Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2018 19:22 - Българската журналистика през 2018 - липосукция, възход и реквием https://frognews.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 739 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българската журналистика през 2018 - липосукция, възход и реквием   image Възходът... Няма майтап – Голямото Лапане си направил липосукция. Слухът обикаля политико-мафиотските среди, също и журналистическите. С него ще завърши медийната 2018-а. Достоен финал. Не е ясно само дали скалпела и сондата са танцували в Дубай или София. Което е без значение. Богат и красив е съвсем друго нещо.

Ако слухът се окаже верен, което ще стане в мига, когато бъде опроверган официално (по Стив Джобс) ще излезе, че в България революция може да направи едно източване на мазнини от дебело тяло. Не и граждански протести. Те нямат почва у нас.

 По средата на отиващата си година Голямото Лапане написа закон за медиите. Да се осветлели собствениците. В здравното заведение под табелката Съединението прави силата законът бе гласуван евчедушно. И още на следващия ден всички собственици на медии, както и тяхното финансиране стана ясно на народа. Ясно като в софийска мъгла. Вие нещо друго ли си помислихте?

 В края на лятото Голямото Плюскане, пардон Лапане, рече, че вече няма да е собственик на медии. Решил да направи фондация, за да се развива собствеността му демократично и в унисон със свободното слово. Още на другия ден това се случи. Колкото сте видели вие, толкова и аз…

 През 2018-а обективността в отразяване на проблемите на нацията изкачи журналистическия Еверест. Десет дена денонощно медиите отрязаваха съдбата на боядисаното в червено куче от тутраканско село. Репортажи, коментари, анализи, благотворителни акции, сълзи в ефир, хлипания… Но млъкни сърце! Хепи енд.

 През ноември и декември бяха раздадени няколко чувала с награди на слушкалите в бранша. Журналисти за чудо и приказ. Истински герои.

Нито един от тях (с изключение на Люба Кулезич в Евроком) не обели и една дума за насилието във висшия ешелон на държавната администрация, признато публично от една от жертвите. Един от финансовото й казал ухилен: Е па, това си върви с работата… Вероятно 111-тото място по свобода на словото означава, че и медиите мислят същото.

 Почасовата ставка на троловете през 2019 ще се вдигне три пъти над тази от 2018 година. Но не заради изборите. Просто щедрост от страна на фондацията с ясен собственик и финансиране.

 Попитали радио Ереван, кога българските журналисти ще облекат жълти жилетки.

Отдавна са ги обули, не усещате ли, - отвърнали от радиото.

 Д-р Димитър Попкутуев

 П.П. При липосукцията има някои рискове. Например пациента да получи пулмонарен емболизъм. Смъртоносна работа. В нашия случай обаче няма да се случи, как така на баш медийния император. Реквиемът е за журналистиката, клетата.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19793784
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930