Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2018 22:55 - Против въвеждане на задължителна ваксинация за варицела в имунизационния календар на Р. България https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 406 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Против въвеждане на задължителна ваксинация за варицела в имунизационния календар на Р. България Публикувано на 31.03.2018 в България
image

Това се канят да въведат на 19 април 2018 като задължение без право на избор в България

 А Програмата за всеобща ваксинация за варицела не е нито ефективна, нито спестява средства за здравеопазване и води до значително увеличение на случаите на херпес-зостер!

Това са най-общо изводите от публикация в престижното научно списание за ваксините Vaccine, в която се стига до извода:

„Вместо да доведе до изчезване на варицелата сред децата, както беше обещано, рутинната ваксинация за варицела се доказа като крайно скъпа и създаде постоянен кръговрат от лечения и заболяване.“

Центърът за контрол на заболяванията, CDC, спонсорира и промотира проучвания, които да покажат положителни ефекти от ваксината и се опитва да блокира публикуването на проучвания, които са критични към програмата за варицелна ваксинация.

CDC публикува и промотира изследвания относно заболеваемостта от херпес зостер, които са със сериозни методологични проблеми.

Сериозните тежки реакции след варицелна ваксинация и невисоката ефективност силно намаляват съотношението полза/риск от тази ваксина.

С увеличаване на ваксиналното покритие ефективността от ваксинацията намалява и се увеличава заболеваемостта от херпес зостер. Този ефект се дължи на намаляването на естествения стимул на имунитета при възрастни поради намаляване на експозицията на дивия вирус.

Прилагането на неефикасната ваксина за варицела измества възрастовия профил на заболелите като превръща едно като цяло леко детско заболяване в болест при възрастните, при които протича по-тежко.
//www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3759842/

Ето и мнение не на кой да е, а на началника на Клиниката по инфекциозни болести към ВМА – проф. Плочев за варицелата и ваксината ѝ:

– Може ли една ваксина да ни предпази на 100% от варицелата?

Ппроф. Плочев: Няма по-хубаво нещо от естественото преболедуване. Моят опит показва, че когато един човек преболедува по естествен път от една болест, до края на живота си не се разболява от нея. А при ваксината на всеки 5 години трябва да се прави имунизация. Специално тази ваксина не предотвратява преболедуване, а прави заболяването да протича по-леко. Иначе използването на ваксини е политика на Световната здравна организация и аз като лекар й съдействам и по никакъв начин не мога да се обявя против ваксините, но трябва да уточня, че те не са панацея. Така или иначе микроорганизмите намират начини, за да преодоляват така наречения ваксинален имунитет. Има разлика от имунитет от преболедуване и ваксинален имунитет. Първият е стабилен след преболедуване и е за цял живот, а при ваксинация е временен и не предотвратява заболяване, особено при варицелата. Просто при до 70% от хората протича доста по-леко и необезпокояващо за близките.

Друг е проблемът, че ваксината е нож с две остриета. Ние имунизираме детето, то не боледува, но като възрастен трудно бива накаран да сложи ваксина и като се разболее варицелата протича много по-тежко.
//www.puls.bg/health/hot-news/news_26327.html

Ваксинирани с варицелна ваксина се разболяват от ваксиналния вирус с проява на обриви и заразяват контактните с тях като разпространяват ваксино-индуцирана зараза в период 15 до 42 дни след ваксинация. От регистрираните разболели се от Херпес Зостер почти два пъти повече са с изолиран ваксинален щам в сравнение с болните с див. Ето защо, когато “експертите” анализират варицелните епидемии, считат за варицела само такава, появила се след повече от 42 дни след последната ваксинация… очевидно, варицелата, появила се по-рано от 42 дни, е вероятно да е причинена от ваксината и затова “не се брои”… Ами ако възникне след по-малко от 42 дни след ваксинация, как се дефинира? Може би като Варицелна Епидемия, причинена от ваксинацията (от живия, но уж атенюиран ваксинален вирус)?

