Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2017 20:45 - Борисов направи нещо КОШМАРНО в ЕНЕРГЕТИКАТА! Вижте какво ще ни струва това! http://skandalno.net/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 426 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Борисов направи нещо КОШМАРНО в ЕНЕРГЕТИКАТА! Вижте какво ще ни струва това! Истината ще ви РАЗТЪРСИ!   

imageПреди няколко дни в медийното пространство тихомълком се промъкна новината, че най-голямото българско дружество за реконструкция, модернизация и изграждане на енергийни мощности „Енергоремонт Холдинг“ вече е продадено на частната холандска фирма Dietsmann.

Холандската компания официално е придобила над 97% от акциите на българската фирма.

Мощното българско дружество „Енергоремонт Холдинг“ имаше над 10 дъщерни дружества в страната и управляваше капитал от милиарди левове. Само печалбата на дружеството за 2016 г. възлиза на над един милиард лева.

С други думи „Енергоремонт Холдинг“ съвсем не е бил пред фалит. Да не говорим, че е стратегическа българска фирма за изграждане и поддръжка на газопреносната ни мрежа, включително и така наречения газов хъб „Балкан“. Както и за съвместно изграждане и поддръжка на атомни електроцентрали от типа на АЕЦ „Козлодуй“ или АЕЦ „Белене“.

Можем със сигурност да кажем, че от цялата ни енергийна мрежа от ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, АЕЦ „Козлодуй“ и газопреносната ни структура, цяла и непокътната остана само мрежата за пренос на природен газ. Всичко друго бе продадено или пък се нуждае от огромни ремонти. С какво обаче ще ремонтираме остарялата техника? И още по-лошо, с какво ще строим нови съвременни мощности, когато единственото предприятие, което можеше да осигури строителството или ремонта на такива енергийни мощности, вече не е българско?

imageНякой ще попита: Ами как с какво? С молби и теманета до земята! След като в енергетиката не остана почти нито едно българско предприятие, ще се молим на Ердоган да ни пусне малко газ. А на холандците ще се молим да ремонтират остарялата газопреносна мрежа и да ни строят нови, модерни станции. Само не се знае с какво ще ги плащаме.

Нека да е ясно на всички, че газов хъб означава да имаме модерна газопреносна и газоразпределителна система. И чрез нея да осъществяваме пренос и разпределение на природен газ до евентуалните потребители.

Но точно, когато най-много ни трябва газопреносна система, правителството на Борисов ПРОДАВА изключително мощното и модерно българско предприятие „Енергоремонт Холдинг“, което единствено може да изгради, ремонтира и подържа такава система.

Хората с десни възгледи в България веднага ще кажат, че ние нямаме пари и затова продаваме. Добре. Но като си продадем всички „златни кокошки“, тоест всички работещи предприятия, ще се сдобием ли с пари? Ще забогатеем ли?

imageНито ще забогатеем, нито ще  има пари за държавата. Поради простата причина, че който изгради и подържа газопреносната система, той ще обира каймака на печалбата. И понеже в случая това е чужда фирма, тя ще събира евентуалната печалба и ще я изнася в чужбина. Както стана с енергоразпределителните дружества ЕВН, и ЧЕЗ, и другите. Както става с големите молове и изобщо с цялата българска собственост, продадена за жълти стотинки на чужбински фирми.  Всяка година те изнасят огромната част от бюджета на България в чужбина, а за държавата остават някакви спукани грошове. Затова „Борисов 3“ непрекъснато взема заеми.

Но изграждането на газопреносна и газоразпределителна мрежа е само едната част на въпроса. Другата част е да се сдобием от някъде с природен газ, който да потече по тръбите на тази мрежа.

Само че руснаците, пардон, вече турците, може и да ни дадат някакво количество природен газ. Но сигурно след дълги молби. И след големи компромиси с националните интереси на България. И със сигурност Турция ще започне още повече да се меси в българския политически и икономически живот. А правителството и президентът няма да могат да кажат и „гък“. Защото ако се обадят потокът природен газ ще секне.

И още нещо. Ако все пак Турция ни пусне газ, то ще е на такава цена, че евентуалните купувачи ще има дълго да мислят дали да вземат от нас някакви количества газ , или да търсят други, по-евтини източници.

С други думи, както и да го погледнем, пак сме прецакани. Отвсякъде.

И то прецакани от Борисов, който спря Южен поток и Бургас – Александруполис. Както и АЕЦ „Белене“. Че на всичкото отгоре се и хвалеше в американското посолство с този си „подвиг“.

Защото ако някой не е разбрал още, Вождът НЕ чака одобрение  от нас. Чака го от САЩ. Защото само те го крепят на власт. Не българският народ, който го презира. Искрено и от сърце.

Автор Иво Македонски



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19794693
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930