Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2020 17:53 - ...АМЕРИКАНЦИТЕ СА УБИЛИ НА ЛЕТИЩЕТО В БАГДАД, ЛЕГЕНДАРНИЯ КОМАНДВАЩ НА ЕЛИТНАТА ИРАНСКА БРИГАДА „АЛ-КУДС“ ГЕН.-МАЙОР КАСЕМ СУЛЕЙМАНИ https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 127 Коментари: 0 Гласове:
0



ТАЗИ НОЩ, С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОЛЕН РАКЕТЕН УДАР, АМЕРИКАНЦИТЕ СА УБИЛИ НА ЛЕТИЩЕТО В БАГДАД, ЛЕГЕНДАРНИЯ КОМАНДВАЩ НА ЕЛИТНАТА ИРАНСКА БРИГАДА „АЛ-КУДС“ ГЕН.-МАЙОР КАСЕМ СУЛЕЙМАНИ Публикувано на 03.01.2020 в СВЯТ

Според иракските сили за сигурност, в резултат на американския ракетен удар по багдадското летище тази нощ, освен ген.Сулеймани, са били убити още 17 човека – 12 иракски военнослужещи и петима бойци от иракското народно опълчение.

Ген.-майор Касем Сулеймани /62 г./, несменяем през последните 10 години командващ на елитната иранска бригада „Ал-Кудс“ от състава на Корпуса на Стражите на иранската революция – най-боеспособното съединение на иранската армия, човекът, превърнал се в истински кошмар за изродите от „Ислямска държава“ и „Джебхат ан-Нусра“ в Сирия и Ирак, стратегът на цялата сухопътна война срещу джихадистите в Сирия, спасителят на сирийския град Дейр ес-Зор по време на почти 4-годишната му обсада от талибаните, архитектът на сухопътната операция на сирийската арабска армия за освобождаването на южната част на Алепо от джихадистите, човекът, за когото се твърди, че лично е убедил навремето президента Путин да влезе в Сирия и най-сетне – големия патриот на страната си и убеден враг на ционизма и прислужващата му англосаксонщина, бащата на две деца /син и дъщеря/, загина геройски на бойното поле, воювайки със същите тези изроди, които планираха, създадоха и почти успяха със зловещия план „Ислямски халифат“, чиято крайна цел бяха Европа, Русия и Китай.

СВЕТЛА ТИ ПАМЕТ, ГЕНЕРАЛЕ, НОРМАЛНИТЕ ХОРА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ ПОМНЯТ ДЕЛОТО ТИ!

image

Иранският президент Хасан Рохани също обяви, че Техеран и „свободните нации“ в региона ще отмъстят за смъртта на военния…

Аятолах Хаменей обеща „безмилостно отмъщение“ за смъртта на ген. Солеймани.

Иранският президент Хасан Рохани също обяви, че Техеран и „свободните нации“ в региона ще отмъстят за смъртта на военния.

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей се зарече да отмъсти за смъртта на генерал Касем Солеймани, убит по-рано днес при американски ракетен удар в Багдад, съобщи Франс прес.

Мъченическата смърт е наградата за неговия неуморен труд през всички тези години (…) С Божията воля, неговото дело и неговият път няма да спрат до тук, и безмилостно отмъщение очаква престъпниците, които напълниха ръцете си с неговата кръв и тази на други мъченици„, написа аятолях Хаменей в Туитър.

Иранската телевизия „Прес ТВ“ съобщи, че Хаменей е обявил тридневен национален траур в Иран във връзка с убийството на генерал Солеймани, който командваше подразделението за специални операции „Ал Кудс“ на Корпуса на гвардейците на ислямската революция.

Иран и „свободните нации в региона“ ще отмъстят за смъртта на Солеймани, заяви и иранският президент Хасан Рохани.

Мъченическата смърт на Солеймани ще удвои решимостта на Иран да се съпротивлява на американския експанзионизъм и да защитава нашите ислямски ценности„, увери той.

Иранското външно министерство извика посланика на Швейцария, представляваща интересите на САЩ в Техеран, във връзка с убийството на генерал Солеймани при американски ракетен удар в Ирак, съобщиха Франс прес и ТАСС.

На дипломата било заявено, че убийството на генерал Касем Солеймани е „крещящ пример на американски държавен тероризъм“ и че „американският режим е изцяло отговорен за последиците“ от това убийство, написа в Туитър говорителят на външното министерство Абас Мусави.

Междувременно израелският министър на отбраната Нафтали Бенет насрочи за тази сутрин спешно съвещание с военното командване и шефовете на тайните служби, за да обсъди въпроси на сигурността след убийството на иранския генерал, съобщи в. „Джерузалем пост“

По данни на вестника в срещата ще участва и началникът на израелския Генерален щаб Авив Кохави.

Агенцията цитира и съобщения, според които в контекста на последните събития в региона премиерът на Израел Бенямин Нетаняху смята да съкрати посещението си в Гърция и да се върне в родината. Израелската армия междувременно е решила да затвори за туристи планината Хермон.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19836432
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930