Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2019 18:35 - Иван Николов: Българо-сръбските отношения винаги са били лицемерни! https://lupa.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 188 Коментари: 0 Гласове:
0



Иван Николов: Българо-сръбските отношения винаги са били лицемерни! Майка България не подаде ръка на българите от Западни покрайнини, заяви председателят на Културно-информационния център на българите в Босилеград Новини 09:46 - 23 Ноември 2019 787     image image Автор: Lupa.bg  

"На българите в окупираните Западни покрайнини никой не ни подаде ръка, включително и майка България. Няма какво да съ лъжем - българо-сръбските отношения никога не са били добри, те винаги са били лицемерни", заяви председателят на Културно-информационния център на българите в Босилеград - Иван Николов.

"100-годишнината от Ньойския договор и 99 години от окупацията на Западните български покрайнини, се посрещат почти с мълчание от българското общество. Българската политика и дипломация искат тихичко, по терлици, да се измъкнат от отбелязването на тая щекотлива историческа дата, на която победителите в Първата световна война в Парижкото предградие Ньой ни осъдиха на доживотен затвор без право на помилване", заяви пред БГНЕС Николов.

"Още по-лошото е, че за тия 100 години ние приехме и усвоихме робството като начин и философия на живот. Научихме се да си мълчим, да се покоряваме на властта, да се ослушваме какво, къде и пред кого говорим от страх да не би някой да ни докладва пред ония сламени чучела назначени в тъмните коридори на комунистическата държавна сигурност и благословени от владиката на СПЦ (с пагони на ДС) и то не пред Евангелието, а направо пред Начертанието на Гарашанин", допълни той.

"България само безуспешно се опита да ни подобри условията за живот в затвора, но строго ни подвикна да си седим в него. Само че затворът си е затвор и младите подрастващи поколения не искаха да живеят в него. Те просто избягаха и се разотидоха по света да си живеят живота. Те изобщо не се интересуват от стогодишната ни борба за освобождение и присъединение към отечеството. Зовът на почвата и кръвта е непознато чувство за тях. Не искат да си съсипват живота с нашата обречена борба", сподели още Иван Николов.
 

"Ония, които искат да ни помогнат, не могат, ония, които могат, не искат. Никой не иска да каже това, което виси във въздуха: че сме обречени, не за друго, а защото българските политици се опитват да се правят на суперевропейци сакън да не ги обвинят, че проявяват териториални претенции към своите окупирани територии в съседните държави. Това, според тях, вече е демоде, и се задоволяват да говорят общи приказки за човешките права, отворените граници, европейските фондове и пр. Чакат Сърбия да влезе в ЕС и тогава вече ще потече мед и мляко и всички, хванати за ръчички ще тръгнем към обетованата земя и вечният мир", заяви Николов.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706250
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031