Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2019 17:50 - МНОГО НИ Е СКЪП ЕС https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 118 Коментари: 0 Гласове:
0



МНОГО НИ Е СКЪП ЕС

06.11.2019 admin

  image  

Както и предположих преди ден, когато Борисов в Чехия се пънеше да хвали кохезионната политика на ЕС, това ще ни струва пари. Още повече. Незнайно защо много от психодесните и не особено умните привърженици на ЕС считат, че от съюза получаваме само европейски средства, които усвояваме. Или по-скоро управляващите усвояват. Към настоящия момент на година България плаща по 460 милиона евро за огромното удоволствие да забрави суверинитета си и да се подчинява на Брюксел. През едни варварски времена на това му се е казвало васална държава, която плаща данъци на сюзерена. И се подчинява на заповедите му, разбира се.

Днес разбираме, че плавно вноската ще се увеличи. До 2027 година до 710 милиона евро. Тоест милиард и четиристотин милиона лева на година. А евросредствата вече спират до две години. И се запитайте вие лично какво сте видели от тези евросредства. Някои си направиха къщи за гости, други село не видели, усвоиха едни субсидии, трети селски туризъм, като не отбелязаха и един турист да ги е посетил. И това е основен проблем, който вероятно в другите европейски страни го няма. Всички плащаме вноската към ЕС, но малцина Бокуизбрани усвояват европарите, които получаваме от там. И да, трябва да бъдем благодарни, че то 1300 години без ЕС да ни спонсорира, как сме оцелели, направо идея си нямам! Лично си спомням как всички български училища бяха ремонтирани и в прекрасно състояние и то само с държавни пари. И никой не слагаше табели на кого трябва да бъдем благодарни, че е ремонтирал училището! Нито се бъркаше как да напишем историята си и не отричаше Баташкото клане!

image

ЕС доказа, че в този си вид е тромава, непрактична и безкрайно скъпа структура. Която не отговаря на очакванията на европейските граждани. Добрите идеи се изкривиха, свободата на движение доведе до миграция на огромна част млади, кадърни и образовани българи и обезлюди България, вместо свободно пътуване, хората пътуват на „гурбет“, а в Европа дойдоха хора от всички континенти, като криворазбраната толерантност доведе до огромни проблеми с интеграцията.

Очаквахме ЕС да се справи с корупцията и правосъдната система в България. На практика, откакто сме в съюза, корупцията се увелици, а правосъдието се превърна в пародия. Суверинитет вече нямаме, а всеки опит за самостоятелна външна или вътрешна политика бива наказван от Брюксел.

А сега за всички тези удоволствия и най-вече да гледаме селфитата и лайфовете на Бойко Борисов на европейските форуми, ще плащаме пари, с които сметнете колко училища, болници, пътища могат да бъдат построени! И то да сме благодарни на себе си, защото всъщност ние, данъкоплатците, даваме парите за всичко!

Елена Гунчева




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698385
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031