Предполага се, че децата в БГ ще получават две дози варицелна ваксина – една на 13-месечна възраст и една на 12 -годишна възраст, т.е. в предучилищна и начална училищна възраст (до 12 г.) децата ще са уж “защитени” с една доза ваксина – също колкото “защитени” са се оказали и децата, чиито случаи са описани в този доклад.
//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18419392

 

Епидемия от варицела сред високо-ваксинирана (>90%) популация, при която нулевият пациент (index case) е бил ваксиниран (точно обратното на тиражираната теза, че неваксинираните “разнасят болести”) //www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26072038

Този доклад описва епидемия от варицела в китайска високо-ваксинирана популация (предучилищна група деца)…

РЕЗУЛТАТИ: …. Нулевият пациент (детето, от което е тръгнала епидемията) е дете на 5.5 години, което е било ваксинирано на 1-годишна възраст (4.5 години преди епидемията)….

(по данни на родителите, нулевият пациент е бил контактен с варицела в местна болница, откъдето е пренесъл болестта в предучилищната група, където е започнала епидемията, въпреки >90% ваксинално покритие!)

ИЗВОДИ: Епидемична инфекция протичаща с висока температура при ваксинирани може да е също толкова инфекциозна както варицела при неваксинирани. (Breakthrough infection with fever in vaccinated person may be as infectious as varicella in unvaccinated persons.)

Толкова с “ефикасността” на варицелната ваксина, толкова с измислиците, че ваксината предотвратява епидемии и толкова с илюзията, че неваксинираните “разнасят повече болести” от ваксинираните!
//www.facebook.com/groups/zapravonaizbor/591624257836718/

Ваксина за варицела: Смърт на дете, ваксинирани заразяват здрави и болести причинени от “профилактиката”

//www.facebook.com/groups/zapravonaizbor/permalink/591547857844358/

Смърт на дете, причинена от ваксина за варицела: В този научен доклад се описва смъртта на 15-месечно момиче, което развива подобен на варицела обрив 20 дни след ваксинация срещу варицела, който продължава 2 месеца въпреки лечението с ацикловир. Обривът се потвърждава, че се дължи на ваксинален щам на варицела-зостер вирус (VZV). Това е първият случай на фатална варицела, причинена от ваксинален щам VZV, докладван в Съединените щати. Пациентът развива тежки респираторни усложнения, които се влошават с всяка нова варицелна лезия; ваксиналният щам VZV е открит в бронхиалната промивка. Развиват се сепсис и мултиорганна недостатъчност, които водят до смъртта на пациента. Пациентът не е имала предварително диагностициран първичен имунен дефицит, но забавеният растеж на детето и честите хоспитализации (започващи от 5-месечна възраст) за предполагаеми инфекции и респираторни проблеми, лекувани с кортикостероиди, предполагат придобит имунен дефицит… линк към статията:
//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23982221

Още Два доклада с неоспорими научни доказателства за зарази и трансмисия (предаване) на ваксинален вирус от наскоро ваксинирани ЗА варицела: 12 дни след ваксинация за варицела, 38-годишна жена развива обрив с около 30 кожни лезии. 16 дни по-късно, нейните 2 деца също развиват обрив. Проби от кожните лезии на жената и двете деца показват присъствие на варицела-зостер вирус (VZV), доказан чрез полимеразна верижна реакция (PCR). Допълнителни анализи идентифицират вируса като ВАКСИНАЛЕН тип. Този случай доказва, че ваксинален вирус не само че предизвиква заболяване (изразено чрез обрив), но заболяването е заразно – ваксиналният вирус е доказано трансмисивен (предаващ се от човек на човек, при това от ваксиниран на здрав)!
//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9333170 (прикачена на англ. във ФАЙЛОВЕ)

12-месечно момче развива около 30 кожни лезии 24 дни след ваксинация за варицела. 16 дни по-късно неговата бременна майка се разболява от варицела с над 100 кожни лезии. Ваксинален варицелен вирус е идентифициран с полимеразна верижна реакция (PCR) в лезиите на майката (Как ли този ваксинален вирус е заразил майката, която никога не се е ваксинирала?). Майката е убедена да направи аборт, но вирусът не е установен в тъканите на фетуса.
//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9255208 (прикачена на англ. във ФАЙЛОВЕ)

Дали и колко български майки ще правят аборти заради принудително ваксинираните си за варицела деца?
ЕТО ГИ И ЦЕЛИТЕ ФАЙЛОВЕ в оригинал – //www.facebook.com/groups/zapravonaizbor/files/

За право на избор    Свържете се с автора на петицията

 

Против въвеждане на задължителна ваксинация за варицела в имунизационния календар на Р. България by The Bulgarian Times



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19808857
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930