Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2019 20:29 - Изненада: ”Глобалното затопляне” влияе положително върху прираста на дърветата https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 131 Коментари: 0 Гласове:
0



image Изненада: ”Глобалното затопляне” влияе положително върху прираста на дърветата Публикувано на 09.11.2019 в Свят  

Глобалното затопляне, с което едни провокират първичните ни страхове, а други трупат пачки, може да се окаже положително за растежа на горите.

До този извод са стигнали учени, публикували изследването си в списание Dendrochronologia (латинското име на дърво през гръцки е дендрон).

Методиката за анализ на климатичните фактори върху ръста на дърветата е разработена още през 80-е години на миналия век. Тя позволява да се правят прогнози за сложни ландшафти и вече е преминала през проверка в северните райони на Китай.
Моделът показва, че ако температурата и влажността в изследваните територии се увеличават така, както предвиждат известните глобални прогнози, то радиалният, (тоест дебелината) прираст на дърветата може да се увеличи с 19 на сто в сравнение със средните показатели за периода от 1950 до 2010 г.

Според други проучвания регистрираните през последните години от новото хилядолетие по-високи температури са увеличили горската покривка на планетата с около 25 на сто. Логично е – още в малките класове навремето се учеше, че растенията поглъщат въглеродния двуокис, необходим им за растежа и плододаването.

Друг е въпросът, че хищническото поведение на човека и алчността му безмилостно и бързо оголват със сеч огромни пространства и дърветата очевидно трудно наваксват.

Проблемът не е само в Бразилия. Вижте как безмозъчно се обезкостява нашата Странджа, пък и всички останали разкошни български гори и планини.

https://snaiper-bg.net/2019/10/iznenada-globalnoto-zatoplyane-vliyae-polozhitelno-va-rhu-prirasta-na-da-rvetata/

Loading... ПО ТЕМАТА
image

Дейвид Айк за измамата ”глобалното затопляне” (ВИДЕО)

Дейвид Айк говори относно глобалното затопляне Интервюиращия: Може ли да те попитам за глобалната промяна? Ти също говориш по темата   Дейвид Айк: Да. Интервюиращия: Точно в момента дебата е голям – климатични промени, причинено от човека глобално затопляне… Как виждаш нещата?   Дейвид Айк: Това е измама! По-рано споменах организацията „Римски клуб”. Тя е … Продължете с четенето на Дейвид Айк за измамата ”глобалното затопляне” (ВИДЕО)

imagebultimes.com

Едуард Сноудън: «глобалното затопляне е измислица на ЦРУ»

image

По време на интервю в Москва, бившият служител на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън направи ново разбиващо разкритие – че разполага със секретни документи, доказващи еднозначно, че “теорията за глобалното затопляне” е мероприятие на ЦРУ. Според Сноудън, ЦРУ е лансирало за пръв път “опасността от глобалното затопляне” още през 50-те години, за да отклони … Продължете с четенето на Едуард Сноудън: «глобалното затопляне е измислица на ЦРУ»

imagebultimes.com

Глобалното затопляне е измама
 

ДОКЛАД НА НАСА:

 

image

Борбата срещу глобалното затопляне беше подхваната не само от природозащитни организации, а и от различни левичарски групировки, които след падането на Берлинската стена останаха без идеологическа опора. Тези хора намериха в глобалното затопляне новия си враг, като в него видяха символ на капитализма, на „световния империализъм“, „глобализацията“ и т.н. Това пренасочване беше доста насърчавано и … Продължете с четенето на Глобалното затопляне е измама

imagebultimes.com

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19792693
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930