Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2018 17:33 - Това е краят на Буда, изборите са неизбежни! ДжиПиГейт на рогата на Биволъ! https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 422 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това е краят на Буда, изборите са неизбежни! ДжиПиГейт на рогата на Биволъ! Posted on 13.09.2018

В последното си разследване Биволъ изнасят информация, документи и факти за най-голямата разкрита до сега корупционна схема , в която са замесени фактически всички държавни и общински структури, както и големите строителни компании свързани с Борисов, Пеевски и техните обръчи от фирми. Това е една огромна мрежа за реализиране на еропейски проекти и обществени поръчки, чрез стройна корупционна схема включваща консултанстки компании, вещи лица, НПО-та, държавни институции и общини. Става дума за стотици милиони, за конкретни фирми, лица и документи, доказващи престъпната схема. 

Схемата е класическа, но мащабите са изумителни. От публикуваните от Биволъ документи пред очите ни се разкрива картината на една тотално корумпирана , продажна, зависима и превзета от мафията държавна машина за източване и „усвояване“ на публични средства по всички възможни начини, със всички възможни средства и от всички възможни източници – държаваен бюджет, европейски фондове, общински бюджети.

БОЕЦ ще внесем допълнителна информация по един детайл, като така картината ще стане още по ясна. Картината на мафиотското ограбване на държавата, а в този грабеж всички партии на статуквото са част от схемата. Борисов и господарите му са на върха, но всички са заедно в СХЕМАТА и затова всички дружно бранят статуквото, въпреки лицемерната игра на опозиция и управляващи! 

В разкритите от Биволъ документи от тайното счетовдство на фирмите -консултанти – „Рила Консулт“ ЕООД, „Европрограмконсулт“ ООД, „Ем Консулт Финанс“ ЕООД, „ЕС Енерджи Проджект“ ЕООД и „Лиан Консулт Сървисиз“ ЕООД, многократно се споменва за комисионни към кмета на Видин във връзка с изпълнение на проект „Осъществяване на външна техническа помощ за подпомагане на Община Видин при изпълнението и управлението на проект „Рехабилитация и разширяване на водоснабдителната и канализационната системи във Видин, България” . Например: Кмет Вн. – 45 000 през декември 2013 г., Кмет Вн. 16 185  през март 2014, Вн – км.– 35 000 през април 2014, Видин -к – 10 000  през септември 2014.

Така. През посоченият период кмет на Видин е Герго Гергов, издигнат и избран през 2011г. от БСП. Историята на този кмет обаче е забележителна. Това е единственият кмет в новата история на Видин, който бе отстранен от длъжност от съда през 2014г. по обвинения в корупция и злоупотреба с власт. Това стана след журналистическо разследване, от което стана ясно, че кмета е сключил договор за доставка на храни за детските градини на цени многократно надхвърлящи пазарните. Прокуратурата повдигна обвинения на кмета и неговият заместник, като през лятото на 2014г. БОЕЦ иницирахме гражданска подписка за отстраняването на кмета от длъжност и събрахме над 1100 подписа в подкрепа на нашето искане. По време на съдебното заседание, във видинският съд, при което се разглеждаше иска на прокуратурата за отстраняването на кмета, БОЕЦ внесохме официално подписката в съда чрез прокуратурата.

image(Юли 2014г. БОЕЦ събираме подписи в центъра на Видин за отстраняването на кмета Герго Гергов) 

След като през 2011г. г-н Герго Герго бе избран за кмет на Видин от БСП, видинчани станаха свидетели на една странна на пръв поглед симбиоза между ГЕРБ и БСП в лицето на кмета. Тази симбиоза се изразяваше в демонстрираната близост между кмета и областният координатор и депутат от ГЕРБ, Владимир Тошев – бивш член на БКП и част от инициативният комитет издигнал Георги Първанов за президент за вторият му мандат. Самият Владимир Тошев бе кандидат -депутат от ГЕРБ на изборите през 2011г. и основен опонент на Гергов, но веднага след  изборите се разбра, че лично Тошев е водил Гергов при Цветанов и Борисов и са се договорили, като залога е бил реализирането на предстоящият Воден цикъл на Видин, ремонта на булевард „Панония“  и още няколко проекта на обща стойност над 100 милиона лева. Изборите просто трябваше да „заверят“ договорката, Тошев се връща в парламента, а Гергов от БСП изпълнява ангажиментите си към приятелите от ГЕРБ. Последващата реализиция на проектите, както и верният избор на фирмите изпълнителки, потвърдиха, че кмета си изпълнява ангажимента, а комисионните към него са израз на благодарността на господарите му. В това време централата на БСП мълчеше, въпреки, че близостта на Гергов – кмет от БСП и централата на ГЕРБ бе публична. Едва при идването на кабинета на Орешарски и  временната ескалация на напрежението между ГЕРБ и БСП, Михаил Миков ( депутат от Видин) и шеф на БСП по онова време реши  да реагира и лично поръча разследването срещу Гергов. До тогава всички бяха доволни и щастливи. Явно Гергов е спрял да се отчита към партията -майка.

image

Снимката е уникална – крайният в ляво, заметнат с шалчето с надис „Първанов“, е Владимир Тошев – областен кооединатор и депутат от ГЕРБ, заедно с Михаил Миков и Георги Първанов по време на предизборната кампания на Първанов.

