Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2018 17:56 - Росен Миленов: Домусчиев е платил по-малко от 4 млн. неустойки за БМФ от дължими 57 млн. http://www.budnaera.com/2
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 266 Коментари: 0 Гласове:
0



Росен Миленов: Домусчиев е платил по-малко от 4 млн. неустойки за БМФ от дължими 57 млн.   image

С 7 млрд. всяка година се ощетява бюджетът от обществени поръчки. Ако тръгнат да разследват олигарсите в действие, които са кралете на обществените поръчки, трябва да арестуват цялото правителство и всички кметове в страната. Това заяви в интервю за Фрогнюз бившият служител на ГДБОП и ДАНС Росен Миленов.

Защо чак сега започнаха арестите на олигарси? 

Идват избори и целта с арестите на олигарсите е да се разлаят кучетата. И нещо друго – през следващата година изтича мандатът на главния прокурор. Хората, които са на власт, трябва да получат гаранция, че няма да бъдат пипани. 

Общественото напрежение нарасна заради накърненото чувство за справедливост. Хората си дават сметка, че България е корумпирана по високите етажи на властта. Краде се на ниво премиер, министър, председатели на агенции. Преди 20 години приказката на милионерите беше: „Купуваш завод, фалираш го, нарязваш го на скрап, разпродаваш го и ставаш милионер”. Приказката днес звучи така: „Купуваш детска катерушка, печелиш обществена поръчка, правиш детска площадка и ставаш милионер”.   

Защо се преследват олигарсите от миналото, а не днешните?

Избирателно се пипат едрите риби. Пипат олигарсите от криминалната приватизация, но не пипат днешните олигарси – кралете на обществените поръчки, кралете на евросредствата и кралете на концесиите. Местните олигарси, ако ги няма, няма да съществуват партиите в парламента. Всичко е клиентелизъм. Информацията за арестуваните олигарси съществува на трупчета от близо 20 години. Те са от други политически групи, не от тези, които са на власт. 

С  7 млрд. всяка година се ощетява бюджетът с обществени поръчки. Ако тръгнат да разследват олигарсите в действие, които са кралете на обществените поръчки, трябва да арестуват цялото правителство и всички кметове в страната. 

Зам.-главният прокурор заяви, че сега ще осветли престъпната приватизация. Кирил Домусчиев също се е облагодетелствал от нея, но спрямо него нищо не се прави. 

Нищо не се прави по отношение на БТК, "Булгартабак", "Лукойл", Български морски флот… Щом са тръгнали да осветляват, трябва да осветлят всичко. Това показва двойния аршин. Няма арести за Вальо Златев, Кирил Домусчиев, Делян Пеевски… Кирил Домусчиев дължи 57 млн. лв. От отговора на Агенцията по приватизация до мен става ясно, че до момента е платил 3 млн. и 400 хил. от неустойките. А до 57 млн. лв.? Явно прегръдката с Валери Симеонов е в тази посока. 

Специализираният отряд за борба с тероризма „Кобра” е пробивал стените на къщата на семейство Баневи. Необходимо ли е това? 

В днешните акции отново прозира полицейската мисъл на Цветан Цветанов и Делян Пеевски. Всички знаем как главният прокурор е избран. Който не е успял да се срещне с Пеевски от олигарсите, в момента е задържан. Няма нищо ново в днешните арести. Хората ще получат поредния спектакъл. 

Да се надяваме, че арестите в ДАБЧ не са спектакъл. 

Не, там проблемът с корупцията си го има много отдавна. Сега е моментът за преразпределението на влиянието в управляващата коалиция под натиска на ДПС. В Югозападна България има села с регистрирани над 1000 македонски граждани, за да придобият двойно гражданство и да влизат на територията на ЕС.    

Интервю на Даниела Николова

Източник: https://frognews.bg


Четете още на: http://www.budnaera.com/201804f/180101312.html#ixzz5VWapTroo
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703010
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031