Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2017 20:35 - КИРИЛИЦАТА САМА РАЗКРИВА СВОЯ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД,НО ТРЯБВА ДА ИМАШ ОЧИ ЗА ДА ГО ВИДИШ Автор: http://shtaparov.blog.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 531 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КИРИЛИЦАТА САМА РАЗКРИВА СВОЯ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД,НО ТРЯБВА ДА ИМАШ ОЧИ ЗА ДА ГО ВИДИШ

 

 

КИРИЛИЦАТА САМА РАЗКРИВА СВОЯ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД,НО ТРЯБВА ДА ИМАШ ОЧИ ЗА ДА ГО ВИДИШ



   Създателят на първата и най-стара Кирилица е намерил начин да ни каже,че тя е чисто Българска писменост,създадена специално за Българите- едно вглеждане в детайлите веднага разкрива това. 
В нея има особености които не се срещат навсякъде и са характерни преди всичко за Българите,а в далеч по-малка степен: за повлияните от нашата култура народи.

  Една от тези особености е процентът на основните чисто "славянски" (т.е. Български) букви в нея,които не са нито гръцки ни латински. Елементарен поглед върху видовете Кирилици,познати до момента показва,че този процент е най-висок не в руската,сръбската или "македонската" Кирилица,а именно в днешната Българска и в онази,която народът ни е ползвал до 1945 г.:

image

  Тук под основни чисто "славянски" букви се разбират онези буквени знаци,които са непознати за гръцката и латинската писменост и нямат очевидна прилика помежду си. Вариантите на буквата "Ж","Ч" или "Ш",които се срещат в някои новокирилски азбуки не се броят тук,понеже са варианти на основния знак "Ж","Ч" или "Ш". Същото се отнася за "Й"- то е вариант на буквата "И",затова не влиза в сметките за разлика от своя първообраз.

  Разборът на приложената таблица показва още една интересна особеност: Кирилицата на "македонците",които според руско-сръбската пропаганда са "създали" тази азбука е най-неславянска от всичките и в максимална степен се доближава до древното гръцко писмо от което следва че хората,които са създали тази азбука на 16.05.1945 г. сами не са вярвали,че македонците са нещо различно от гърците. Несекващите претенции на скопските "македонци",че те са създали Кирилицата нямат дори милиметър покритие в тяхната днешна азбука,чиито създатели явно са се срамували от нейния оригинален първообраз и са го считали за безспорно Български. Затова те се стремели да избягат колко се може по-далеч от характерните за "славянската" (т.е. Българска) писменост букви като са изхвърлили  дори великата буква "Ъ",без която никоя Кирилица не е достатъчно истинска!

  България остава на другата крайност: процентът на чисто "славянските" (т.е. Български) букви и днес е най-висок измежду всички други Кирилици а това е закономерно за народа,който е създал тази азбука специално за своя език. "Македонската" писменост пък е така ощетена и окастрена откъм "славянски" (т.е. Български) букви,че дори татарската и монголската Кирилици са по-"славянски" от нея,въпреки че "македонците" най-много се присмиват именно на тях. Затова,като видя на кое място в класацията се намира "македонската" азбука,на мен ми дожалява за "македонците",на които Тито и Сталин задочно са им се присмели,понеже са им сложили най-гръцката от всички възможни Кирилици!...

  Има обаче и други признаци които сочат че Кирилицата е Българска,а не "славянска" писменост:

1. Нейният създател Св. Климент Охридски е Българин родом,което е записано във всички средновековни исторически извори.
2. Всички букви от Старо-Българската Кирилица имат ясни аналози в "пра"-Българското руническо писмо.
3. Най-старите имена на Кирилските букви са така съставени,че никой друг народ освен Българския не може да ги произнесе,без да ги изопачи. Особено показателни са буквите Р,Т,Ф и Ч,чиито най-стари имена съдържат Българското "Ъ" под ударение- буква,която дори не съществува в руската,сръбската и "македонската" писменост,да не говорим за писменостите на другите "славяни":

                                  image

   От това следва,че всички други "славяни" освен нас трябва или да изопачат имената на буквите в най-старата Кирилица,или да вземат уроци по Български език,за да се научат да ги произнасят без изопачаване. Руснаци,сърби и "македонци" дори не могат да изпишат правилно имената на споменатите четири букви,въпреки всичките си претенции! Те обаче упорито продължават да наричат Кирилицата "славянска" писменост че дори и "македонска",заради което питам:

ЩЯХА ЛИ ТЕЗИ ХОРА ДА НАРИЧАТ КИРИЛИЦАТА "СЛАВЯНСКА АЗБУКА",АКО ТЯ БЕ СЪЗДАДЕНА ОТ РУСНАЦИ???

  Отговорът е предизвестен- тогава те нямаше да я наричат "славянска" а щяха да ни задължат да учим,че Кирилицата е типично руско писмо така,както натякват на народите в Руската федерация! Те например не обявяват Пушкин,Толстой,Тургенев и Достоевски за "славянски писатели"- обявяват ги за руски писатели,
което показва двойния стандарт на силните към слабите! С нас обаче не са познали- ние сме им дали култура,писмо,население,религия и цивилизация и НИКОГА няма да отстъпим от тази историческа истина,както и да ни притискат за това!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19800901
Постинги: 44986
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930