Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2019 19:49 - Скандал! Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе е носител на награда за джендър образование (снимки) https://www.migne
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 86 Коментари: 0 Гласове:
0Скандал! Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе е носител на награда за джендър образование (снимки)

Диана Иванова прави опити да въведе „джендър равенството“ в управляваната от нея Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“
  image image    

Училището, на което директор е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Диана Иванова, е носител на награда за джендър образование, показа наше проучване.

image

За проекта „Кариерна ракета за равен старт на момичетата и момчетата в професионалния живот“ се появява съобщение на сайта на професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе. Целта е „да се повиши капацитета на училищата да осигуряват професионално ориентиране без полови стереотипи като интегрират джендър равенството в цялата учебна програма и го поставят в основата на гражданското образование“. Школото има присъдена награда от ДОИТ „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола”.

Диана Иванова продължава да бъде в странно, европейско „амплоа“ за налагането на неприсъщи модели на обучение и възпитание в иначе „образцово“ управляваното от нея българско учебно заведение. На един от диспутите по телевизията стана дума за мимикрията и от партия в партия, и за това, какво е дирила като кандидат на партия „Лидер“на местните избори през 2015 г. Диана Иванова отговори уклончиво, че просто е искала най-после професионалното образование в Русе да има свой достоен представител в местния парламент, защото през всичките години на демокрацията там-в общинския съвет на Русе, са се подвизавали само пратеници на хуманитарните училища в крайдунавския град.

Сега, очевидно амбицирана до краен предел да заеме най-високото управленско място, хрисимата директорка е решила да удържи реванш за несправедливото пренебрежение към нейния професионализъм. Докато чака своя „звезден миг“ да изгрее на небосклона над Русе, Диана Иванова с много работа е доизкусурявала под носа на русенци нова методика за интегриране на джендър равенството в училищните програми. За което, разбира се, е удостоена с почести и признание, които вероятно също са част от аргументите на нейните апологети и ментори да я предложат като (не)достойна кандидатура за кметското място в Русе.

Подборката ни от социалните мрежи и обичта на русенци към Диана Иванова са автентични. И както се казва в такива случаи, честито на печелившите, които вярват, че Дядо Коледа всъщност е момиче, но се прави на добро момче, докато разнася с торбата подаръци за децата.

Ощипете се и се огледайте добре в тази кандидатура. Като едното нищо, през следващите 4 години, ако стане кмет на Русе, Диана Иванова с много работа, работа, работа, може да ни убеди, че Дунав тече не на изток, а на запад – от Малката към голямата …Виена…

Фейсбук

ПРОФИЛ: ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ОБЛЕКЛО „НЕДКА ИВАН ЛАЗАРОВА“

ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе

21 декември 2018 г. · 

Проект „Кариерна ракета“ – уважение, възможности, избор, знание, равенство и обучение…

Инж. Диана Иванова – директор на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе и екип от учители взеха участие в гр. Велико Търново на 19-ти и 20-ти декември 2018 г. в обучителна среща по Проект „Кариерна ракета“. Международният проект, изпълняван от 5 патрньорски неправителствени организации – от България фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“ (ДОИТ) и фондация „Джендър проект в България“, Хърватия, Гърция и Румъния е нова вълнуваща възможност за момичетата и момчетата да разширят своите кариерни хоризонти, а учителите да тестват нова методика за интегриране на джендър равенството в училищните програми.

image

Целта на обучението по проекта е да се повиши капацитета на училищата да осигуряват професионално ориентиране без полови стереотипи като интегрират джендър равенството в цялата учебна програма и го поставят в основата на гражданското образование.

image

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе има присъдена награда от ДОИТ „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола”. Русенското училище бе оценено през 2014 г. като новатор с дейностите си, свързани с промяна в традиционните нагласи и разбирания за ролите, определени от пола, с които повечето млади хора се сблъскват в семейството, в училище, в социалното пространство, и които водят до ограничаване на възможностите за реализация на младите хора.

