Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2020 19:07 - Прокуратурата откри планини от боклуци в Гълъбово https://petel.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 134 Коментари: 0 Гласове:
0



Прокуратурата откри планини от боклуци в Гълъбово 15.01.2020
image Харесвам0 0 Не харесвам0

 

Районна прокуратура - Стара Загора е образувала вчера досъдебно производство за управляване на отпадъци от разнородни материали "с неустановен вид и произход, не по установения ред, с което е създадена опасност за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда (престъпление по чл. 353б,ал. 1 от Наказателния кодекс), пише "Клуб Z".

 

Боклуците са намерени в сграда № 3, находяща се източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище, общ. Гълъбово, която е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в гр. Гълъбово, пише още в прессъобщение на прокуратурата.

"Производството е започнато с оглед на местопроизшествие, на който са присъствали Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора, и Гриша Мавров, районен прокурор на гр. Стара Загора.  Първоначалните процесуално-следствени действия са извършени под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, Окръжна прокуратура – Стара Загора, ДАНС и ОД на МВР – гр. Стара Загора. 

 Разследването по производството се провежда под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като ще бъде наблюдавано от прокурор при Териториално отделение – Гълъбово, на Районна прокуратура – Стара Загора. Към момента се проверяват всички версии и продължава извършването на неотложните процесуално-следствени действия, като се установяват видът, количеството и произходът на установените отпадъци, както и основанията за съхранението и управлението им. Срокът за разследване на досъдебното производство е два месеца", допълват оттам.

Както Клуб Z вече писа, свързани с Христо Ковачки дружества са едновременно в скандала с водите (защото яз. "Студена" е източен и в полза на неговата ТЕЦ-Перник) и в този с боклуците. Така в началото на септември бе съобщено, че екоминистерството е разпоредило спиране на два от генераторите на пернишката електроцентрала.

По същото време тогавашният главният прокурор Сотир Цацаров нареди на МОСВ незабавни проверки в 4 ТЕЦ-а на Ковачки.

"По повод постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на отпадъци от топлофикационни дружества главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на министъра на околната среда и водите извършване на незабавна проверка в „Топлофикация–Перник“ АД, ТЕЦ „ Бобов дол“ ЕАД, „Топлофикация–Сливен“ ЕАД и ТЕЦ „Брикел“ ЕАД."

Откритите сега отпадъци са съвсем близо до "Брикел".

От думите на главния секретар Ивайло Иванов неотдавна стана ясно, че МВР работи по темата с боклука във всички области на страната, включително се прави и "карта" на отпадъците.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19800485
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930