Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2018 15:33 - Разкриха детайли за станалото със задържаните журналисти, които попаднаха на голяма афера! (СНИМКИ) http://spodeli.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 157 Коментари: 0 Гласове:
0



Разкриха детайли за станалото със задържаните журналисти, които попаднаха на голяма афера! (СНИМКИ) image

Съобщихме ви за задържането на журналист от Биволъ и негов румънски колега. Всичко е във връзка с разследването #ДжиПиГ*йт. То бе представено от румънските колеги на Биволъ от Rise Romania. Те са запознали ОЛАФ с него вчера. Касае се до измама с европейски средства за земеделие.

Двамата журналисти тръгват по следите на далаверата и се натъкват на горене на документи. Искат да направят репортаж, след което биват арестувани. Почти веднага в други страни започна да се говори по медиите, докато тук основно се мълчеше за случая. Все пак първо трябва да се изгорят документите. Полицията просто ги е проснала на земята и ги е закопчала. Просто така, докато правят разследване, което е подкрепено дори от Европейската комисия.

Стигнали са до приближен на премиера на „европейска“ държава, който се оказва пръв приятел на шефа на ЕК. В ранните часове на нощта, заради тези хора, журналистите Димитър Стоянов и Атила Биро пишат обяснения в полето край Радомир. Цяла нощ са държани без връзка, адвокат и телефони. Има информация, че главният секретар на МВР и кандидат за вътрешен министър Младен Маринов е бил наясно с нещата в реално време.

През това време румънският консул се задейства да работи и отива пред районното в Радомир, за да си прибере Атила Биро. От Българският консул ни вест, ни кост. Никой от тези, които трябва да са заинтересовани от това поругаване на правата, не го чакаше.

От Биволъ правят опит да говорят с пресаташето на МВР. Тя не само не дава информация, но ги заблуждава за местонахождението на журналистите.

Днес сутринта, на 14 септември, двамата се прибират благополучно след прекарана нощ с белезници насред полето. Просто защото са искали да спасят от унищожение документи по разследване.

От Биволъ са категорични, че зад всичко се показва Валентин Златев, известен приятел на Борисов. След освобождението си, двамата журналисти се връщат на мястото и успяват да спасят няколко документа, които ви показвам сега:

image

Ще добавя само, че от Биволъ са се натъкнали и на фирма без никакъв опит, но свързана проследимо с Джи Пи Груп, която е спечелила търг на МВР за мобилно приложение за 112 на стойност 830 хиляди лева. Реално приложението може да бъде направено например за 50 хиляди лева по бързи оценки. Останалата сума ще бъде открадната.

Източник и повече информация - БИВОЛЪ




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19810091
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930