Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2018 15:45 - Да издигнем паметник на Ахил! Първият българин, за който има записана история? http://www.gudelnews.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 250 Коментари: 0 Гласове:
0



Да издигнем паметник на Ахил! Първият българин, за който има записана история?   image Инициатива за издигане на паметник на Ахил в София се появи току що във Фейсбук.
Идеята е, че славният боец от Троянската война, очевидно е бил българин, и е водил български войски. С това той е фактически най-древният наш сънародник, за който има писана история. Това не е измислица, а се опира на обективни исторически данни, при това дори от ГРЪЦКИ хронисти, които както знаем, недолюбват българите. Според летописците Йоан Малала и Йоан Цеца, ай-прочутите бойци в Троянската война са били именно българи. Нихилистичната ни държава, обаче отказва да използва този факт. А самите гърци, с далеч по-малко доказателства, са обсебили цялата Троянска война, в която реално воюват основно траки! Но траки днес няма, няма кой да се защити. Вероятно трябва да сме ние - българите, защото траките са се влели основно в нашата кръв. Но в случая говорим за истински (пра)българи. Ето какво пише в „Хронография“ на византийския летописец Йоан Малала (той е грък): „пристигна с атридите и самси Ахил със своя собствена войска, наричани някога мирмидоняни, а сега българи, 3000 души“. А друг гръцки хронист - Йоан Цеца пише съвсем същото, само че говори за 2500 човека: „и тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил, синът на Пелей и на Тетида, дъщерята на философа Хирон, водейки войска от хуни-българи-мирмидонци на брой две хиляди и петстотин“. Това сведение е много важно, защото връзката на хуните с българите е доказана от многобройни други източници. Абсолютно не подлежи на съмнение, че българите са били елитна военна част във войските на хунския вожд Атила. Той дори в някои източници е посочван като "български хан". Т.е. връзката "хуни-българи" е безспорна. Добавянето на "мирмидонци", по безспорен начин връзва българите с хората на Ахил. Съществува и трети източник, но той не е гръцки, а е български. Сведението за връзка на българи и мирмидонци, е отразено в старобългарския превод на „Илиада“, направен по времето на цар Симеон Велики в Преславската книжовна школа. С далеч по-малко доказателства,  и буквално по слухове, гърците градят бутафорна история, в която никога не са участвали. А ние - нямаме гордост да покажем Истината!
Нека издигнем паметник (например в Борисовата градина), на най-древния българин, вписан в историята.
Добри Божилов



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19823470
Постинги: 45041
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930