Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2020 17:40 - Тръмп свърши работата на ИДИЛ https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 127 Коментари: 0 Гласове:
0



Тръмп свърши работата на ИДИЛ Публикувано на 04.01.2020 в СВЯТ image image

Това на първата снимка е Симон ал-Уакил, наш съсед в Сирия, вероятно не сте го чували, но това е организаторът на християнското опълчение срещу Ал-Кайда, ИДИЛ и ислямските джихадисти. Беше основната преграда срещу нападенията им над най-големия изцяло християнски град в Сирия, Махарде, както и над останалите такива в Сирия. Герой за всички християни в страната, той бе обявен за човек номер 3 в листата за убийства на Ал-Нусра (след вече убития генерал Захраддин, както и след лидера на спец-частите на сирийската армия ген. Сухейл)

До него е убития ирански генерал Касем Сюлеймани, който бе виждан като основната фигура в борбата на населението в Ирак, Сирия и Иран срещу салафитско-уахабитските ислямисти от ИДИЛ и Ал-Кайда (включително и Ал-Нусра, които са клон на Ал-Кайда в Сирия). Сюлеймани беше една от основините цели на ИДИЛ. Е, Тръмп им свърши работата.

Толкова за профаните, които твърдят, че Сюлеймани е ислямист и оня лицемер Тръмп е герой. Всички помним десетките туитове на Дони (втората снимка) и обвиненията му срещу Обама, че се опитвла да направи война с Иран за да спечели избори и защото е слаб диломат. О, каква ирония само, нали? Поредната.

Ясно е на всички, че САЩ се опитват да се докопат до иранския петрол и газ, а опитите на първосигналните милитарсти в Пентагона вече стават патетично жалки, извратени до неописуемост и опасни. Не разбирам тая кретения на САЩ да постигат целите си с кръв и войни, свикнали да са пълен монополист във военно отношение десетилетия наред. Да вземат пример от китайците – за разлика от тях Китай постига своето с дипломация и сега управляват три ирански провинции и добиват ресурси от тях. Нашите каубойски гамени, свикнали да раздават и взимат с насилие и войни, въобще не схващат, че никой в Ирак вече не ги приема като „освободители“, а са като грабители и раково образувание, огромните протести в страната са насочени и към тях. Говорим за страна, чието мнозинство са шиити и след свалянето на сунита Саддам Хюсеин бе нормално сближаването им с шиитския Иран и създаването на резистенция срещу очевиден окупатор.

Но честно казано се удивлявам на зомбираните кретени, които като цяла армия орки реват и следват по сигнал елементарната пропаганда. Иран са за унищожение, те заплашват света. Убиха хиляди. Оня ден даже са убили американски предприемач или контрактор, но никой не му каза името. Война! Трябва война, ръмжат кръвожадно от телефоните си и лаптопите. Все пак чакат следващия филм за Авейнджърите.

Старото име на Бритиш Петролиъм е „Англо-иранска петролна компания“, която бе изгонена от Иран от секуларста Мохамед Мосадък, тогавашен премиер. Тогава чрез марионетката-шах Пехлави, САЩ и Великобритания използваха ислямисти за да го свалят от власт, а по-късно точно ислямистите ги изгониха наред с Пехлави. О, каква ирония. И сега реват.

Това е да си милитаристки гамен. А можеха с малко акъл да си вземат своето и да управляват всичко в Иран, ако имаха малко уважение към хората там, уви, превърнаха войната в инструмент. А после викат искат мир и демокрация. Впрочем като гледам са много били загрижени към иранския народ. Сюлеймани, чиято смърт събра милиони по улиците на иранските градове бил тормозил хората. Затова милиони се събират в знак на подкрепа. А в С.Арабия има много демокрация чух и там хората са много свободни, особено шиитско малцинство.

Дахер Ламот

Бел. ред.Иран откри находище със запас от 53 млрд. барела петрол!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701576
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031