image

Присъден знак за качество “Училище без насилие и стереотипи, определени от пола” във връзка с инициативата за оценка на училищната среда на Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии” и със съдействието на МОН;

Коментари на хора:


 • Калина Калчева
   Това е то човешката простотия! Превърнахте училищата в пълна идиотщиниа, а някога училището беше авторитет,морал,ценност…….и колко пари ви дадоха за това национално предателство ми е интересно?
 • Гинка Костадинова Позор!!!!!
  Това е потресаващо!
  Дано съвестта Ви ви изобличи, ако имате такава!
  Как да си оставим децата в ръцете на такива хора?!
  Боже, дай мъдрост и разум на всички, които си мислят, че това е нормално!
 • Saliha Muhammed Спи, народе ! А те си правят с децата ни, каквото си поискат! 
 • Gabriela Stoilova Болни мозъци Как традиционните разбирания за ролите определени от пола, пречат на реализацията на младите?
 • Aleksandar Gichev Вдигнаха им заплатките, ходят по обученийца по скъпи хотели на „наши хора“ за наша сметка,получават и някой лев за допълнителните програмки и не им мигва окото,че развращава ето и деградацията на обществото ни започва от тях,модерните Юди…оглеждайте се, алчни директорчета и наведени учители,на народа така му е писнало,че е много вероятно да почнете и бой да ядете…
 • Мария Парова Боже последни времена са…. наистина…! В Библията много неща са описани…и са се сбъдвали…, но едно се сещам сега, където пише, че когато мъжете и жените започнат да се правят на отсрещния пол настават последни времена…! И в древността е имало всичко, но сега нещата излизат извън контрол…! Може да отнеме 20; 50 години, но края му се вижда…, който има очи да гледа…!
 • Jennyfer Sidore Колко джендър-сребърника звъннаха в джобчетата ви, за да решите да пълните главите на подрастващите с вредни небивалици? Как се повиши точно капацитетът на училището ви от 2014 насам? Как ще научите някого на “уважение, знание, равенство” чрез потърпкване на елементарното, природното, естественото?? Падение!!
 • Maria Hristova Г-жа Иванова, заедно с иновативния й проджендър екип с ракетно изстрелване към необитаеми земи
 • Светослав Таня Младенови И директора и екипа от учители са безмозъчни или много платени за да участват в подобен тип действия!!!
 • Krasimir Kunev Че то как да те забележат останалите когато си незабележим?
  Ами като започнеш да се излагаш ,като покажеш на всички колко си глупав и ПРОЗ .То сега това е модерно.
 • Гюлка М. Боби А. Май никои нормален родител няма да е съгласен.
  И никой няма да си пуска децата на училище… И какво правим: няма заплати на учителите и работа…
  БУНТ…… МРЪСНИ ПРЕДАТЕЛИ….
 • Ralitsa Ivanova ама да се смея или да плача….кариерно развитие било, само дето не разбрах специалността, но май кариерата ще е да няма традиционно семейство, че имало полови разлики, ама то не трябвало, и как да стане, що не се ориентират към животните ще е по- интересно, напримет да приравнят лъва с котката,; дами и г-да не сте с целия си, ако го имате, а вие като какви се определихте, мъж, жена или другите!?
 • Nadq Vasileva Родителите защо се съгласяват
 • Milena Mihaleva Я по добре да си спрем децата от училище,да ги видим на какво ще ги обучават,че образованието е толкова ниско че сега и на това ще учат децата ни само това им липсва
 • Pantaley Gergov Реално равенството го има! Има жени таксиметрови шофьори, миньори(жена ми е сменяла гумите в гумарницата не веднъж) , както има и мъже гладачи, готвачи и т.н.
  Малко са закъснели с тези джендър хоризонти ако са имали в предвид само социалния пол и това че някои професии ги възприемат женски или мъжки.
 • Gergana Stamboliiska Пълен позор! Коментарът е излишен. Само какво правим не знам….
 • Васка Симеонова Какво значи „промяна на традиционните нагласи“?
  Тая жена как точно без така „нужното “ джендър образование стана директор?
  В какво превръщате училищата вещици?
  На какво си играете с децата ни проклетници? 
 • Стойне Калайджийски Училищен проект, в който участват джендърски НПО – та !безумие !!!
 • Павел Ганев Джендър сбъркани учители.
 • Georgi Mateev само да ви кажа, да си знаете:
  Жена-бодигард и мъж-медицинска сестта да не ми пращате
 • Krasimir Kunev Господ е създал Адам (МЪЖ) и Ева( ЖЕНА) .Никъде ,ама никъде в свещенните книги, (в нито една религия)няма и едно изречение или дума или нещо с което да става ясно ,че е създал джендъри ,педераси ,лесбийки и др.такива.
  Осъзнайте се бе хора ,медицината е напреднала ,има лечение
 • Не Ви ли е срам, Госпожо Диана Иванова, или всички там сте с ампутирани мозъци и неспособни да мислите? Какво развитие предлагате на младите хора-Содом и Гомора? Позор за България сте и Вие.
  Апропо-от Русе дойде новина-че това е кандидатка за кмет на града.
  Ууууууууууууууууууууууууу!

