Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2017 19:42 - Венецуела се опълчи на САЩ: Американското могъщество е фалшиво! Ние ще го СРУТИМ! Вижте истината за КРАХА на…! http://skandalno.net
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 398 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Венецуела се опълчи на САЩ: Американското могъщество е фалшиво! Ние ще го СРУТИМ! Вижте истината за КРАХА на…!  

imageПрезидентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че държавата насочва всички свои усилия към ликвидиране опитите на САЩ да задушат икономиката на страната, чрез налагането на политически мотивирани санкции.

Ръководството на латиноамериканската държава смята, че санкциите на САЩ спрямо нея и редица други държави, са опит да бъдат отстранени всички конкуренти на янките и САЩ да установят, така мечтаната от тях, световна хегемония.

Нюйоркското издание Уолстрийт джърнъл пък, съобщава, че държавната нефтена компания на Венецуела  PDVSA е изискала от своите партньори да открият сметки в други валути, без да използват долара.

image

ДЪРЖАВНАТА ПЕТРОЛНА КОМПАНИЯ НА ВЕНЕЦУЕЛА

Нещо повече. Президентът на страната Николас Мадуро обяви, че Венецуела ще въведе нова международна платежна система, която се основава на използването на такива свободно конвертируеми валути като китайски юан, руска рубла, японска йена, индийска рупия… И така ще се освободи завинаги от робията, която доларът налага на всички страни по света.

Отсега нататък, заяви венецуелския президент, нашата страна ще изчислява цената на петрола в китайски юани, а не в американски долари. Ние ще продаваме петрол и всички други продукти, които произвеждаме, като използваме различни валути, които устройват партньорите ни, но без да включваме в тази валутна кошница щатския долар.

Нека напомним, че Венецуела притежава най-големите нефтени запаси в света. Но отдалечеността й от другите континенти и затруднения добив на тази суровина, пречат на страната да стане лидер по продажбите на нефт и нефтопродукти.

Има и нещо много по-страшно за САЩ. Скоро в Шанхай ще бъдат отворени за свободна търговия договори за нефт, които ще се пресмятат в китайски юани, с възможност след това юаните да се превърнат в злато. Това ще даде свобода и на Венецуела, и на Русия, и на всички страни, да търгуват с Китай, и с партньори от целия свят, без да чувстват някаква зависимост от китайската валута. С други думи, скоро светът ще бъде освободен от опеката на Цар Долар. А светът няма да се чувства зависим нито от Китай, нито от неговата валута.

По този начин опитите на САЩ да отстранят, както американските си, така и европейските или азиатски конкуренти, търпят огромен провал още отсега. Защото се появи една много мощна групировка от държави като Венецуела, Иран, Катар, Китай, Русия и Индия, които променят правилата на играта. И зачеркват решително водещата роля на долара в световната икономика.

Не е зле да си спомним, че Русия и Китай много отдавна започнаха да прехвърлят своите доларови запаси в злато. И по този начин измъкнаха изпод краката на янките и последната възможност да се противопоставят на обезсилването и ликвидирането на световната хегемония на долара.

imageА всички знаем, че след като изчезне хегемонията на долара, за много кратко време ще изчезне и хегемонията на САЩ като държава. Понеже Щатите и сега са на ръба на икономически и социален колапс. И се налага всяка година Конгресът да увеличава тавана на дълга, който американската държава има, за да не рухне цялата икономика на Съединените щати.

И на практика се оказва, че САЩ са  „Колос“ на глинени крака. И си струва само леко да бъдат побутнати от някое по-мощно сдружение на държави като формата „БРИКС и приятели“, за да се разпадне цялата огромна, но картонена кула на афишираното навсякъде, но фалшиво американско могъщество.

Автор Иво Македонски



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Май
25.09.2017 09:52
Май не е баш така. За краткост ще цитирам Библията, Исус Сирах: "Не давай заем на по-силен от теб, а ако дадеш, знай, че си изгубил." На Уолстрийт знаят Библията. И че за да изгубят кредиторите им, те, най-големите длъжници на света, трябва да са по-силни от света. И затова харчат за война повече от целия останал свят заедно. Не може да не помнят на Уолстрийт, че без въоръжената сила на фараона, Йосиф нямаше да може да отнеме среброто и земята на длъжниците, и тях самите като роби.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19822905
Постинги: 45028
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930