Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2019 17:49 - WIKILEAKS ПРЕДСТАВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ЛЪЖАТА НА САЩ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ОТ СИРИЯ Вестник ЗОРА
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 199 Коментари: 0 Гласове:
1



image СКАНДАЛ WIKILEAKS ПРЕДСТАВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ЛЪЖАТА НА САЩ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ОТ СИРИЯ     Вестник ЗОРА Posted on October 24, 2019, 5:39 am     2 secs

Всичко тайно, някога става явно. И на лъжата краката са къси. Аксиоми проверени с времето, и потвърдени отново.
WikiLeaks разкрива документи, които поставят под въпрос заключенията на OЗХО относно химическата атака в Дума.
Помните, когато САЩ обвиниха Сирия и Башар Асад в използването на химическо оръжие? Помните когато се появяваха постановъчни видео кадри с «Белите каски»? Именно тази лъжа тогава беше използвана от американците за за нанасянето на въздушни удари по Сирия.
Разследването на Организацията за забрана на химическите оръжия (OЗХО) на предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума на 7 април 2018 година беше проведено с използване на неприемливи методи, насочени към монтиране на предварително определените заключения в доклада, специален независим комитет пусна изявление след срещата му с член на разследващия екип на ОЗХО.Констатациите на експертите бяха публикувани от WikiLeaks в сряда.
„Въз основа на обширното представяне на лицата, подаващи сигнали, включително вътрешни имейли, обмен на текст и проекти на доклади, ние сме единодушни да изразим своята тревога за неприемливи практики при разследването на предполагаемата химическа атака в Дума“, подчертават експертите.
„Ние се убедихме чрез показанията, че ключова информация за химични анализи, токсикологични консултации, балистични проучвания и свидетелски показания е била манипулирана, очевидно в полза на предварително направено заключение.»
Нещо повече, експертите научиха за „обезпокояващи усилия за изключване на някои инспектори от разследването, като същевременно да се осуетяват опитите им да повдигнат основателни опасения, да подчертаят нередните практики или дори да изразят различните си наблюдения и оценки.
Освен това, заслужава да се отбележи, че австралийската журналистка Катлийн Джонстън преди това докладва за документ, доказващ манипулирането на разследването.
Въз основа на нейните данни експерти, работещи на мястото на произшествието в Думата, определиха, че боеприпасите с поразяващи елементи не могат да бъдат пуснати от самолет. Това показва, че нападението е извършено от терористи, а не от сирийските правителствени войски, както се твърдеше. Джонстън подчерта, че Съединените щати са могли да използват химическо оръжие с помощта на терористите от „Джебхат ал Нусра“ *, и след това да обвинят сирийската арабска армия.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703284
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031