Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2020 19:06 - „ТУРСКИ ПОТОК“ – НАНАЙ! ДРУГОТО Е „СЕВДА ТВ“, ИЛИ ТАМ, КАКТО СЕ КАЗВА ЖЕНИЦАТА, КОЯТО ГО СНИМА ДОКАТО ЛЕТИ ИЛИ КАРА КОЛА! http://afera.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 163 Коментари: 0 Гласове:
0



„ТУРСКИ ПОТОК“ – НАНАЙ! ДРУГОТО Е „СЕВДА ТВ“, ИЛИ ТАМ, КАКТО СЕ КАЗВА ЖЕНИЦАТА, КОЯТО ГО СНИМА ДОКАТО ЛЕТИ ИЛИ КАРА КОЛА!

image„Турски поток“ няма да бъде построен в срок – другото е „Севда тв“. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде Агенция „Фокус“.

„Пред вас има снимки на участък, над който хеликоптерът не е минал. На този участък, колчетата стоят от месец ноември на миналата година. Около тези колчета нищо не се прави. По думите му трябва да е ясно, максимумът от трасето на „Турски поток“, който е направен е 40-45 км. Другото са „Севда тв“ или там, както се казва женицата, която разнася телефона да ни снима, докато летим или докато караме кола“, каза Петков.

„Каква е технологията на въвеждането в експлоатация. Първо се извършват заварки. Ние гледаме тръбите подредени, както бяха подредени пред американския посланик и след това прибрани. Технологията предполага първо да се извършат заварки. Втората спъпка е изпитание от лицензирана лаборатория за проверка на заварките. Практиката от световен мащаб показва, че никъде при извършването на проверката на заварките няма 100 % гаранция, т.е. винаги се налагат допълнителни стъпки и действия. Досега такива проверки обществото няма информация да са правени. Третата стъпка е изолация на тръбите и четвъртата е полагането им в траншеите“, посочи Петков.

По думите му тези стъпки не се правят.

„Разхвърлят се едни тръби по трасето. Много се надявам да не опаричим братята роми с всички тези действия, но реално заваръчни дейности, дейности по проверка от лицензирана лаборатория не е ясно да има.

На второ място, в България в момента работи само една машина за автоматично заваряване. Тя е американско производство. Капацитетът на тази една машина е не повече от 1, 5 – 1,8 км. на ден. Премиерът преди 30 дни каза, че правим 5 км на ден. Не с хеликоптер, това означава 150 км да са построени за тези 30 дни. Ако посочи къде са, аз ще ги обиколя с колело“, призова Петков.

„Един момент, от който всички бягат.Проектът „Турски поток“ на българска територия предвижда да бъдат изградени две компресорни станции. За тях никой не говори. Легендировката е, че ще ги строи германският консорциум „Серостал“. Обявяваме награда дъвка, който намери 11-ия процент германска собственост в този консорциум. Някой да покаже двете тухли, които са положени от консорциума „Серостал“ за изграждането на тези компресорни станции. 400 млн. лв.“, допълни още Петков.

По думите му министър-председателят е казал, че най-късно на 13 юни ще бъде готов газопроводът. „Т.е. от сега започва подготовката за тържествата по повод поредния му рожден ден. Да е жив и здрав. Няма да стане. Боя се, че няма да стане и за 23 юни, но трябва да носят отговорност тези, които са провели процедурите. Тези, които излъгаха Сърбия и Унгария. Това е това правителство, това е Борисов“, допълни още Петков.

Той обърна внимание още ,че всички заварчици, които се ползват, са турци. „Тук големият въпрос е защо не се ползва български потенциал. Защо парите трябва да излизат извън България. Това става тежка практика на това правителство в енергийните проекти.

Проектът Гърция – Сърбия – премиерът е много горд, че го е дал на две гръцки компании. Ние нямаме ли потенциала, нямаме ли строителна щаб. Ние, които сме учили Гърция, Сърбия, Турция на газопроводи. Това са неща, които ни тревожат“, допълни още Петков.

http://www.leaderstoday.eu/




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19784766
Постинги: 44931
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930