Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2018 13:03 - «Оръжие от ново поколение»: Вашингтон се готви за биологическа война http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 242 Коментари: 0 Гласове:
0



«Оръжие от ново поколение»: Вашингтон се готви за биологическа война   image

Темата прикова всеобщия интерес след изявлението на екс-главата на министерството на държавната сигурност на Грузия Игор Гиоргадзе, който съобщи, че във военната лаборатория Лугар в Тбилиси се провеждат не само изпитания на вируси и патогени, но и опасни опити над хора.

«Първичното запознаване с документите буквално стресира. Те доказват, че в лабораториите се били провеждани експерименти с жители на Грузия.

Това е списъкът на 30 почина лица, преминали през лечение на хепатит С, 24 от тях са починали за един ден.

В графата «причина за смъртта» пише «неизвестна», не са провеждани никакви разследвания.

Пациентите са обозначени с номера», заяви Игор Гиоргадзе.

Научните експерти от Пентагона, които работят в 25 държави от постсъветското пространство, изпълняват чудовищен план за създаването, разработването и тестването на биологични оръжия. Работейки под прикритието на дипломатически имунитет, те разследват смъртоносни вируси, бактерии и токсини в биологични лаборатории по програма, за която Министерството на отбраната на САЩ е разпределило недискретно 2,1 млрд. Долара.

В хода на независимото журналистическо разследване Диляна Гайтаниева успя да покаже ужасяващите факти, че американското посолство в Тбилиси е станало посредник в интерес на Пентагона. Дипломатите са участвали в транспортирането на замразена човешка кръв и патогени в рамките на тайната американска военна програма. Това се доказва от редица вътрешни документи, представени в разследването. Те свидетелстват не само за прехвърлянето на опасни биологични товари, но и за не по-малко опасни експерименти с патогени.

Според информация, която Гайтанджиева успя да получи от информирани източници, става ясно, че учени от Пентагона са изпратени в Грузия с дипломатически имунитет за изучаване на смъртоносни вируси в Центъра «Лугар» — една от американските биологични лаборатории, работещи по военната програма,

която се намира в грузинската столица Тбилиси, близо до летището.imageimage

Финансирането на програмата, в рамките на която се създават лаборатории не само в Грузия, но и в Украйна, Близкия изток, Югоизточна Азия и Африка, се финансира от Агенцията за намаляване на военните заплахи за САЩ (DTRA).

Така, вместо да се развиват здравеопазването в полза на собствените му граждани, Вашингтон похарчил 161 милиона долара на своите данъкоплатци, за да развива дейности на територията на Грузия, като по този начин заплашва здравето и безопасността на грузинското население.

Според Гайтанджиева не е било трудно да се намери лабораторията, защото тя се намирала в рамките града, а засиленият режим на сигурност вече казвал, че всичко не е толкова просто там.

— Охраната ме предупреди, че ако не се подчиня, не покажа паспорта си и не напусна това място, ще ме арестуват. Моето официално искане до Центъра «Лугар» за достъп до обекта и за интервюто също бе отхвърлено «, пише журналиската.

Върнах се в обекта през нощта, открих, че лабораторията все още работи. От нея се носеше остър мирис на химикали, които вятърът отнасяше директно в жилищните квартали. В същото време местните жители се оплакваха, че опасните химикали се изгарят тайно през нощта и отпадъците се смесват в близка река.

«Има дим — черен, червен, зелен, през нощта или особено рано сутринта около 3-4 часа. Дори пилетата умряха. Те сложиха голяма подземна тръба и я свързаха към канализацията. Тази миризма идва оттам. Мирише на изгнили яйца и гниещо сено «, цитира журналистката Етери Гогитидзе, която живее в квартала до лабораторията.

Изтичане на документи: човешка кръв и патогени като дипломатически товар в посолството на САЩ.

Вътрешните документи и кореспонденцията между Министерството на здравеопазването на Грузия и Посолството на САЩ в Тбилиси показват какви експерименти са провеждани в центъра «Лугар». Изтеклите документи показват, че Посолството на САЩ в Тбилиси е транспортирало патогени, както и замразена човешка кръв, като дипломатически товар. Както пише журналистката, пресслужбата на посолството е отказало да коментира тази тема.

