Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2018 20:33 - Унищожителен Доклад на ЕК: ГЕРБ Покровителства Корупцията. Съдът е пряко Подчинен на Борисов! http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове:
1



Унищожителен Доклад на ЕК: ГЕРБ Покровителства Корупцията. Съдът е пряко Подчинен на Борисов!   image

България остава под наблюдението на ЕК заради липсата на напредък в правосъдието и отказът на правителството да се бори с корупцията. В същото време, Румъния скоро ще бъде освободена от унизителния мониторинг заради успехите й в тази сфера. Това е съдържанието на последния доклад на ЕК.

През последните години, Румъния прати в затвора 13 министри, 90 депутати и 88 съдии и прокурори, сочи официалната статистика на северната ни съседка. Докато в България до момента няма издадена нито една присъда за корупция срещу политик или магистрат от такъв висок ранг.

„10 години получавам едни и същи доклади от България. Няма никакъв напредък. Правосъдната система просто не е ефективна“, заяви Ингеборг Гресле, шефката на ЕК, която следи зорко процесите в правосъдните системи на двете държави.

„Съдебната власт в България се е превърнала във функция на изпълнителната власт. Съда изпълнява поръчки на правителството. В борбата с корупцията няма никакъв напредък – това е най- слабото звено“, коментира още председателката на ЕК.

Шокиращите заключения от поредния доклад на ЕК за правосъдието в България, обаче останаха встрани от медийното внимание у нас. А причината е повече от ясна – докладът изобличава по категоричен начин лъжите на Бойко Борисов и ГЕРБ за управлението им и състоянието на държавата.

Преди седмица БСП поиска вот на недоверие на правителството именно по темата „Корупция“. В подкрепа на тезата си, опозицията използва доклад на ДАНС за състоянието на митниците, където е описано как всяка година държавата губи милиарди от акцизи. Как информационната система, която трябва да свързва митниците и НАП е направена така, че да се манипулира както от митничари, така и от външни лица. Как се трие информация за цели влакови композиции, танкери, тирове и пр., пренасящи акцизни стоки, така че, да не плащат данък на хазната. И как Бойко Борисов знае за това от 2016 г., но към днешна дата не си е мръднал пръста.

image

Ингеборг Гресле, председател на ЕК

Да не забравяме също и чутовния корупционен скандал „Кумгейт“ с родата на бившия енергиен министър и настоящ депутат на ГЕРБ – Делян Добрев. Както и за размътването на водите около Цветан Цветанов, след поръчковото убийство на личния му касиер – бизнесмена Петър Христов. А също и факта, че в момента се разследват фирми на кумеца му Тодор Бояджиев, заради нескопосания строеж на оградата по границата ни с Турция.

Вотът на БСП срещу корумпираното управление на Борисов не мина заради гербаджийските патерици „Воля“ на Марешки и „Патриотите“. Както и заради скатаването на скрития коалиционен партньор на ГЕРБ – ДПС. Но, макар че не изпълни крайната си цел, този вот в никакъв случай не е провал. Доказва го днишният доклад на ЕК: „За 10 години в България няма никакъв напредък нито в правосъдието, нито в борбата в корупцията“.

В същото време Бойко Борисов и наглата му гербаджийска шайката продължават да лъжат най- безочливо, че нямало корупция. А ако случайно се появяла някъде такава… те успешно се справяли с нея. Лиляна Павлова в безспирни телевизионни совалки каканиже и внушава, че трябвало да си траем, докато сме в Евро-председателство… да не би да се изложим пред чужденците.

Е, как да се изложим, след като те, чужденците, в очите ни казват, че управниците ни от ГЕРБ са КОРУМПЕТА! И кой кого излага всъщност?

Автор: Надя Колева


 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19838177
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930