Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2018 18:46 - Патриотизъм за лична употреба http://bgpravda.blogspot.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 191 Коментари: 0 Гласове:
0



Патриотизъм за лична употреба

 image

Най-личната патриотарка на Родината Цвета Кирилова незабавно след като на 02.09.2018 г. повдигнах въпроса за регистрацията на Сдружение „Българи за България”, на 03.09.2018 г., най-накрая пусна документите за регистрация. Вече има подобно сдружение, което е голяма изненада за всички, участвали в създаването му. Идеята за сдружението беше и на още над 30 човека, като първата среща беше на 22.04.2017 г. в Белоградчик. За председател беше избрана тя, а за нейни заместници четирима души. Беше решено да се събира по 150 лева на човек за членски внос. Естествено, документи за това не видяхме след това. Учредителното събрание на сдружението беше в София в сградата на БАН - Институт за литература, която се намира на Шипченски проход на 15-ти юли 2017 г. Аз също бях учредител, както и над 30 други българи, които бяхме заблудени, че ще работим за България.

image
Цвета Кирилова в работна поза

Отново се събираха пари за регистрация и членски внос. На събранието Цвета Кирилова беше отново избрана за председател на сдружението. Интересното е, че братът на Цвета Кирилова – Антон Кирилов, дори не присъстваше на събранието. Членски внос се събираше, като ни беше заявено да го внасяме като дарение по сметка на Сдружение „Азбукари”, беше направена и Фейсбук-група на сдружението. На настоятелните искания на учредителите да се направи регистрация, се отговаряше, че сега, през септември ще има среща, на която ще се реши всичко. Периодично се казваше, че регистрация е направено, но както се установи по-късно, това не беше самата истина. Когато леко прекалиш с патриотизма Какво обаче се случва? От подадените документи в Търговския регистър научаваме с огромна изненеда, че на 02.06.2018 г., Цвета Кирилова си е направила частно учредително събрание, на което са присъствали общо осем човека – всички нейни близки и доверени лица, включително и брат й, който явно освен в бизнеса, се грижи и за интересите й в патриотизма.

image
Когато леко прекалиш с патриотизма

Кои са избрани за Управителен съвет – още по-интересно – избрани са девет човека от присъстващи осем! За заместници са избрани Цветомир Николов и Николай Колев, главен секретар Борис Колев, секретар – личната секретарка на Цвета Кирилова - Яна Трендафилова, а братът – член на Управителния съвет. Антон Кирилов така и не присъства на наша обща срещо, но пък по семейна линия влезна в управата на сдружението. Още по-интересно е дали братът и сестрата са гласували взаимно за постовете си, като се има предвид забраната в чл. 28 ал.2 т.1 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел, член на Общото събрание да гласува, когато въпросът засяга него или негов роднина. Още по-интересно! Но в протокола няма кой как е гласувал и дори с колко гласа е избран управителния съвет. Както се казва – да й е честито на патриотката новото й Сдружение. Но всички ние, които участвахме в събрания за учредяването и давахме пари за учредяването, искаме обяснения: Защо не се регистрира сдружението в състава, в който беше на учредителното събрание на 15.07.2018 г.? Защо никой не ни уведоми за учредително събрание на 02.07.2018 г. и кой взе решение за промяната? Защо след като не участваме в сдружението, ни бяха събирани пари за регистрацията и членски внос? Какво стана със събраните пари за „членски внос”, внесени по сметката на „Азбукари”? Как ще обясни Цвета Кирилова на хората, които участваха в идеята, че си е направила лично роднинско-приятелско сдружение, а всички ние работихме за него? Не само аз, но и всички истински българи и патриоти, които участвахме в идеята за създаване на сдружението, очакваме да чуем отговорите. д-р Николай Георгиев

Още по темата:

Цвета Кирилова е .....
Цвета Кирилова не е ...
12 въпроса до Цвета Кирилова
8 нови въпроса до Цвета Кирилова
"Сдружение Азбукари" или как се върти търговия с дарения

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702103
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031