Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2019 19:01 - Българи пак готвят протест срещу Пламен Георгиев в Испания http://www.budnaera.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 176 Коментари: 0 Гласове:
0



Българи пак готвят протест срещу Пламен Георгиев в Испания   image

Пламен Георгиев

Източник: БГНЕССтотици българи, живеещи в Испания, са недоволни и готови за протест заради назначаването на Пламен Димитров за генерален консул във Валенсия. Срещу изпращането му за консул тече и онлайн петиция, която е подкрепена от над 3500 души. Кампанията достигна дори до кралското семейство на Испания и премиера на Валенсия Жимо Пуиг, но Испания прие назначението му, съобщи ”Ел Конфиденсиал”.

След като бившият шеф на антикорупционната комисия, който също попадна в т.нар. Апартаментгейт заради "терасата с барбекюто", подаде оставка от поста, правителството го възнагради, като му отреди ново място - консул във Валенсия. Той подаде оставка като шеф на КПКОНПИ в последния ден на юли и още същия ден тя бе одобрена от депутатите. Няколко дни по-късно прокурорската колегия на ВСС го възстанови на работа като прокурор в специализираното обвинение. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет го освободи на 2 октомври, след като беше назначен за консул във Валенсия. А само преди няколко дни испанското правителство одобри официално кандидатурата му за поста, пише още Банкеръ.

   

Външно министерство мотивира назначението с това, че той знаел испански и работел добре с правоохранителните органи в Испания. Проблемът е, че дипломата от езиковия курс на бившия шеф на КПКОНПИ се оказа с 13 правописни грешки и предизвика нов скандал. Нивото му на владеене на испански език, дори дипломата да беше изрядна, обаче е далеч от задоволително предвид бъдещата му дипломатическа кариера в Испания.

Според източници на изданието Георгиев ще се радва на заплата от около 3 300 евро на месец. Предишните консули също са получавали надбавка от 500 евро на месец за съпругите си, 200 евро за всяко дете, както и парите за наема. Новият дом на семейство Георгиеви е разположен на ъгъла на Авенида де Франсия и ул. Пинтор Маела, което е най-престижната зона в града. Българската държава е отговорна за жилищните разходи, а също и за детските частни училища. Също така трябва да поеме и пътуването на консула и семейството му до България.

Българското генерално консулство във Валенсия обхваща областта Валенсия, Мурсия, Кастилия-Ла Манча и Балеарските острови. Дипломатическата мисия е открита, за да оптимизира всички видове бюрократични процедури и да помага на българските граждани, живущи или временно пребиваващи в Испания. В допълнение към генералния консул и вицеконсул в офиса работят още шест души.

Пламен Георгиев ще отговаря за над 40 хиляди българи във Валенсия и областта, които търсят консулска помощ предимно по бюрократични проблеми.

Междувременно бе съобщено, че новоназначеният консул е подал молба до Административен съд - София, с която оттегля жалбата си срещу заповедта на кмета на Слатина за принудително премахване на двата навеса, единият от които барбекю, на терасата към апартамента му. Пламен Георгиев казал пред колеги, че до края на седмицата всички навеси ще бъдат премахнати от терасата му.

Източник/ци: https://frognews.bg/no

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19811623
Постинги: 44994
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930