Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2020 17:12 - България - страната на боклука! Откриха още отпадъци край Луковит http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 134 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.01.2020 17:12


България - страната на боклука! Откриха още отпадъци край Луковит

МИЛИОНИ ТОВОВЕ БОКЛУЦИ СЕ ИЗГАРЯТ У НАС И ЗАМЪРСЯВАТ! РЪСЯТ НИ И ОТ НЕБЕТО СЪС САМОЛЕТИ, НО ПЕЧКИТЕ НА ХОРАТА  СА ВИНОВНИ! ИНТЕРЕСНО,КОГАТО БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ПРОМИШЛЕНОСТ,ТЕЦОВЕ,ЛОКОМОТИВИ, И НАРОДЪТ БЕШЕ С МИЛИОНИ ПОВЕЧЕ,ВСИЧКО БЕШЕ НА ТВЪРДО ГОРИВО,ЗАЩО НЯМАШЕ МРЪСЕН ВЪЗДУХ? НЕБЕТО БЕШЕ ПРОЗРАЧНО! ОТКОГА НЕ СТЕ ВИЖДАЛИ ПРОЗРАЧНО НЕБЕ? И ПРЕЗ ЛЯТОТО НЕ Е!?? СЪЩОТО Е И С БОЛЕСТИТЕ ПО ЖИВОТНИТЕ! СЪЗДАВАТ СЕ УМИШЛЕНО ПРОБЛЕМИ И СЕ РЕШАВАТ ПО ГЕНОЦИДЕН ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НАЧИН! ХЕМ НИ УНИЩОЖАВАТ,ХЕМ ПЕЧЕЛЯТ,ХЕМ НИЕ СМЕ ВИНОВНИ!    Н.М.

 
image
Кадър на боклуци

Задълбочават се проблемите с нерегламентирания боклук у нас. Опасни токсични отпадъци са били засечени край Луковит.

Мистериозен камион с великотърновска регистрация бил засечен да изхвърля течности и боклуци с неясен произход. Отпадъците били задържани от прокуратурата, обясни кметът на Луковит Иван Грънчаров пред Нова телевизия.

На кадри от общинското видеонаблюдение се вижда ясно и номерът на камиона. Установена е връзка с фирма от Ботевград, която се занимава с управление на опасни отпадъци.

Сигналът бил подаден от градоначалника на близкото с. Торос, който открил отпадъците в местност в района, където били складирани. След сигнала се наложила намеса на прокуратурата и полицията.

Бидоните са пълни с твърда маса, която вероятно се е втвърдила при излагане на въздух. Най-вероятно е някакъв вид смола, която е токсична и опасна, обяснява екологът Ивайло Иванов. Отпадъците излъчват и неприятна миризма, която може да доведе до главоболие и гадене.

В момента се води досъдебно производство. След неговото приключване отпадъците ще бъдат обезвредени и предадени на лицензирана фирма с нареждане на прокуратурата.

В момента по нареждане на главния прокурор Иван Гешев МВР и ДАНС проверяват всички големи количества отпадъци на територията на 28-те области на страната. Проверката трябва да обхване и зоните на всички мини извън експлоатация на територията на България за съхранение на отпадъци.

Нерегламентиран боклук беше открит и край Гълъбово. Отпадъци с неясен произход бяха открити в сграда на площадка “Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище.

Както ви съобщихме вчера, прокуратурата разпространи и информация, според която зам.-министър на околната среда и водите официално е подписал документ, с който се съгласява в страната ни да влязат 25 000 тона боклук от Италия.

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702125
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031