Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2017 18:49 - Скандални разкрития и СНИМКИ (18+) за бизнеса с трупове в Бургас, чрез който откраднаха и мъртвото тяло на убития ученик Костадин https://www.blitz.bg/d
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 995 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Скандални разкрития и СНИМКИ (18+) за бизнеса с трупове в Бургас, чрез който откраднаха и мъртвото тяло на убития ученик Костадин

 image

Бургаският експолицай Кристиян е собственик на погребална агенция и председател на НПО, което помага на близките на жертвите на катастрофи Бургас

 image

Знаете ли, че може да се "затвори цикъл" с погребването на дете и юридическата помощ за близките му? До този момент това сигурно не ви бе известно, може и да ви се струва цинично, но ноу-хауто е отлично познато на младия бургаски бизнесмен Кристиян Киров. [Кристиян Киров] Кристиян Киров Всъщност "затвореният цикъл" са негови думи, които той изрича, за да защити честта си, без да усеща, че звучат смущаващо, защото става въпрос за смъртни случаи, а не продажба на стоки. До миналата седмица 34-годишният Кристиян Киров бе известен в Бургас предимно с участието си в различни спортни състезания по джетски - вълнуващ спорт, който не е по джоба на всеки. Преди 7 дни един буден гражданин - Христо Бардуков отвори Кутията на Пандора и извади на показ отвратителните практики на една погребална агенция, собственост на бившето ченге Кристиян Киров. В това нямаше да има нищо лошо, защото много хора, макар и предимно от подземния свят имат интереси в този сектор, но Кристиян Киров стои и зад организация, която уж трябва да помага на пострадалите от катастрофи. Как се краде труп?
Фирма „Архангелите” ЕООД нашумя след огромен скандал, свързан с "кражбата" на тялото на 16-годишния Костадин Джардов, който бе прегазен на пешеходна пътека край с. Атия. Тогава траурната агенция отказа да освободи тялото на момчето, за да може семейството му да го погребе, преди роднините да им платят 1300 лв. за престоя в хладилна камера. Служител на „Св. Архангел Михаил” слиза направо от трупната линейка около час и половина след катастрофата на 20 ноември. Минути след аутопсията тялото на детето е изнесено от моргата от агента. Бащата на момчето – Апостол, разбира за това 2 дни по-късно, когато негови представители пристигат в моргата, за да подготвят погребението.

imageКиров е едноличен собственик и управител на погребалната агенция Не е ясно кой изобщо е допуснал да се стигне до това служител на частна траурна агенция да слезе от трупната линейка и да атакува директно на мястото на катастрофата опечалените близки. Още по-любопитно пък в тази връзка е съобщението, публикувано на сайта на „Св. Архангел Михаил”, които сами разкриват порочните практики в бизнеса.
То гласи следното:
"Голяма част от медицинските лица - служители на „Бърза помощ", лични лекари, лекари от частни медицински заведения, санитари от отделения в болнични заведения, в морго-блоковете и в социални заведения, персонал на старчески домове и хосписи и други имащи контакт с близките на починалите, се ЯВЯВАТ НА ПРАКТИКА ПОСРЕДНИЦИ НА НЯКОИ ПОГРЕБАЛНИ АГЕНЦИИ. За тази си „ПОМОЩ" тези лица ще получат от препоръчаната траурна агенция хонорар от 100-250 лева, без Вие да видите и знаете това, но тези пари по един или по друг начин ще бъдат взети от Вас и са изцяло за Ваша сметка!!! Затова Ние от погребална агенция „Свети Архангел Михаил" се дистанцираме от този вид порочна практика и Ви съветваме: не се доверявайте на „добронамерените" препоръки от страна на заинтересованите медицински лица и персонал, които не се водят от желанието да Ви помогнат, а от това да получат желаната комисионна!!!"
След като близките на Костадин отиват до офиса на „Св. Архангел Михаил” служител на фирмата им обяснява, че вече е задействал организацията и по транспортирането на тялото със самолет до Беларус, което струвало забележете 10 хил.щ.д. и щяло да се поеме от адвокатите на SOS-ПТП, с които агенцията работела. Пък после, в хода на делото, щели да приспадат сумата от застраховките на шофьора-убиец. SOS-ПТП е сдружение с нестопанска цел, регистрирано в началото на 2012 г. Целта му е да помага на близките на загинали и пострадали при катастрофи „посредством осигуряване на финансова, юридическа, медицинска и психологическа подкрепа”.

