Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2017 19:21 - РУСИЯ И КИТАЙ УНИЩОЖИХА ДОЛАРА! Владимир Путин и Си Дзинпин ВЗРИВИХА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА! http://skandalno.net
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 474 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
РУСИЯ И КИТАЙ УНИЩОЖИХА ДОЛАРА! Владимир Путин и Си Дзинпин ВЗРИВИХА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА!  

Случи се!!! Руският президент Владимир Путин издаде указ, с който от 1 януари, 2018 г. се забранява категорично разплащането в долари на територията на Руската федерация. От тук насетне Русия ще търгува своите стоки, нефт и природен газ единствено и само в рубли и юани, които за разлика от долара имат стабилно златно покритие и са валути, които във всеки един момент могат да се разменят срещу злато.

image

Когато, преди два месеца, Москва обяви, че подготвя подобен указ, Китай не прояви голяма охота да последва своя стратегически съюзник Русия в усилието й да се избави от икономическата доминация на американския долар. И то по простата причина, че ръководството на Поднебесната се страхуваше да не загуби Щатите като свой най-голям търговски партньор.

Но…, нещата се промениха и историята рязко се форсира… Очевидно изявленията на Доналд Тръмп по време на предизборната му кампания и след това, че всички американски компании, които са изнесли своето производство в Китай, трябва да се върнат в САЩ, за да създадат работни места в Америка, а не в Китай. И че е задължително китайските стоки, които заливат Щатите да бъдат обмитявани с много високи ставки… Та всички тези сигнали и действия на янките накараха Пекин да се замисли. И Китай взе своевременни мерки. Мерки срещу САЩ, които прераснаха в открита търговска война.

Като преди няколко дни икономическата война между Китай и САЩ премина в активна фаза. Какво се случи?! Белият дом обяви официално, че вече не счита Китай за страна с пазарна икономика. Евросъюзът, естествено, се солидаризира с янките. След което евро-атлантиците побързаха да уведомят Световната търговска организация, че въвеждат срещу Китай редица „ограничителни мерки“, които по същество са си санкции. Тоест, очевидно САЩ и ЕС не са си взели поука от безплодните анти-руски санкции. И сега, в глупостта си, въвеждат санкции и спрямо Китай, който до този момент балансираше между Русия и САЩ, като се държеше доста миролюбиво с янките.

Тези недалновидни действия на администрацията на Тръмп, доведоха до съвсем естественото възмущение на китайските власти. Китайският министър на търговията Ван Хецзюн обяви пред Световната търговска организация, че практиката на САЩ и ЕС да въвеждат едностранни и абсолютно необосновани санкции по отношение на различни страни в света и то, когато им хрумне, е дискриминационна. А простичката истина за тези санкции е, че те нямат никаква друга цел, освен да осигурят монополно превъзходство за стоките на Запада и да спрат свободната търговия на останалите държави, заяви китайският министър. С тези свои действия САЩ и ЕС грубо нарушават принципите на свободната конкуренция – те въвеждат груб и силов търговски монопол. Това е икономическа война, която ръководството на Поднебесната империя няма да търпи нито в света, нито на своя територия. Ние имаме с какво да отговорим на грубите и произволни действия на Вашингтон и Брюксел, предупреди китайският министър на търговията.

image

И наистина, само преди два дни Пекин обяви план, според който до края на  годината, китайските борси изхвърлят долара от търговията с нефт и природен газ и въвеждат разплащане в юани, които са стабилно обезпечени със златни запаси.

И големите производители на нефт като Русия, Венецуела, Иран и Сирия веднага заявиха своята готовност да подкрепят китайската инициатива. Става страшно за САЩ, защото дори най-верният съюзник на Вашингтон в близкоизточния регион Саудитска Арабия ще се принуди да продава своя нефт в Китай срещу юани, а не за американски долари, както досега. Защото или ще продава в юани, или нейната квота веднага ще бъде дадена на Русия като доставчик на нефт и газ за Пекин. А Русия и досега си е най-големият доставчик на нефт и газ за Китай, но вземе ли и саудитската квота, ще се превърне в хипер-монополист.

От тези действия на Русия и Китай, още сега ще пострада в значителна степен, а в близко бъдеще и съвсем ще рухне цялата американска икономика. Защото за никого не е тайна, че петродоларите са жизненоважна съставляваща и основен фундамент в икономиката на янките. Така че щом САЩ загубят този огромен източник на доходи, икономиката им ще залинее и в течение само на няколко години ще рухне като картонена кула.

image

Нещо повече: Китай обяви, че оттук- насетне ще дава много по-голям дял от своя пазар на нефт и газ, на тези страни, които се съгласят да търгуват черното си злато в юани. А такова лакомо парче като огромния китайски пазар не могат да си позволят да изгубят дори най-близките „приятели“ на Щатите – „шейховете“ от Саудитска Арабия.

А Централната банка на Русия вече подписа със своите китайски колеги меморандум за взаимно развитие на търговията със злато, криптовалута и бартерни сделки още в началото на следващата година.

Всичко това вещае злокобни времена за имперските надежди на американците. Претенциите им за световно влияние и икономическо могъщество в условията на новия многополюсен модел все повече се превръщат в илюзия и едва потрепващ в далечината мираж, който всеки момент може да се стопи.

Защото всеки, който е обявил война на Русия и Китай – загива. Така беше през Втората световна война. Така ще е и сега. Да му мислят янките. Защото им се очертава да научат тази истина по трудния начин




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19797441
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930