Фейсбук

ГРУПА: РУСЕ – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА

Давид Александров сподели публикация.

Администратор · 20 октомври в 19:31 ч.

Интересно какви програми вече са минавали в училище в град Русе:


КОМЕНТАРИ


 • Давид Александров
   http://career-rocket.eu/…/SchoolOfEquality_competitionBG.pdf
 • Давид Александров https://pgo-rousse.com/…/%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8…/…
 • Давид Александров И разбира се появява Америка за България:
  Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе е в дългогодишно сътрудничество с фондация „Америка за България“. Съвместните обучения и инициативи способстват за генерирането на по-модерно образование и на иновативни работни умения в русенското училище.
  https://pgo-rousse.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BC%D0…/
 • Roz Ita Хората правят какво ли не за осигуряване на пари… в държава, която е абдикирала от всичко: здравеопазване, образование и т.н., все някак трябва да се оцелява.
  Допускам, че в много случаи не става въпрос обезателно за 100% приемане на тези идеологии, а по-скоро някакво частично приемане, само и само, за да имат средства.
  Лошото е, че веднъж отворили вратата си за тази гадост, нещата са обречени. Все пак това са млади хора, на които им се променя мирогледа, а след това.. ясно…
  • Давид Александров Roz Ita разбира се, че не всичко е директно за приемането на идеологиите, но тайничко това е целта.
  • Александър Стойков Roz Ita, за тези които тепърва навлизат в дебрите на лъжливата трансджендър доктрина може би сте права, не знаят каква е точно работата и на къде отива.
   На тези хора се обяснява, че всичко е за добро, а най-вероятно и хората занимаващи се от десетилетия с изследване на това културно явление всичко е ок.
   Но когато виждаме колко агресивно действат тези хора когато получат малко власт, как се намесват в законите, създават се уж неправителствени организации, а всъщност стават част от държавния апарат изземайки функции на държавата. За мен е прозрачно желанието им това е доктрината за един нов свят на равенство, където всеки разпознал се като трансджендър ще има повече права. Докато един ден не
 • Давид Александров За жалост това е и кандидат кмет за град Русе. Дано чуе исканията ни и ако спечели да се съобрази с тях.
 • Galena Robeva Направо излитат с кариерната ракета учениците от това училище
 • Bily Bozhkova Това е трагично, тъжно…… Какви идеологии ще следват децата ни в бъдеще? От такива фондации ли ще се обучават?
  • Александър Стойков Да. Както правят прогресивните общества в Щатите, Канада, Англия, Австралия и др..
 • Давид Александров Сега разбирате ли за жалост какво ни предлагат:
  http://www.gerb.bg/…/detail-kandidatat_na_gerb_za_kmet_na…
 • Давид Александров Мисля, че е добре повече да се сподели тази публикация.

Източник: Антени
Гласувай:
0
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 13597893
Постинги: 25702
Коментари: 5865
Гласове: 6264
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031