Основната линия на „приятелство“ между ГЕРБ и БСП в лицето на Тошев, Цветанов и Гергов е строителството, изпълнението на редица инфранструктурни проекти и реализирането на корупционните схеми свързани с тях. 

imageБившият кмет на Видин  от БСП, Герго Гергов заедно с настоящият зам. кмет от ГЕРБ по строителството Цветан Асенов  в братска наздравица за „усвоеното“ .

Гарант за сключеното мафиотско съдружие между кмета от БСП и ГЕРБ е лично Цветан Цветанов, който многократно удостоява кмета със своето присъствие и публични прегръдки.

imageГергов и Цветанов

imageГергов, Цветанов и Владимир Тошев. Изпълнител, поръчител и посредник.

imageБойко Борисов и Герго Гергов -всички са доволни и щастливи.

Когато през 2014 година БОЕЦ организирахме кампанията за отстраняване на кмета на Видин – Герго Гергов от БСП, общинският ръководител на ГЕРБ и настоящ кмет на Видин – Огнян Ценков, издава заповед и заплашва членовете на ГЕРБ, че който се подпише в подписката ни за отстраняване на червеният кмет ще бъде изключен от партията! А в свое интервю, областният координатор и депутат от ГЕРБ – Владимир Тошев публично защитава червеният кмет, а в това време цялата общественост справедливо искаше отстраняането на Гергов и дори БСП се разграничиха от него!

НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2015г. ГЕРБ печелят и за кмет е избран общинският ръководител и пазител на предишният кмет от БСП – Огнян Ценков. Предизборно новият кмет обещаваше, че след като встъпи в длъжност ще назначи ревизия на общината и ще обяви публично резултатите от нея , както и размера на дълга на Община Видин. Три години по-късно ревизия няма, никой не знае какво е състоянието и с колко е източена общината по време на предишното управление, а бившият кмет Гергов, лично и публично подкрепи своят наследник на балотажа. Цената за тази подкрепа е обещанието на Цветанов, че обвиненията срещу Гергов ще отпаднат и прокуратурата ще забрави за всички сигнали за корупция и други престъпления извършени в общината по времето на Гергов. Към момента обещанието се изпълнява. Омагьосаният кръг на мафията се затваря.

И още една малка подробност. Преди Герго Гергов кмет на Видин бе Румен Видов от ГЕРБ, за когото Бойко Борисов лично сложи печата „Гарантирано от ГЕРБ“ . В момента Видов е осъден на втора инстанция на 4.5 години затвор и два милиона лева, за корупция и злоупотреба с власт довели до щети за Община Видин за над 4.2 милиона лева. По това дело има и други осъдени лица, част откорупционните схеми, собственици на фирми за охрана, близки до Цветан Цветанов.

Да се върнем на направените от Биволъ разкрития. Видно от документите, схемите са действали по време на различни правителства , от Борисов 1, през Орешарски, до Борисов 2, а според нас действат и до момента. Описаният „Видински случай“ само онагледява механизма на изградената симбиоза мжду различните кланове на мафията и техните сателити по места и в държавната администрация. Няма значение кой е на власт, важното е далаверата да върви, това е мотото на мафията. Няма значение Кой е на власт и по друга причина, на върха винаги е Той и Кой – Буда и Пеевски, а Цацаров е пазител на тяхната криминална империя. 

image

ДжиПиГейт е скандал, който ще разтресе цялата държава, тепърва ще станат ясни последиците от тези разкрития, както на местно, така и на международно ниво. Тази афера има потенциал да помете правителсто и управляващи и да отключи лавината на възмедието, ако гражданите се пробудят и осъзнаят размера и всеобхватността на мафиотизирането на държавата. Държава отдавна няма, имаме една изградена мафиотска структура за източване на общественият ресурс и ограбване на народа. От нас, гражданите зависи, дали ще продължим да приемаме ролята на донори на паразитите, които ни изпиват парите, живота и енергията, или ще отстраним това зло от властта и живота си. БОЕЦ водим тази битка и тя ще се води на площадите. Гражданите срещу мафията, за да си върнем държавата!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19823079
Постинги: 45037
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930