Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2019 18:24 - Срещу Гешев е образувана проверка за престъпление срещу правосъдието! Има и отговор от ИВСС! https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 247 Коментари: 1 Гласове:
1



Срещу Гешев е образувана проверка за престъпление срещу правосъдието! Има и отговор от ИВСС! Posted on 08.11.2019

На 24.10., в деня на избора на главен прокурор, БОЕЦ внесохме Сигнали до ВСС, ИВСС и ВКП срещу Иван Стоименов Гешев,  съдържащи аудио записи и документи с данни за извършени от Иван Гешев престъпления срещу правосъдието, както и други престъпления от общ характер и действия уронващи престижа на Съдебната власт! 

image

Съдържанието на Сигналите може да си припомните от тук:

http://www.boec-bg.com/archives/date/2019/10/24

Сигнала ни съдържа публикация на сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ в която са огласени и пубикувани аудиозаписите. Приложили сме публикация на БОЕЦ съдържаща документи потвърждаващи тезата за извършени от Гешев престъпления! 

БОЕЦ публикуваме документи уличаващи Иван Гешев в неправомерни и престъпни действия в интерес на НЕДОСЕГАЕМИТЕ и срещу общественият интерес!

Прилагаме и публикацията на Биволъ:

Днес, 08.11. БОЕЦ получихме отговор от ИВСС, от който става ясно, че те НЕ отричат данните и изразените от нас съмнения за извършени от Гешев престъпления срещу правосъдието и действия уронващи престижа на съдебната власт чрез сключените от него срамни споразумения с обвиняемите по делото „Недосегаемите“, но поради изтекла преди 7 месеца давност отказват да образуват проверка! Отказа им е чисто формален, но все пак изключително важен, защото дефакто  потвърждават описаните от нас действия  на Гешев по разделянето на делата и сключените от него споразумения и дори описват в детайли хронолигията.

image

image

image

Едновременно с отговора на ИВСС, получихме и отговор от Върховна прокуратура, принудени от дадената гласност са препратили и разпоредили на Специализираната прокуратура да извърши проверка по нашият сигнал! Бяха принудени да започнат тази проверка защото не им позволихме да заметат случая.

image

ТОВА Е МНОГО ВАЖНО! В момента срещу Гешев има образувана проверка в СП за престъпления срещу правосъдието, което означава, че той не отговаря на изискванията на ЗСВ, като кандидат за главен прокурор! 

От публикуваните от БОЕЦ документи, както и от огласените от Биволъ записи става ясно изключително циничният начин по който Гешев води пазарлъци с обвиняемите по мегаделото „НЕДОСЕГАЕМИТЕ“, както и неправомерните му действия по раделяне на делото с цел избягване на ефективни присъди за част от обвиняемите! Гешев извършва и още едно тежко престъпление в хода на делото, като осуетява наказателното преследване срещу Камелия Господинова  и още един от групата привлечена първоначално, за което той се споразумява с тартора на ОПГ-то (ясно се чува в записите) те да бъдат „извадени“!  От официалният отговор на ИВСС е видно, че точно това се е случило. Срещу тези лица няма внесени обвинителни актове, нито сключени споразумения. В същото време са привлечени, като обвиняеми!

Чл. 288.  Раздел – „ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ПРАВОСЪДИЕТО” от Наказателни кодекс гласи:  „Орган на властта, който пропусне да изпълни своевременно длъжностите, които му налага службата относно наказателно преследване, или по друг начин осуети такова преследване с цел да избави другиго от наказание, което му се следва по закон, се наказва с лишаване от свобода до три години и с лишаване от правото по чл. 37, точка 6.”

КАКВО се е случило с тях тогава и на каква цена? Всички тези детайли са описани във внесеният от нас сигнал. До дни ще внесем и допълнителна информация и данни, като ще изискваме от прокуратурата да привлече и разпита, в качеството им свидетели по образуваната проверка Ваня Несторова,  наблюващ прокурор по онова времена делото от ВКП и Тошко Тодоров – бивш шеф от НАП в ресорният отдел за финансови престъпления.

ГЕШЕВ ТРЯБВА ДА ОТГОВОРЯ ПРЕД ПРАВОСЪДИЕТО ЗА ИЗВЪРШЕНИТЕ ОТ НЕГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

image

БИТКАТА ПРОДЪЛЖАВА! СЕГА ГРАЖДАНИТЕ СМЕ НА ХОД ОТНОВО!
БОЕЦ внесохме още на 26.10. Заявление за протести пред ВСС до Столична Община и СДВР за всички дати до края на годината! Миналият път господарите на Гешев – Пеевски и Борисов не позлволиха на свободните граждани да изразим позцията си и блокирахме Орлов мост, за да бъдем чути! Сега ще бъдем пред ВСС! След отказа на Радев и категоричното изявление на подвластното на мафията мнозинство във ВСС, че ще прегласуват незабавно Гешев, то можем да очакваме, че още на следващото заседание на Съвета в четвъртък – 14.11. ще се опитат да повторят позорният избор на Гешев!
Всички аргументи са изречени! Всичко е изговорено! Показахме, че гражданите сме по-силни от мафията. Знаем какво ни чака, ако позволим това да се случи. Сега непримиримите и будните трябва да се съберем и да спрем мракобесието, което превзема държавата ни и чиито проводник е Гешев! Трябва да сме хиляди, трябва да ни видят, да ни чуят и усетят! Сега страхът е в техните сърца!
БОЕЦ ще бъдем там и призоваваме всички организации и граждани да излезем и заедно да спечелим тази битка! Битката срещу мафията! Гражданите да си върнем държавата.
Свобода, Светлина, Справедливост!
Ако заради страх от протестите и гражданите решат да променят датата за гласуване, ще уведомим своевременно и ще сменим и нашата дата за протеста! Ще бъдам там, за да спрем мафията да си избере главен прокурор.
ВСИЧКИ В ЧЕТВЪРТЪК В СТОЛИЦАТА ПРЕД ВСС!
ГЕШЕВ Е ПОЗОР!

#ГешевЕпозор

#СтопГешев

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

< PAYPAL > link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojinkata - Гарван, гарвану око не вади!
12.11.2019 10:47
Гарван, гарвану око не вади!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706141
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031