Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2018 16:58 - ОФИЦИАЛНО: Европейско научно списание заключи категорично, че «11 септември 2001 г.» е бил контролиран взрив! https://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 336 Коментари: 0 Гласове:
0



ОФИЦИАЛНО: Европейско научно списание заключи категорично, че «11 септември 2001 г.» е бил контролиран взрив! Публикувано на 30.04.2018 в Свят Loading...

Академично изследване, публикувано през септември миналата година в списанието “Europhysics News” поставя под много сериозно съмнение официалната американска версия за рухването на трите сгради на Световния търговски център в Ню-Йорк на 11 септември 2001 г. Изводите в доклада са от естество да накарат и най-претенциозните привърженици на официалната американска версия, да преосмислят на 180 градуса своята позиция.

Докладът отбелязва преди всичко, че никога преди или след 11 септември 2001 г. пожар не е бил в състояние да доведе до рухването на стоманената рамка на небостъргач.
“Дали станахме свидетели на едно безпрецедентно събитие, случило се цели три пъти на 11 септември 2001 г.?”.
NIST [Американският Национален институт по стандарти и технологии], които се опитват да обосноват това почти невероятно заключение, не успяват да убедят все повече архитекти, инженери и учени. Вместо това, доказателствата сочат най-вече на извода, че и трите сгради са били унищожени чрез контролирано разрушаване отвътре. Предвид изключителните й последици, морално наложително е тази хипотеза да бъде предмет на истинско научно и безпристрастно разследване от отговорните органи “.

Изследването, озаглавено “15 години по-късно: върху физиката на срутването на високите сгради” /”15 Years Later: On the Physics of High-Rise Building Collapses”/ е дело на Стивън Джоунс, бивш професор по архитектура в университета “Макмастър” в канадската провинция Онтарио и член на Канадското дружество за строително инженерство и на Инженерния институт на Канада; Антъни Самботи – инженер по механичен дизайн и Тед Уолтър – автор на “Архитекти и инженери” за 9/11: отвъд дезинформацията. Какво казва науката за 9/11″.

Пожарите не издържат толкова дълго горене в една отделна зона на сградата, за да са в състояние да генерират толкова голямо количество енергия, която да предизвикат затопляне на стоманената конструкция на сградата, до такава степен, че сградата да рухне.

Елементите на стоманената структура на небостъргачите са защитени от нарочни огнеупорни материали, които са предназначени именно да предотвратяват нагряването на конструкцията до такава степен, че да предизвика тя рухването на цялата сграда. В това отношение съществува един-единствен пример – рухването на 21-етажна офис-сграда в Мексико-сити по време на земетресението през 1985 г., но тя е била срината от трусовете, а не от разразилите се пожари.

“Безброй други стоманени рамки на небостъргачи са издържали огромни, дълготрайни пожари, без да се стигне в нито един случай до частично или пълно срутване…”, се посочва в доклада.

Докладът по-нататък се позовава на оценките на главния инженер на конструкциите на сградите на Световния търговски център Джон Скилинг, който интервюиран от “Сиатъл Таймс” заявява, че след атентата през 1993 г. пак срещу кулите, и загрижен от евентуална терористична атака със самолет, е провел анализ, който е доказал еднозначно, че сградите биха издържали и атака с “Боинг 747” без да претърпят дори частично разрушение.

 

Не обаче и контролиран взрив навътре /имплозия/.

По-нататък в доклада се сочи, че пълното срутване на Сграда 7 на СТЦ /”Building 7″/ в 17.20 ч. на 9/11 е “забележително”, тъй като покрива като по учебник всички параметри на имплозията: сградата рухва в положение на абсолютно свободно падане през първите 2,25 сек., разстояние 32 метра или 8 етажа. Преходът към стадий на свободно падане е бил внезапен, случил се в рамките на приблизително 30 стотни. Сградата се срутва симетрично право надолу. Стоманената й рамка е почти изцяло разкъсана, като бетона е бил разкъсан на крайно малки парченца. И накрая срутването е изключително бързо – сградата пада за по-малко от 7 секунди.

Накрая, авторите изрично обръщат внимание на обстоятелството , че “като се има предвид естеството на рухването, всяко едно изследване, придържащо се към научния метод на изследване, трябва сериозно да разгледа хипотезата за контролирано хипотези разрушаване, ако не и да започне с нея. Вместо това, NIST (както и Федералната агенция за управление на извънредни ситуации, която проведе предварително проучване по темата преди разследването на NIST), започнаха с предварително определения извод, че срутването е било причинено от пожари.”

“Да не говорим пък за факта, че медиите съобщиха за рухването на Сграда 7 на СТЦ още преди дори да се срине.”

Българска Легия за защита / Bulgarian Defense Legion




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19785442
Постинги: 44942
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930