Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2017 22:21 - Извадете каквато си искате банкнота от джоба, и я разгледайте. Няма нито “Народна република България”, нито “Република България”, нито даже просто “България”. З
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 332 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Извадете каквато си искате банкнота от джоба, и я разгледайте. Няма нито “Народна република България”, нито “Република България”, нито даже просто “България”. За “обезпечението със злато, и/или активи на банката” и дума не може да става!… Публикувано на 23.09.2017 в България  

“Народна република България”
Банкнотата е обезпечена със злато, и всички активи на банката

А сега извадете каквато си искате банкнота от джоба, и я разгледайте.

Няма нито “Народна република България”, нито “Република България”, нито даже просто “България”.
За “обезпечението със злато, и/или активи на банката” и дума не може да става.

Пише само, че банкнотата е издадена от БНБ, която не е нито българска (външно-подчинена структура е), нито народна (национална), нито банка [емитент].

БНБ е просто надзорно обменно бюро на МВФ, на пряко подчинение на подчинените на 4-те инструмента на Бретън-уудската система (Световна банка, Международен валутен фонд, Световната търговска организация, Федерална резервна система), ЕЦБ, [по-малко на] Германия, и [донякъде] Дойче банк.

С Русия между другото е същото положение: няма Русия, или Руска Федерация като емитент на рублите. Издател на “билетите” е Руската централна банка (“билет банка России”), която нито е руска [по субординация], нито е централна, нито е банка-емитент.
Обменно бюро с надзорни функции е.

Те са във валутен борд с не-фиксиран, но [с колониално] съгласуван курс.
Издателят на хартиените рубли е учреждението РЦБ, която по Конституция е независима (не се подчинява на нито една от институциите на властта в Русия), но за сметка на това е на пряко подчинение на Международния валутен фонд, и печата рублите само след двойното им обезпечение с долари и други активи именно във Федералната банка на Ню Йорк, една от главните във ФЕД.
Всъщност, т.н. “руски рубли” днес са просто преоцветени окупационни американски долари за вътрешно използване на военно-окупираните територии на бившия РСФСР от СССР.

Това е само една от видимите и достатъчно явни разлики между парите на суверенна (макар и с ограничен суверенитет) държава, и колонизираната подмандатна територия не просто с нулев, а даже с отрицателен суверенитет.

Ако сте разбрали, помогнете и на други да го разберат.
Споделяйте!

Д-р Пламен Пасков

image

 
  •  
  •  
  Извадете каквато си искате банкнота от джоба, и я разгледайте. Няма нито "Народна република България", нито "Република България", нито даже просто "България". За "обезпечението със злато, и/или активи на банката" и дума не може да става!... by The Bulgarian Times



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701962
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031