41 - Глифозат. Ядете ли канцерогенни храни? ANONYMOUS BULGARIA
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Глифозат. Ядете ли канцерогенни храни?  

Глифозат е токсичен химикал намиращ се също и в популярният хербицид Раундъп на Монсанто, и е класифициран от Световната здравна организация за предполагаемо канцерогенен. Раундъп е широко употребяван в България, в къщни дворове и агрикултурата, разпространяван от Аграра ООД, Сортови Семена АД, Булхерба ООД, Баумакс България ЕООД и други малки фирми и големи верижни магазини.

image

Според водещият в областта на околната среда новинарски сайт Ecowatch, глифозатът е токсичен за човешките клетки и е свързан с множество заболявания и здравословни проблеми – от алцхаймер до дефекти при новородени, и редица видове рак. И въпреки загрижеността от излагането на този химикал и проучванията, които разкриват, че глифозатът присъства често в храните, и дори водата – той е често пръскан върху културите преди прибирането на реколтата.

Глифозатът е хербицид, с който се пръскат растения за да намали броят на нежеланите треви по селскостопанските полета. Той не е селективен, което означава, че е токсичен за повечето растения. Използва се най-вече в комбинация с генетично модифицирани култури, които са проектирани за да бъдат устойчиви на този мощен химикал.

Раундъп се произвежда от корпорацията Монсанто, която също така произвежда ГМО. Според Министерството на земеделието в САЩ, над 88% от царевицата е генетично модифицирана и пазарът е почти тотално пропит от ГМО.

Монсанто в България дори промени името на уебсайта си на Dekalb.bg и засега продават официално предимно хибридни култури, които вече изпълват на длъж и на шир българските земеделски пейзажи.

image

Нашето ДНК е сложно и чувствително нещо, съставено от нуклеинова киселина, която се състои от аденин, цитозин, гуанин и тимин. Според съобщение направено от GMO Evidence, е направено научно изследване върху селскостопански работници в Бразилия, които са били изложени на глифозат, и е показало, че са претърпели в резултат, както увреждане на ДНК, така и повишени нива на смърт на клетките.

Според Ecowatch, друго изследване върху деца с рак в мозъка показва, че техните родители са били изложени на Раундъп в продължение на 2-те години преди да се родят.

Междувременно и едно изследване върху животни показва, че глифозата предизвиква рак на гърдата.

Проучване на селскостопанска общност от над 65000 души в Аржентина, които редовно използват Раундъп, е показало, че честотата на раковите заболявания е в 2 пъти по-висока от средната за страната. Особено в отношение на рак на гърдата, простатата и белите дробове.

Регистрирано е, че въпреки тези и още много други факти, над 74% от всички приложения на глифозат от средата на 70-те години са се случили през последните 10 г., и употребата му нараства. Два пъти повече се употребява само през последните 5 г. Това доказва за пореден път, колко са неинформирани тълпите, най-вече земеделците.

Трябва да се отбележи с особено внимание, че глифозата се използва също и непосредствено преди събирането на реколтата, такава като пшеницата – този метод се нарича десикация. Според The Organic & Non-GMO Report, това се прави за да се убие напълно реколтата за една или няколко седмици преди жътвата, което помага при изсушаването на семето. Това означава, че нивата на глифозат са много по-завишени от нужното, или желателното.

Потребителите не осъзнават, че когато купуват пшенични продукти като брашно, бисквити и хляб – те получават остатъците от глифозат в тези продукти …

Поставянето на глифозат в храната няколко дни преди да се пожъне е варварство. Варварство, което достига до вас директно от лабораториите на Монсанто.

Източниците включват:




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19796892
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930