Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2019 18:06 - ООН пак ни е харесала територията https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 158 Коментари: 0 Гласове:
0



ООН пак ни е харесала територията

24.10.2019 admin

  image  

Имаме новина! И то добре мухлясала! ООН излезе с нов доклад за световната демография, според който до 2050 г. България щяла да загуби една четвърт от населението.* Мерси, но ние отдавна си го знаем.

Знаем и много повече – че както е тръгнало, до 2050 г. българският етнос в България ще падне доста под 50 на сто и нищо чудно скоро България

image

да не се казва България, а Булгаристан.

Или например

Северна Тракия

и Мизийски вилает.

Но в такъв случай нашите земи доста бързо ще се заселят с най-различни свежи етноси от южната ни съседка и демографският ни проблем ще се реши от само себе си. Това е едно напълно възможно бъдеще. Също така възможно е до края на века българският етнос да се пресели в Западна Европа или в Херсонска губерния например.

Много ясно, че докладът на ООН не навлиза в тези подробности. Той си преследва своята глобалистка цел, а именно – да натрапи на Европа Конвенцията за миграцията, за да пресели насам поне 100 – 200 милиона жители на Третия свят. И най-вече в Източна Европа, защото тук демографията била най-зле. Истинската цел е зарита във втората половина от т. 15 от препоръките:

“…Държавите със застаряващи населения трябва да предприемат стъпки, за да пригодят публичните си програми към увеличаващия се дял на по-възрастните хора. Всички държави трябва да предприемат стъпки, за да улеснят безопасната, организирана и регулярна миграция в полза на всички.”

С други думи, ако послушаме ООН, трябва

бързо да приемем граждани на Сомалия, Етиопия, Ангола и други

размножаващи се нации. Да ги настаним и да им осигурим издръжката. Нищо че България е два-три пъти по-гъсто населена от тези държави и на това отгоре две трети от територията ни е планини и не става за живеене.

Проблемът на ООН е, че това е мегабюрокрация. Както е известно, очите на мегабюрокрациите са на задника. Те по принцип не прогнозират, а “екстраполират” – т. е. вземат правата отсечка от най- близкото минало и я нанасят върху бъдещето. Все едно да се движиш с гърба напред по един тротоар, като се ориентираш по бордюра. Ясно, че в един момент бордюрът ще премине в кръстовище и с червен светофар, но това не може да се предвиди с методите на ООН.

Но близкото бъдеще на българската демография е напълно непредвидимо. Да, застаряването и обезлюдяването е голям проблем. Но най-големият проблем е още по-бързата смяна на етническия състав в населението. Над 50 на сто от новородените в момента нямат българския за майчин език.

Освен това християните намаляват геометрически, а мюсюлманите се увеличават аритметически. Ако тази тенденция продължи да се ускорява, рано или късно може да сложи край на светската държава.

Като кажем “религия”,

да не забравяме,

че религиите

не са еднакви –

нито като догма, нито като степен на владеене на умовете. Едни са агресивни, други – ненасилствени. Едни религии са свежи и наистина ръководят делата на хората, а други едвам мъждукат и никой не се съобразява с тях.

Колкото и да уважаваме Българската православната църква, трябва да признаем, че нито владее умовете, нито ръководи делата на широките народни маси. Повечето българи са „православни“ на книга.

Но един от уроците на историята е, че силно вярващите стъпват на шията на слабо вярващите. Според “Сапиенс” на Ювал Харари** това е причината, поради която хомо сапиенс е победил кроманьонците. Кроманьонците са били по-силни физически и са притежавали по-големи мозъци, но нямали развити религии. Човеците били по-слаби и по-прости, но имали своите богове и затова действали координирано в големи групи, готови били на саможертва и не се спасявали поединично. Накрая човеците изяли кроманьонците…

Струва ми се, че

ние българите

сме малко като кроманьонците –

сравнително интелигентни сме, но уви, на оня свят не ни очакват 72 прекрасни девици като награда за вярата. И затова не сме в състояние да се жертваме за общата цел, а етническият ни дял се топи.

Но изненадващият фактор може да не дойде от юг, а от северозапад.

Представете си, че ЕС изведнъж се откаже от свободното движение на работната сила. Което е доста вероятно. Ами ако утре българските арбайтери във Великобритания, Германия, Испания бъдат помолени да се завърна у дома?

Това ООН не може да го предвиди. Тази организация не гледа през микроскоп, а през далекоглед. За нея България, Германия – все тая, трябва да приемат повече сомалийци.

И ако, да речем, 1 милион българи се завърнат, очевидно

няма да имат поминък.

Това веднага ще създаде революционна ситуация. Стандартното решение в подобни ситуации е аграрната реформа, но елитът ще се съпротивлява. Ще има хаос, насилие и в крайна сметка безработните може би ще получат свои парчета земя, където да садят картофи колкото да не умрат от глад. И щом се превърнат в селяни, веднага ще създадат големи семейства, с по 4, 5, 8 деца.

Но от друга страна, кои ще бъдат първите прогонени от Западна Европа? Естествено, че професионалните джебчии, сутеньори, просяци и така нататък. Покрай тях и десетки хиляди напълно невинни представители на същия етнос, които имат трудолюбиви навици и професии, но просто са по-мургави.

Да речем, че

200-300 хиляди роми се

завърнатпърви

и започнат да търсят поминък в родината, а тя не им предлага нищо законно. Един от източниците за препитание са жиците и релсите.

Друг – детските помощи. Трети – дворовете и къщите на малко по-заможните. Единственото, което ще липсва, за да е пълна идилията, са 100 – 200 хиляди сомалийци и афганистанци.

Хубавото в доклада на ООН е, че европейските народи нямат никакво намерение да следват нейните препоръки. Партиите, които се опитват да ги наложат, рискуват да останат без електорат.

* https://population.un.org/wpp/Publications/Files/WPP2019_Highlights.pdf

** https://iztok-zapad.eu/sapiens-kratka-istoriya-na-chovechestvoto

Валери Найденов

image

http://168chasa.bg




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19784619
Постинги: 44931
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930