Негов председател е Кристиян Киров. Т. е. по този начин бизнесменът затваря кръга на „търговията с трупове”. От една страна, той може да атакува опечалените роднини през НПО-то си, което пък по една случайност работи точно с неговата траурна агенция и с точно определени адвокати, прибиращи тлъсти суми от застраховките след убийствата по пътищата.

imageПосланието в сайта на "Св. Архангел Михаил", което разкрива порочните практики в бизнеса с мъртъвци

Самият Киров не намира нищо смущаващо в това. „Сдружението може да препоръча поне 50 адвокати от цялата страна. Ние познаваме тези хора и можем да гарантираме за тях. Ако опечалените изберат такъв вариант, имат възможност да не плащат нищо за самото погребение, а то да се поеме от застрахователя. Не смятам, че има нещо смущаващо във факта, че съм затворил цикъла”, изразява се цинично Кристиян Киров. Доколко е морално да печелиш от мъката на хората под претекст, че им помагаш? Опитни бургаски юристи разкриха, че техни колеги са превърнали това в доходоносен бизнес. Те работели с определени траурни агенции и подобни фондации или сдружения. Във всеки един от случаите близките са атакувани още на лобното място на техните любими хора, броени минути след катастрофите, какъвто е случаят с Костадин. Всичко се правело заради огромните обезщетения, от които адвокатите прибирали различни проценти – около 20, 30, понякога и 40 %. Част от сумите после отивали и във въпросните сдружения и погребални агенции, осигурили „работа” на адвокатите. Нашите източници разкриха още, че в повечето случаи точните цифри се пазели в дълбока тайна, тъй като се стигало до извънсъдебни споразумения. Адвокатите убеждавали близките да се разберат набързо и да не се влачат по съдилищата с години. Така застрахователите нямат интерес да обявяват каква сума са платили, а самите защитници скриват тлъстите хонорари зад адвокатската тайна.
„В нашата кантора неведнъж са идвали пострадали, които още от момента, когато е изтекла информацията за трагичен инцидент със загуба на близък, са били атакувани не само от една, а от няколко т. нар. асоциации, фондации и други, които работят с погребалните агенции и с определени адвокати. Основният коз на тези адвокати е, че не искат пари от хората, но се договарят, когато свършат делата, да получат определен процент от обезщетението. Застрахователят вече плаща шестцифрени суми. Представяте ли си колко е 30% от тази сума? Това си е чиста форма обирджийство на гърба на трагедията на хората, но формално погледнато не е незаконно”, каза един от топ адвокатите в Бургас – Росен Кожухаров.

Скандал заради кражба на труп на украинска туристка

„Архангелите” са свързани с още един скандален случай, станал това лято.
На 22 юни украинска туристка се свлече безжизнена пред смаяните погледи на плажуващите в Крайморие. Още с пристигането на полицаите, на мястото се оказва и човек с къси гащи и черна тениска, който е заснет и от репортер на Флагман.бг. Въпросният мъж се оказва служител на „Св. Архангел Михаил”. Само 2 дни по-късно отново се разиграва огромен скандал, след като близките алармират, че тялото на жената е изчезнало. Трупът е натоварен от погребалния агент още на място и е откаран в неизвестна посока от частен автомобил, докато съдебният лекар в болницата го очаквал за аутопсия, каквато е задължителна по закон. Вместо това, започнала подготовка за погребение и транспортирането на трупа в Украйна.

image
Как господинът с черната тениска (крайният вляво) се озовава толкова бързо на мястото на трагедията и защо е допуснат толкова близо от полицаите? Възходът на Кристиян Киров Доскоро никому неизвестният бивш инструктор по джетски Кристиян Киров успя за много кратко време да овладее едни от най-апетитните бизнес сектори в региона. Към момента името му е свързано с 10 фирми, развиващи всевъзможна търговска дейност. Киров започва кариерата си като служител в РПУ-Несебър. Той обаче изкарва само няколко години като служител на реда и напуска системата на МВР. Захваща се с новата си страст – джетовете.

imageВсички фирми в Търговския регистър, които са свързани с Кристиян Киров

Бързо успява да се издигне. В момента Киров стопанисва голяма част от водните атракциони по плажната ивица в Слънчев бряг. Притежава малки кораби за разходки, негова е и прословутата машина във форма на акула за гмуркане и отскок във въздуха до 6 м - уникална за европейските плажове. Киров държи и най-скъпия бизнес през лятото - наемът на джетове на двете най-дълги ивици - Северния и Централен плаж. Има 50 собствени джета - последно поколение. През 2016 г. Киров успява да се пребори с Рали Пенков за концесията на един от най-апетитните плажове по Южното Черноморие – този в Обзор. Още тогава големите играчи в бизнеса прогнозираха, че той ще се откаже от 5-годишния наем за сметка на втория в търга, но това така и не се случи. От около месец Киров е горд собственик и на нощен клуб на пъпа на Бургас. Откриването на дискотеката е уважено от много полицаи – бивши колеги на Киров. Интересното е, че преди броени дни прехвърля своя дял в дружеството, което стопанисва заведението и по документи вече няма нищо общо с него. Като прибавим към това и погребалната агенция, няма да е преувеличено, ако кажем, че след като напуска полицията - за период от около 5 години, Киров се превръща в един от крупните бизнесмени в региона.

image

Преди дни Киров прехвърля дела си в дружеството, което стопанисва дискотеката




 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19825366
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930