Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2017 19:48 - Християнството - под прицел https://lentata.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Християнството - под прицел Моето лично наблюдение е, че в момента тече голям културно-исторически процес, стимулиран и направляван достатъчно умело от съвременните субективни фактори, който се цели в устоите на християнската цивилизация.

image

Лентата | 29/11/2017

Така като гледам, тук не сме особено наясно какво се случва със западната цивилизация и почти не познаваме реалния дебат в техните общества, въпреки напъните ни да бъдем част от тази цивилизация.
Тук хилавият ни елитец още се бори с комунизма и дори не забелязва, че западният свят отдавна е прекрачил в някакъв нов етап на развитие, където нашите ориентири като ‘ляво’и ‘дясно’, ‘комунизъм’ и ‘демокрация’ се считат за тежък атавизъм. Там противоборството вече се движи по няколко оси, напълно различни от нашите: между глобализма и национализма.
Между светския постмодернизъм на западната цивилизация и религиозния ислямски анахронизъм.
Между потребителската култура и религиозно - фундаменталистката светогледна система.
И темата за расизма отново е на дневен ред, но вече с обратен знак.
Моето лично наблюдение е, че в момента тече голям културно-исторически процес, стимулиран и направляван достатъчно умело от съвременните субективни фактори, който се цели в устоите на християнската цивилизация.
Като започнем с онзи тренди професор от Харвард, който ‘доказва’, че белите мъже са биологични расисти, като минем през модерните академични дисциплини в западните университети по whiteness studies, финансово стимулирани със стабилни грантове от многобройни НПО-та, и като стигнем до новите политики за реинтеграция на джихадисти, мисля, че става дума за цялостна програма, целяща дълбоки структурни промени в обществото.
Сума ти ‘прогресивни’ и ‘модерни’ лефти social justice warriors се борят на живот и смърт с последните отломки от християнската традиция, с идеята за традиционното, патриархално, бяло семейство, твърдейки, че по този начин възпроизвеждаме потисничеството, защото именно бялото семейство репродуцира системата за насилие над угнетените раси. Ето защо мастити професори ни обясняват, че отмирането на етническите германци е нещо хубаво, защото са биологично детерминирани нацисти, рекламите ни показват специфично формирани двойки - бяла жена и цветнокож мъж мюсюлманин, а шведското правителство илюстрира бъдещето на страната в официален клип чрез снимка на мюсюлманска жена.
И изобщо не говоря за някакви конспиративни сайтчета, бълващи параноично-налудничави теории, а съвсем legit издания и известни ъпиниън лидери.
Чета, гледам, слушам и се чудя кога точно всички полудяха.
***
Автор: Ирини Зикидис, Фейсбук




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697383
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031