Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2017 20:18 - Досада! Докога „Х фактор“ще ни натрапва чужди празници, чужда музика и чужд език? http://skandalno.net/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Досада! Докога „Х фактор“ще ни натрапва чужди празници, чужда музика и чужд език? НЕ ДОСАДА,А ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,ВРЕДА,НАЦИОНАЛЕН НИХИЛИЗЪМ! Н.М.
 

imageВсяка година „Х фактор“ се превръща във все по-чужда и по-нехаресвана от зрителите продукция. Защото там, в стремежа си да бъдем интернационални, забравяме, че сме българи.

Коя българска телевизия официално отбеляза Хелоуин? Нова, разбира се. Докато бТВ се размазва от турски сапунки, в Нова упорито искат да ни натрапят един католически празник, който ни е толкова чужд, че колкото и да се пънат – не се възприема дори от младите. Той е традиционен за САЩ, а у нас си има аналог Архангелова Задушница. И тогава българите почитат душите на мъртвите, а не се правят на маймуни, танцувайки по гробищата и около къщи със зловещи маски.

Безумни костюми, вампири, таласъми, прилепи, ножове, духове и кръв се разливаха по сцената на предаването снощи, а водещите Алекс Раева и Мария Игнатова бяха така облечени, че тутакси можеха да яхнат метлите и да отлетят за САЩ, където щяха да ги приемат с отворени обятия.

imageЖурито приличаше на служители от погребална агенция, а клетите изпълнители – майко мила! Двама с кръв по лицето, един вързан за стол с вериги в компанията на два трупа, пианистка с нож в ръка, която се оказа върколак, грим като за кремиране, огньове и зловещи прилепи на  фона на които пеят момиченца по нощници, или нацапани като стари моми на сгляда с последния влак.

През цялото време водещите повтаряха, че е Хелоуин и се смееха като вещици, но дори публиката в залата не намираше нищо смешно в това.

Ако на 1 ноември у нас се празнува нещо, то е Денят на будителите! Но понеже в предаването няма нищо будителско, /а би трябвало/, нищо патриотично и дори българско, можем и да отпразнуваме Свети Патрик, Деня на благодарността и  Кръщаването на Великата мечка!

И понеже състезателите нямаше как да бъдат облечени като будители, можеше просто да е вечер, посветена на българската народна или патриотична, или каквато и да било, но родна песен.

Но и това не се случи. Досега в концертите на живо бе изпята една единствена българска песен и то за спасение от елиминации. Три случайно събрани в група момиченца изпяха „Хубава си, моя горо“, но само за да се спасят от изгонване. А тази песен наистина спасява.

imageТогава защо  по микрофона се леят Риана, Адел, Ариана Гранде и целият списък световни звезди, но не и нещо родно? А ние също имаме хубави песни. Даже много по-хубави на фона на безумния рап и дивашките крясъци, които доведоха част от участниците да прегракване.

Но българите, дори невръстните, все пак обичат българското. И изгониха красивата англичанка Манал, не защото не може да пее – напротив, беше по-добра от групата, а защото не благоволи да заговори на български и да научи най-необходимите думи. Някак тегаво си беше водещите да говорят с нея на английски, журито да й говори на английски, тя да му отговаря на английски, а субтитри никакви. Кой разбрал – разбрал.

Маги Халваджиян взе „Х фактор“ и реши да го развива. Но предаването се превърна в промиване на мозъци и култ към световната музикална култура.  И на всичкото отгоре се прави през година, за да се пестят пари.

Направете си труд и вижте как правят Фактора в другите страни – Украйна, Гърция, Русия, Италия и където и да било другаде. Там съотношението родни и чужди песни е 50 към 50 процента.

У нас обаче е 99 процента чужди парчета и една българска вечер. Ако я има изобщо този сезон.

О, наразумний и юроде! Ха, честит ти Хелоуин!

Автор Станислава Славова



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19802327
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930