В писмо от грузинското Министерство на здравеопазването до посолството на САЩ в Тбилиси може да се види, че вносът на специален товар, а именно замразена човешка кръв, е бил освободен от нуждата от каквото и да било регистрация, тъй като е посочено, че кръвта е необходима за «изследователски цели» във връзка с американската програма за изследването на хепатит С в Грузия.

Съгласно инструкциите на Агенцията за съкращаване на военната заплаха, биологичният материал за нуждите на програмата е трябвало да бъде доставен под формата на «ръчни предмети». И в случай на транспортиране до Русия, този биологичен материал трябвало да бъде транспортиран в дипломатическа чанта и запечатан като дипломатически товар.

image

В друг документ, който се оказа инструкция за лабораторния персонал, се забраняват всички контакти, в това число сексуални отношения с местните жители. За всички контакти с чуждестранни граждани е трябвало да  се докладва на DTRA колкото се може по-скоро, се казва в документа.

imageimage

Екипът, участващ в осъществяването на военната програма в Грузия, се състои от биолозите от Медицинското изследователско подразделение на армията на САЩ  (USAMRU-G), както и частнит американски изпълнители и Американският център за контрол над заболяванията (CDC).

Някои зони в лабораторията са напълно секретни и са достъпни само за американски граждани, които преминават през специални пропуски и дипломатически карти. Те имат дипломатически имунитет в съответствие с Споразумението между САЩ и Грузия от 2002 г. за сътрудничество в областта на отбраната. Работата на американските дипломати в Центъра «Лугар» обаче няма нищо общо с дипломацията и не попада под Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

Журналистът е успяла да получи информация за изследователя Джошуа Блас — ентомолог и изследовател на насекоми: «Защо един ентомолог работи в американската армия и защо му е предоставен дипломатически имунитет? Ентомологичната война е вид биологична война, при която насекомите се използват за предаване на болести. Грузия граничи с основния съперник на Съединените щати — Русия. Москва многократно изразява загрижеността си за вероятното развитие на биологичното оръжия близо до руските граници «.

Според нея страховете не са неоправдани, като се има предвид скорошният патент на САЩ за токсичната система за пускане на комари, предоставена от Службата за патенти и търговски марки на САЩ през 2014 г. Изобретението включва безпилотен летателен апарат, който може да пуска заразените комари.

image

image

image

Документите показват редица проекти на Пентагона с насекоми като възможни причинители на болести в Грузия. Така през 2014 г. Центърът на Лугар е оборудван с инсталация за насекоми, която служи като старт на проекта «Пясъчни мухи».

Учените от Пентагона също са провеждали експерименти с тропически комари и кърлежи в Грузия. През 2016 г. са събрани 21 590 червеи за бъдещи изследвания в центъра «Лугар» в рамките на проекта «Оценка на серовалентността и генетичното разнообразие на вируса на хеморагичната треска в Крим-Конго (CCHFV) и хантавирусите в Грузия».

И тук си струва да се отбележи, че проектите на Пентагона, свързани с кърлежите, съвпадат с необяснимата епидемия от хеморагична треска, която се причинява от вирусна инфекция. През 2014 г. са заразени 34 души, включително четиригодишно дете.

Също така стана известно, че гражданите на републиката фактически са станали морски свинчета с «благословията» на грузинските власти, тъй като Министерството на здравеопазването е подписало споразумение с Центъра от САЩ за контрол над заболяванията и частната американска фармацевтична компания Gilead по проекта «Опростена диагностика и мониторинг на пациенти с хепатит С- първична здравна помощ, използваща наскоро одобрената пан-генотипна антивирусна терапия. »

На пръв поглед алтруистичният проект позволявал на Грузия да използва безплатно някои лекарства за лечение на хепатит С, но в действителност хората са били превръщани в експериментални мишки, а една от точките в споразумението гласи, че американската компания не носи отговорност за каквито и да било вреди (умишлени или не), които може да се случат в резултат на програмата.

News Front


Четете още на: http://www.budnaera.com/201803f/180800731.html#ixzz5R4LE3DnC
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697275
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031