Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2017 18:49 - Партиите са като престъпните групировки ВИС и СИК https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 241 Коментари: 0 Гласове:
0



Партиите са като престъпните групировки ВИС и СИК Публикувано на 27.09.2017 в България

image  
През последните 15 години, особено след идването на ГЕРБ на власт, партиите се превърнаха в силови групировки
Това каза за Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. imageОсман Октай

Тези партийни групировки действат като ВИС и СИК. Те  постигнаха пълно съгласие при избора на членове на ВСС. Разпределиха си квотите. Всеки си посочи хората, които трябва да контролират съдебната власт. А сега си обикалят тв студията и като на олигофрени ни обясняват, че едва ли не имало реален избор.

Тези по върховете, окопавайки се през годините, назначават силоваци по места. Те пък си избират кмета, шефовете на различни институции и в пълно съгласие управляват съответната община, тероризирайки населението и основно бизнеса с всякакъв вид рекет. Ако един пострадал реши да се оплаче в районното, отива при техен човек, на групировката. Ако пък атакува прокуратурата, пак удря на камък, защото и там среща назначен от групировката държавен обвинител. Тези хора действат като по времето на Карамански- изнудват, рекетират, бият и убиват. Каквото искат, това правят с нас. Имах надежда за промяна в президента Румен Радев. Видя се, че думите и делата при него се разминават.

Осман Октай: Партиите се превърнаха в мафия, колят и бесят по места

Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. Ето какво още сподели той:

– Г-н Октай, представители на властта от сутрин до вечер ни разправят по тв студията, че няма мафия и мутри. Убеждават ни, че държавата е стабилна и инвестициите се увеличават. Как ви изглежда ситуацията у нас? 

– Аз бих им казал, че от 2001 г. мафията управлява България. Имаше един период, когато партиите бяха подвластни на задкулисието и работеха в полза на мафиотските групировки и техните лидери. Сега, през последните 15 години, особено след идването на ГЕРБ на власт, партиите се превърнаха в силови групировки. Днес това го виждаме на практика. В нормално развитите демократичните страни хората са тези, които посочват лидерите си. Казват кой иска да ги управлява и гласът им се чува. Това е и смисълът да има обществени организации като политически партии. При нас, обаче от 2001 г., когато България стана държава на мафията, политическите партии постепенно се превърнаха в силови групировки по модела на несъществуващите СИК и ВИС. Само висшестоящите на централно ниво и лидерът на съответната партия казват кой ще ги представлява по регионите в страната- в местната и областната власт.

 – Можете ли да дадете конкретен пример? 

– Ако зависеше от хората, те в никакъв случай не биха сложили за лидер в ДПС Гюнай Сефер. Лежал е два пъти в затвора. Като ръководител на групировка пребиваше кметове, прокурори, шефове на полицията в съответния регион. С една дума „колеше и бесеше”. От такива посочени отгоре партийни лидери трепереха представителите на местната власт и институциите преди години.

– А сега какво е положението?

– Ще дам пример и с ГЕРБ. Вижте случилото се във Виноградец, където местен гербаджийски представител реши да прехвърли вината за убийство на 6-годишно дете. И едва след инцидента научихме, че Лазар Влайков, заради друго престъпление, е бил изключен преди години от партията на Бойко Борисов.След това отново е възстановен за лидер на ГЕРБ, като уж поправил се. А хората от цялата община все си  треперят от него. С каква лекота вмени вина на 6-годишното дете?! Няма нормален родител, без обременено мутренско мислене, който може да извърши подобно нещо. Родител, която не е загрижен за бъдещето на едно дете, няма как да е загрижен за проблемите на своите съграждани. Ето такова мислене имат назначените от партийните централи силови лидери по места. Това става по модела на групировките. Задачата им е да контролират общината, вота на хората и живота им.

– Чува се и за рекет на бизнесмени. 

