Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2017 20:04 - Тиери Мейсън: Джаред Къшнър прекроява Близкия изток https://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 257 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2017 20:08


Тиери Мейсън: "/ЕВРЕИНЪТ/"  Джаред Къшнър прекроява Близкия изток..



Публикувано на 20.12.2017 в Свят

image

image

В администрацията на Тръмп се отнасят различно към Джаред Къшнър , но президентът му има пълно доверие. Къшнър е получил поръчка да разреши проблема в Близкия изток според “принципа на реалността”, въпреки позициите на страните. След осезаемия успех в Саудитска Арабия той отново атакува и има намерението да урегулира арабско-израелските отношения.

Джаред Къшнър е малко известна личност и никой не знае какво представлява той. Знае се само, че той има интерес към правосъдието и искал да стане прокурор. Но след като арестували и осъдили баща му за мошеничество, загубил доверието си в справедливостта на съда. След като разбира, че баща му е попаднал в юридически капан, Къшнър престава да изучава правото и се опитва да възроди семейната строителна компания и успява. По това време успява да спечели уважение и да се дистанцира от обвиненията срещу баща си.

Тъстът на Къшнър Доналд Тръмп му вярва до такава степен, че му възложи организирането на предизборната му кампания. След като Тръмп влезе в Белия дом, осигури на зетя си да участва във всички особено секретни съвещания, макар че няма допуск до тях и до ден-днешен няма такъв.

Тръмп желае да остане в историята и да разреши проблема, за който говореха неговите предшественици, но нищо не направиха. Тръмп възложи на Къшнър да се заеме с арабско-израелския конфликт и да успокои Близкия изток. Това е рисковано дело, още повече че младият Къшнър , който е на 36 години, преди това беше на страната на Израел, поддържаше финансирането на ЦАХАЛ и еврейските селища на палестинските земи.

Да назначиш на тази длъжност лице, на което вярваш, но което няма опит в дипломатическата работа, е най-малкото рискова крачка на Тръмп. Къшнър получи рядка привилегия – единствено неговите преговори с чуждестранни политици не подлежат на стенографиране, за разлика от други високопоставени чиновници. По този начин никой не може да го упрекне в грешка или да го критикува за това как решава конкретни въпроси.

Къшнър се ръководи от същите принципи, каквито ползва и тъстът му.

1. Признава реалната ситуация, ако е необходимо;
2. Отчита всичките предимства, които могат да бъдат извлечени от по-рано сключени договори;
3. Спазва, ако е нужно, международното право.

Единственото, което различава Къшнър от тъста му, е неговата неразговорчивост, която контрастира на провокационните и противоречиви изявления, които използва президентът в полемика със своите недоброжелатели.

През последните десет месеца Джаред Къшнър зачести с визити в Близкия изток, особено що се отнася до Саудитска Арабия и Израел.

Саудитска Арабия

По времето на предизборната си кампания Тръмп характеризира страната по следния начин:

Натрупала е нефтени долари, които са основно американски, платени за нефта, който саудитците не произвеждат.

Главната роля на кралството е борбата против арабския национализъм и манипулиране на ислямския тероризъм под контрола на Ми6 и ЦРУ.

В страната една след друга се случват кризи.

Основният двустранен договор е “пактът на Куинси”, подписан от Франклин Рузвелт през 1945 г. и продължен от 2005 до 2065 г. от Джордж Буш – младши. Според него кралят на Арабия е съгласен да предостави контрола над своя нефт на САЩ, а те се задължават да защитават краля и Саудитска Арабия.

Кралят на Арабия се задължава да не пречи на създаването на държава за евреите в бившата Османска империя, а САЩ ще стимулират засилване на неговото влияние в района.

На 27 май 2017 г. в Рияд се състоя среща с участието на Тръмп и държавните глави на мюсюлманския свят. Срещата беше подготвена от Къшнър . Веднага след нея С. Арабия скъса връзките си с Братя мюсюлмани и прекрати финансирането на всичките джихадистки формирования. Кралството използва своето влияние да натрапи концепцията си на други мюсюлмански страни, които присъстваха на срещата.

Катар се отказа от новата политика на САЩ. Той не се съгласи 137 милиарда долара да бъдат похарчени за войната срещу Сирия и продължи да поддържа редица джихадистки формирования. Тогава С. Арабия и ОАЕ решиха да обявят блокада на Катар. Тръмп и Къшнър бяха на страната на Арабия.

