Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2017 21:19 - Възмездие! Съюзът на съдиите в България се разпада http://www.vestnikzora.com/i
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 740 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Възмездие! Съюзът на съдиите в България се разпада

 

 

image
Защитаващият интересите на олигархичното задкулисие в правосъдието Съюз на съдиите в България е изправен пред най-голямото си изпитание от създаването си преди две десетилетия.

Оказа се, че компрометираната и политизирана организация се разпада. Години наред ССБ се опитваше да монополизира правото да изразява позиции от името на цялата съдийска гилдия, а поръчковите “медии”-бухалки на подсъдими олигарси години наред твърдяха, че в организацията членуват над половината от българските съдии, които са над 2200. Фактите обаче са далеч по-различни и изключително неблагоприятни за върхушката на ССБ, която от самото си създаване обслужва интересите на олигарси и техните политически марионетки, като се започне от “Бащата на криминалната приватизация” Иван Костов, мине се през олигархичния кръг “Агнешките главички” и се стигне до подсъдимите ментори на задкулисието в последните години - Иво Прокопиев и Огнян Донев.

Преди две седмици изтече последният срок, в който съдиите, прокурорите и следователите, инспекторите от ИВСС, както и членовете на кадровия орган на съдебната власт, бяха задължени да декларират участието си в съсловни организации, неправителствени фондации, съюзи по интереси, както и в тайни общества, напр. Масонски ложи. Срещу тази поправка в Закона за съдебната власт, при гласуването й в парламента преди три месеца, се обявиха ССБ и мрежата от НПО-та и политически ГМО-та на олигархията.

Към днешна дата става ясна и причината – в Съюза на съдиите в България далеч не членуват над половината от българските съдии или около 1100 души, а в пъти по-малко. Мнозина действащи съдии отказали да декларират членство в ССБ заради негативния имидж, с който организацията се сдоби с подривните си дейности срещу правосъдието и съдебната система. ССБ окончателно се компрометира, след като се оказа, че години наред изкуствено е завишаван членският му състав. В списъка с членове, който в момента е недостъпен, са били включвани и съдии, които от години са били в пенсия, както и такива магистрати, които не са заплащали членския си внос, но върхушката на компрометираната организация ги е “декларирала” пред спонсорите си като действителни членове. Разкритията за членския състав на ССБ компрометират организацията не само в съдебната система, но и пред донорите й, които едва сега разбират, че са “спонсорирали” със стотици хиляди евро, долари и левове “мъртви души”.

Темата с разпада на ССБ се очаква да бъде ключова по време на предстоящото след месец Общо събрание в Пловдив. Опасенията на политизираната върхушка е, че и този път на събранието няма да присъстват повече от 70-80 действащи съдии, което може да го превърне и в нелегитимно. И докато нелицеприятната истина за ССБ да продължава да бъде тема “табу” за поръчковите “медии”-бухалки на олигархията, компрометираната организация се е заела с прокарването на поредната поръчка на кукловодите си за кадрово овладяване на ръководните постове в правосъдната система. Днес върхушката на ССБ се готви да манипулира събрание на малка част от съдиите от Софийския градски съд, на което да бъде излъчен, а всъщност “натресен”, и.д. административен ръководител на мястото на абдикиралия от поста си Калоян Топалов. С този си акт ССБ, на практика, “минира” старта на новия Висш съдебен съвет, който започва дейността си следващата седмица. Компрометираната организация ще се опита да лансира на съдийската колегия свое протеже, което да позволи контролът на олигархичния кръг “Капитал” над ключовите съдебни решения в СГС да бъде запазен.

И докато за пореден път ССБ се занимава със задкулисно кадруване по върховете на Темида, върхушката на организацията не пропусна да атакува и лидера на БСП Корнелия Нинова. ССБ недоволства от Нинова заради позицията й на политик, който е дълбоко възмутен от съдийското решение, с което шведския хулиган, ритнал в главата камериерката в курорта “Слънчев бряг”, се размина само с глоба.

Позицията на върхушката на политизираната организация се оказва взета от неговия Управителен съвет, в който влизат съдии, известни със снизходителните си решения към престъпници. Действията на ССБ по казуса с шведския хулиган и унизената българска камериерка напомнят на позициите, с които друга финансирана от чужди донори организация атакува българската държава – Българският хелзинкски комитет. Аналогиите далеч не са случайни, защото така както БХК води антибългарска пропаганда и политика в обществения живот, същата роля, но в правосъдието, има ССБ.

image

image

- - -



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19844740
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930