– Десетки примери мога да дам в тази посока. Тези по върховете, окопавайки се през годините, назначават силоваци по места. Те пък си избират кмета, шефовете на различни институции и в пълно съгласие управляват съответната община, тероризирайки населението и основно бизнеса с всякакъв вид рекет. Ако един пострадал реши да се оплаче в районното, отива при техен човек, на групировката. Ако пък атакува прокуратурата, пак удря на камък, защото и там среща назначен от групировката държавен обвинител. За това хората във Виноградец казват, че Влайков е на „ти” с прокурора, съдията и т. н. Всички общини са сковани от страх от представителите на силовите групировки. Те стигат до парламента. За това и не се вижда реална опозиция в парламента. Лидерите на партиите отчитат това като привидна стабилност. Преди години по модела на Виноградец, в община Исперих, по време на купон в присъствието на тамошния председател на ДПС, беше убита сервитьорка. Тези хора действат като по времето на Карамански- изнудват, рекетират, бият и убиват. Каквото искат, това правят с нас.

 

– Виждаме,  че често опозиционните политически сили си разменят остри реплики. 

– Но постигнаха пълно съгласие при избора на членове на ВСС. Разпределиха си квотите. Всеки си посочи хората, които трябва да контролират съдебната власт. А сега  обикалят тв студията и като на олигофрени ни обясняват, че едва ли не имало реален избор. Едно време мутрите влизаха в  магазини, за да събират рекет.  Същите тези хора сега са на най-високо ниво в управлението на България. За това безпардонно приемат рекета върху предприемачите по места. Безпардонно се подготвят обществените поръчки за „правилните” хора. Спомняте ли си как в офиса на фирма „Агромах” откриха 1 млн. евро и сакове със злато. Тази групировка отлично знае, че ако иска да вземе обществени поръчки за пътища, трябва да изпълни условията за рекет от страна на политическите формации. В Добрич и региона сега е много интересно. От няколко години там върви изнудване, особено във връзка с престоящата обществена поръчка за водния цикъл за 40 млн. лв. Политическите формации, в пълно съглашателство, без никаква опозиционност, си взаимодействат както в парламента, така и в общините. Те правят същите престъпления, които навремето правеха групировките ВИС и СИК. Партиите се превърнаха в мафия. За това оттук избягаха не само над 2 млн. млади българи, но и инвеститорите.

 – Не спирам да питам за изход, надежда. Има ли ги? 

– Мислех си, че единствената ни надежда е президентът Румен Радев. Надявах се, че ще застане на страната на хората и против партийната мафия в държавата ни. Сега, като слушам какви ги говори в Америка, съм убеден, че едно ни приказва, а съвсем друго върши. При него има огромно разминаване между думи и дела. Спомняте ли си репликата му към депутатите в парламента: Остана ви една седмица. Тогава си помислихме, че той ще „разкаже играта” на мафията и статуквото. Защо Радев, когато се откри есенната сесията на парламента , не отиде да напомни на групировките в парламента, какво очакват от тях 7 млн. българи?! Той предпочете да се скрие. Защо, като представител на всички нас, не назова представителите на престъпните групировки в парламента?! Смело мога да кажа, че те не са депутати и не представляват народа, а престъпните групировки. Там не можеш да разбереш кой е опозиция и кой управляващ. Ако има разминаване в позициите между ГЕРБ и т. нар динковци или фалшиви патриоти, веднага на помощ с гласовете им се притичва ДПС. Един човек, който държи на своята компетентност, не би приел да е кандидат на тези групировки във ВСС.

– У нас отново започнаха да отвличат хора за откуп. Спорът е дали мутрите се връщат или става дума за единичен случай. Вие какво мислите? 

– Всички разбрахме, че бащата на отвлеченото момче Адриан отиде при Бойко Борисов. Това ми напомня за един кадър от филма „Кръстникът” , когато гробарят отиде при боса на мафията Дон Корлеоне и му целуна ръка, искайки помощ за детето си. В България  е същото.

  Интервю на Катя Илиева  за  FROG NEWS




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19808185
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930