Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2020 19:24 - Владимир Путин: Русия ще довърши сама изграждането на „Северен поток-2“ http://www.focus-news.net/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 230 Коментари: 0 Гласове:
0



Владимир Путин: Русия ще довърши сама изграждането на „Северен поток-2“ 11 Януари 2020 |
  Москва. Руският президент Владимир Путин не се съмнява, че Руската федерация ще може да завърши газопровода „Северен поток-2“ сама и той ще заработи. Това заяви руският лидер след преговорите с германския канцлер Ангела Меркел, цитиран от TACC.

„Да, със сигурност ще можем да завършим (газопровода) самостоятелно, без да привличаме чуждестранни партньори, увери Путин.„ Времето е единственият проблем, който произтича от това.“

Ръководителят на руската държава призна, че завършването на строителството ще бъде забавено с няколко месеца. „Надявам се до края на тази година или през първото тримесечие на следващата година работата да бъде завършена и газопроводът да заработи“, завърши Путин.

Русия оценява позицията на Германия в подкрепа на проекта "Северен поток 2", добави той. "Активите на Русия и Германия включват редица големи съвместни проекти в областта на енергетиката. Ние високо оценяваме отговорната позиция на правителството на ФРГ в подкрепа на добре познатия проект "Северен поток 2"," каза той.

Руският президент Владимир Путин заяви, че е обсъдил с германския канцлер и уреждането на украинската криза. Според президента на Руската федерация Берлин е съгласен, че Минските споразумения остават безалтернативна основа за споразумение в Украйна.

"Разговаряхме подробно с госпожа Меркел за уреждането на украинската криза. Според взаимното мнение, споразуменията от Минск остават безспорна основа за нормализиране на ситуацията в югоизточната част на Украйна", заяви Путин на пресконференция след разговорите с Меркел.

Путин добави, че е информирал канцлера на Германия за неотдавнашното си посещение в Сирия и разговорите с президента Башар Асад.

"Естествено, ситуацията в Сирийската арабска република не беше пренебрегната по време на разговорите. Споделих с канцлера резултатите от моето скорошно пътуване до Дамаск и преговорите с президента Асад", заяви руският държавен глава. Според него "може да се заяви с увереност, че ситуацията в тази държава се стабилизира, Сирия постепенно се връща към спокоен живот, а сирийската държавност се възстановява".

"Русия и Германия споделят мнението, че конфликтът в Сирия може да бъде окончателно разрешен изключително с политически средства, в съответствие с резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН", подчерта Путин. Според него „основното е сирийският народ да има възможност свободно и независимо да определя своето бъдеще, бъдещето на своята страна“.

Превод и редакция: Юлиян Марков



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19797882
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930