Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2020 23:10 - След като плащаме „Гражданска отговорност“, защо плащаме винетки? След като в цената на горивата има включен акциз, защо плащаме „Гражданска отговорност“? htt
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 190 Коментари: 0 Гласове:
0



След като плащаме „Гражданска отговорност“, защо плащаме винетки? След като в цената на горивата има включен акциз, защо плащаме „Гражданска отговорност“?   image

България е единствената страна в света, в която плащаме за всичко по два пъти!

Това е заключението на икономисти от ЕС, които буквално не разбират идеята как така българите плащат по няколко пъти за едно и също нещо и се съгласяват безропотно с това.

Ето няколко примера с които са се сблъскали икономисти от държавите Белгия, Италия и Австрия, които и до днес са без отговор от компетентните институции в България:

– Плащаме данък МПС, от който се отчислява сума за поддръжката на републиканската пътна мрежа. Но пък за същото това в България се събират пари от акциза на горивата, “Гражданската отговорност” и така наречените “Винетки” , което пък автоматично означава, че в България, за да използвате републиканската пътна мрежа на страната плащате на 4 места за едно и също нещо!

Естествено правителството на България не иска на това да се дава гласност, но пък всичко това е видно в законите на тази страна.

Всъщност така наречената “Гражданска отговорност” е законен рекет от страна на така наречените борчески групировки в България, които днес вече се наричат застрахователни компании и никой в България не е наясно, защо всички трябва да плащат тази отговорност при положение, че ако се случи някоя лека катастрофа никое застрахователно дружество не заплаща реални обезщетения, а за по тежките случаи се водят дела с години.

Но пък за сметка на това държавата се грижи за тези частни компании, въпреки че това е забранено от закона на ЕС. Всъщност в България всеки един данъкоплатец си плаща за всичко по няколко пъти, но това явно няма значение, за българина след като дори е съгласен да плаща на данъците, данък както често се случва с горивата, електроенергията и стоките от първа необходимост.

Информиран. нет

Източник/ци: http://onovini.eu/


 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19796565
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930