Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2018 00:12 - Фондация “Америка за България” е терористична, антибългарска организация https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 337 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Фондация “Америка за България” е терористична, антибългарска организация Публикувано на 18.01.2015 в България Loading...

След повече от два месеца на селски номерца и криеници фондация “Америка за България” най-накрая изплю камъчето – нов тригодишен грант от 3 000 000 (три милиона) лева за групировката на олигарха Иво Прокопиев. Ето аргументите, за това престъпно спонсориране:

image

Независимо, че бавиха съобщаването на “новината” повече от два месеца (навярно нарочно се е чакало да приключи посещението на държавния секретар Джон/Джим Кери у нас) пак са объркали “декември 2014” с “декември 2015”.

Ще дам само два примера за съучастието на кръга Капитал в престъпления и грабежи от енергийния (ядрения) сектор на милиарди.

Датата е 14-ти декември 2003-та г., а “медията” е в-к “Дневник”:

image

Един милиард лева (без лихвите) са похарчени за удължаване на живота на блокове 5 и 6 в АЕЦ “Козлодуй” от 40 години (проектен ресур) с още по 15 години. Това прави така, че те следва безпроблемно да работят до 2042-ра и 2046-та години съответно. Но в наши дни групировката Капитал е “забравила”, какво ни е лъгала преди повече от 10 години. (И даващия информацията Найденов (КИП-аджия по професия) и “журналистката”, списваща материала, не правят разлика между реактор и блок, поради което следва да приемате правилно, че става въпрос за блоковете, а не за реакторите, както е написано.)

Датата е 11-ти януари 2015-та г., а “медията” е в- “Капитал”, а статията –

АЕЦ “Козлодуй” с поръчка за 41 млн. лв. за ремонт на 5-и и 6-и блок (обновена)
Средствата са много повече в сравнение с предходни години

image

ХА! Ти да видиш! На уж удължения ресурс на мощностите сега ще им се прави ново “удължаване, макар те да са далеч от изчерпването на проектния им такъв!!!!! Преди последните избори сегашния премиер-министър се закани за вдигне мизата на този грабеж до 2 000 000 000 (два милиарда) лева (вижте в Нова мощна доза убийствени за България лъжи на Бойко Борисов.)

Къде е тук “разследващата и обективна журналистика” на кръга Капитал??? След десетина години ще се завърти още една врътка, за ново “удължаване” на ресурса на същите мощности, за “усвояването” на нови 4 милиарда (всеки следващ път сумата се удвоява, заради нарасналите апетити) и всички “медии, политици и институции” ще са “забравили” за предишните аналогични мероприятия. Защото за това им се плаща!

В деня на посещението на държавния секретар на САЩ у нас ви показах практиката в неговата страна на ядрените мощности да се дава първоначален лиценз от 40 години, а после да се продължава с по 20. (вижте в Грабежа в родната енергетика вече ще се дирижира от Вашингтон!) Родната ядрена мафия ви пързаля със схема за по-кратки лицензии (от по 8 или 10 години), след което ви казва, че трябва дълбоко да се бръкнете, за да не си изгубите “безценната” АЕЦ.

 

И второто доказателство, за “обективността и морала” на тази групировка:

Датата е 30-ти октомври 2013-та г., в-к “Капитал”, а материалът е –

Забавени проекти за 57 млн. евро в старите блокове на “Козлодуй”
Не е ясно защо по тях са наемани външни консултанти, които са и причината за закъснението, твърдят евродепутати

image

ЧЕП Владимир Уручев е водещо лице в престъпното източване на ядрения подсектор от българската енергетика, поради което е и награден с трети пореден мандат в европарламента. Това, което от групировката Капитал не отразява точно и обективно случилото се на пресконференцията означава, че излъгаха читателите си. Но по-важния въпрос е защо продължават да си затварят очите за тези гигантски престъпления и не си провериха законността на действията на Уручев (на пресконференцията аз цитирах член 68 от Конституцията на РБ)? Защото за това им плащат он фондация “Америка за (унищожаването на) България”.

Заради опитите ми да обяснявам на читателите на електронните медии от тази групировка преди половин година ми бяха спрени правата да коментирам в техните форуми, за винаги!!! За мен няма по-голямо признание за верността и качеството на това, което правя – разобличаването на ядрената престъпност.

На страниците на тази групировка няма да намерите и една буква, за откраднати поне 5 стотинки от най-голямото електроенергийно, държавно предприятие, в най-бедната и най-корумпираната страна-членка на ЕС. Защото така е платено от … знаете вече кой.

Не е тайна за никого в целия свят, че по същия начин САЩ са финансирали и Осама бин Ладен, след което потрошиха милиарди, от джобовете на жертвите, за да го преследват и убият.

Сега групировката Капитал ще ви убеждава, че ако не се бръкнете за американския седми блок в АЕЦ “Козлодуй” щъркелите вече никога няма да дойдат в България и деца вече тук никога няма да има? Защото така е платено от “Америка за (унищожаването на) България”.

image

Георги Котев

image

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19785714
Постинги: 44942
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930