Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2017 20:41 - Главчев ПЛАШЕЩО: Някой КЛАТИ държавата с АПОКАЛИПТИЧНИ сценарии! http://skandalno.net
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 398 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Главчев ПЛАШЕЩО: Някой КЛАТИ държавата с АПОКАЛИПТИЧНИ сценарии!    

imageВсички сме забелязали отдавна, че винаги, когато властта на министри, депутати и прочие готованковци на държавната трапеза, както много точно ги определи народният поет Иван Вазов, бъде застрашена, се започва едно неистово сипене на огън и жупел по опозицията.

Точно това прави сега и председателят на парламента Димитър Главчев. Той, уж недоумяващо, а всъщност доста уплашено, взе да каканиже, че  опозицията изобщо не трябвало да говори за никакви критики и за никакви вотове на недоверие. СЕГА не трябвало да говори, защото идвало време за българското европредседателство.

Главчев вижда нещо страшно и едва ли не апокалиптично, в намерението на опозицията да внесе вот на недоверие към правителството. Само защото сме щели да бъдем европредседатели. И не трябвало да се излагаме пред света.

А това, че излагаме две трети от българските граждани на ужасяваща мизерия и липса на каквато и да е перспектива…Това че зловещият демографски срив унищожава корените на българската нация…Това че знанията на децата ни са паднали под критичния минимум и училището вече не е образователна институция, а място за разпространение на дрога и за мултиплициране на насилието от най-ранна възраст…Това изобщо не притеснява шефа на депутатите.

Нещо повече. Главчев смята, че всичко в страната върви по мед и масло. Почти нямало безработица, имало финансови излишъци. Имало нова сграда на съда?! Правителството искало да реформира съдебната система. Можело и да продължи дискусията по Антикорупционния закон…?!

Е, заявява с апломб Главчев, как е възможно  при толкова „розови“ показатели на „икономиката“, някакви хора в парламента и извън него, да се осмеляват да подлагат на необоснована критика, „прекрасния“ кабинет на ГЕРБ?

Ами възможно е, г-н Главчев. Защото ако сте чули вашият премиер, той пък казва точно обратното. Аз, твърди нахъсано Борисов, искам да дам пари на всички. Но НЯМА. И не знам коя сфера да пренебрегна. Пари трябват и за здравеопазването, и за образованието, и за пожарната, и за МВР, и за правосъдието, и за строителството…

imageЕ, кой сега е прав? Гуруто на ГЕРБ, който плаче, че няма пари, или шефа на парламента, който пък смята, че всичко е от хубаво по-хубаво в държавата?

Щом управниците не могат, нека тогава ние, обикновените хора, да разрешим тази „загадка“. И да кажем на нашите „големци“ каква е истината. А тя е повече от апокалиптична. Повече от зловеща. Защото нямаме икономика. Нямаме промишленост. Нямаме селско стопанство. И затова нямаме пари нито за здраве, нито за образование или сигурност.

С две думи нямаме пари за НИЩО. И ако в момента Главчев и неговия партиен шеф се надуват, че щели да увеличават заплати и пенсии, то това може да стане, не заради митичните финансови излишъци. И не заради производство и износ, каквито отдавна нямаме.

Това може да стане, само заради онези 26 – 27 милиарда лева заеми, които Горанов и Борисов взеха миналата година.  Добре, сега правителството ще раздава пари като ползва заемите. Но неминуемо ще дойде момент, когато всички заеми, които сега харчим, ще трябва да се връщат. Тогава какво ще правим? Като няма икономика, която да генерира приходи, с които да върнем взетото назаем?

imageЕто това никой не иска да каже. Как ще връщаме парите, взети от западните финансови акули!? Няма да плащаме заплати и пенсии ли? Ще спираме социалните плащания ли? Или просто ще фалираме държавата и ще джиросаме това на „комунистите“?!

Истината е, че държавата се управлява от хора, които вместо да възродят производството и икономиката, унищожават всичко. Унищожават дори възможността да започнем някакво икономическо възраждане.

Защото приказките, че Русия ни е враг имат само една цел. Да ликвидират и малкото, което  остана от нашата икономика. Защото без най-близкият до нас и огромен руски пазар, ние не можем да възстановим нито един елемент от нашата икономика.

А кой ще ни пусне на своя пазар, ако го обявяваме за заплаха и враг?!

Нека Борисов и Главчев да отговорят на този въпрос. Защото те са главните виновници!

Автор Иво Македонски



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703652
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031