Къшнър се задължи да помогне на крал Салман да осигури предаването на трона по негово усмотрение.

Превратът на 4 ноември

В края на октомври Къшнър посети С. Арабия за три дни. Той се срещна със сина на краля принц Мохамед бин Салман и заедно разработиха списък с членове на кралското семейство, подлежащи на неутрализиране. Къшнър помогна на принца да ги арестува с помощта на частни наемници от компанията Академи – бившата Блекуотър. Този преврат беше маскиран под формата на “борба с корупцията”. Някои от арестуваните роднини бяха изтезавани и се съгласиха да предадат състоянията си на сюзерена, който според СМИ събрал над 800 милиарда долара.

В целия свят не се намери един глас, който да поддържа обеднелите милиардери.

Според указанията на президента Тръмп Джаред Къшнър ще се постарае част от конфискуваните средства да бъдат предадени на САЩ.

Арабско-израелският конфликт

Суровата реалност се заключава в следното:

Около 70 години Израел не престава да присъединява земите на съседите си. Той завзе сирийските Голански възвишения ливанските ферми Шабаа, голяма част от палестинските земи, включително почти целия Източен Йерусалим.Почти всичките ръководители в палестинската съпротива бяха неутрализирани от Израел. Едни бяха убити, останалите от Фатх бяха подкупени, а някои преминаха в Хамас и открито сътрудничеха на МОСАД. Сега за правата си се борят само няколко малки групировки, като Ислямски джихад.

Палестинците и други арабски и мюсюлмански народи поддържат борбата за спазване правата на палестинския народ, но тъй като им липсва достойно политическо ръководство, освен десетхилядни шествия в “Деня на Йерусалим”, друго не могат да постигнат.

Към основните двустранни отношения се отнасят:

Реализирането на проекта, набелязан от британската Декларация на Балфур и 14 пункта на американския президент Уилсън по създаването на Държавата Израел.

Писмото на президента Джордж Буш младши до премиера Ариел Шарон, в което се отхвърля правото на палестинските бежанци за завръщане, а териториите, присъединени след 1949 г., се признават за част от Израел.

Само президентът Тръмп и редица негови съветници са осведомени за написаните от Къшнър сценарии.

Палестинските организации са разпокъсани и не могат да се договорят помежду си. Фатх счита Израел за втората Родезия, т.е. за колония, провъзгласила се за независима държава. Хамас смята, че мюсюлмански земи не могат да се управляват от немюсюлмани.

Главните събития започнаха след заявлението за преминаването на американското посолство от Тел Авив в Йерусалим. Не е изключено Белият дом да поиграе на мускули. В плана за разделянето на Палестина първоначално се предвижда столица на еврейската държава да бъде Западен Йерусалим. Но Съветът за сигурност осъди Израел, когато той едностранно обяви Западен Йерусалим за своя столица.

Противниците на Тръмп се опитват да го принудят да смени Къшнър с друг съветник. До момента той успя да сложи край на саудитската поддръжка на терористичните формирования и да разреши въпроса за наследството на трона, като по този начин всъщност неутрализира кралското семейство. Някои от възрастните му членове бяха окачвани за краката, с главата надолу, и ги изтезаваха, докато се отказваха от банковите си сметки.

Днес е несправедливо да не се премести американското посолство в Западен Йерусалим, а да се откаже на Палестина да разположи правителството си в Източен Йерусалим. За това не е виновен Къшнър , а световната общност и в частност на арабските проционистки правителства, с мълчаливото съгласие на които Израел в продължение на 70 години освобождаваше този град от палестинци.

Досие
Тиери Мейсън е политически консултант и президент на сайта “Мрежата на Волтер”. Последната му книга е на френски език – “Престъпленията на дълбочинната държава. От 11 септември до Доналд Тръмп”. / Издателство “Распер”

Джаред Къшнър /евреин-ционист Н.М./,–зетят на Тръмп, е истинският президент на САЩ
Джаред Къшнър – зетят на Тръмп, е истинският президент на САЩ

image

В един от постовете си Майкъл Кригер “Гответе се за удар – това е началото на края на империята” има един израз, който може да заинтересува наблюдателите – “зетят на Тръмп – Джаред Къшнър, се разпорежда в зоната на бойните действия…”. Радио “Свобода” съобщава: “Мъжът на дъщерята на президента на САЩ Д. Тръмп – Джаред … Продължете с четенето на Джаред Къшнър – зетят на Тръмп, е истинският президент на САЩ

imageThe Bulgarian Times  




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19796892
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930